Evangeline Lilly, starul atipic

de Ştefan Dobroiu în 3 Aug 2011
Evangeline Lilly, starul atipic

A devenit celebră în probabil cel mai popular serial al deceniului trecut, LOST. Ca şi colegul ei Matthew Fox, a reuşit să evadeze din lumea micului ecran şi să obţină un rol important într-un blockbuster aşteptat la sfârşitul anului, Real Steel, în care joacă alături de Hugh Jackman. Actriţa canadiană a obţinut anul acesta şi rolul lui Tauriel, o reprezentantă a comunităţii elfilor, în aşteptatul film The Hobbit: An Unexpected Journey, ce se va lansa la anul la jumătatea lui decembrie. Evangeline împlineşte astăzi 32 de ani, iar Cinemagia o sărbătoreşte cu acest articol omagial.

Până în 2004 nimeni nu auzise de Evangeline Lilly, deşi apăruse în câteva episoade din serialul Smallville şi, ca figurantă, în mai multe lungmetraje pentru marele ecran, dintre care cel mai cunoscut este probabil horror-ul Freddy vs. Jason.

În 2003 merge la probe pentru serialul Lost şi primeşte rolul lui Kate Austen, al doilea personaj ca importanţă după Jack Shephard. Înainte de a apărea în serial, Evangeline are parte de câteva aventuri: fiind din Canada, avea nevoie de o viză de muncă pentru Statele Unite, iar formalităţile au durat atât de mult, încât la o săptămână înainte de începerea filmărilor actriţa încă nu-şi putea părăsi ţara. Producătorii au fost nevoiţi atunci să caute o înlocuitoare şi au reînceput probele, dar problemele cu viza s-au rezolvat în ultimul moment şi, cu o zi întârziere, Evangeline a ajuns în Hawaii, unde urma să se filmeze cel mai scump episod pilot realizat vreodată până atunci.

Cu apariţii în 108 din cele 114 episoade, Evangeline a interpretat-o pe enigmatica şi frumoasa Kate, principalul motor romantic din Lost şi, spunem noi, personajul cu istoria cea mai interesantă dintr-un serial care nu duce deloc lipsă de personaje cu istorii interesante. Practică şi plină de iniţiativă, Kate nu se lasă niciodată depăşită de situaţiile de pe insulă şi îşi păstrează cumpătul până şi în cele mai negre împrejurări, când cei din jur nu ezită să-şi piardă cumpătul.

După cele şase sezoane care au transformat-o într-un adevărat star, Evangeline Lilly nu a făcut uşor trecerea la marele ecran. A avut un rol scurt în The Hurt Locker, filmul pentru care Kathryn Bigelow a devenit prima femeie din istorie câştigătoare de Oscar pentru regie. Până la următorul rol a avut de aşteptat doi ani, dar un contract cu producătorul de cosmetice L'Oréal a ţinut-o ocupată în această perioadă.

O vom revedea în Real Steel, filmul cu roboţi cu premiera programată în octombrie. Lilly împarte ecranul cu Hugh Jackman, acesta interpretând rolul lui Charlie Kenton, un fost campion la box care devine antrenor de roboţi când luptele între oameni sunt interzise. Actriţa joacă rolul principal feminin, pe cel al lui Bailey Tallet, cea care aduce romantism în viaţa abiţiosului Charlie, hotărât să construiască, alături de fiul său Max, un robot în stare să câştige un campionat important.

După ce a născut primul copil, un băieţel, în mai 2011, Evangeline primeşte un rol în The Hobbit: An Unexpected Journey al lui Peter Jackson, primul din cele două filme care aduc pe ecrane cartea The Hobbit a lui J.R.R. Tokien. Actriţa va interpreta un personaj ce nu apare în roman: Tauriel, o reprezentantă a comunităţii elfilor. Cum schimbările aduse romanului sunt consistente, este foarte posibil ca personajul lui Evangeline să zăbovească pe ecran mai mult decât se crede în prezent.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 3 august 2011 10:41
Se poate si asa...
claudelina pe 3 august 2011 12:39
Bai,sa -i mearga bine...E frumoasa,oricum .
SilverKnight pe 3 august 2011 12:51
Imi place mult de ea succes in continuare
Bayard pe 3 august 2011 13:03
E departe sa fie un star adevarat..... Real Steel nu o sa-i creasca foarte mult cota.... insa Hobbitul e altceva :)
Crist11 pe 3 august 2011 15:10
Ai dreptate, este inca la inceput.
andu7zu pe 3 august 2011 13:33
frumoasa...
silviu.matei pe 3 august 2011 15:07
cute...
Crist11 pe 3 august 2011 15:12
Nu am cum sa nu o cunosc din LOST, ma bucur ca a pus celebra poza din LOST.
Ii doresc sa joace in multe filme care sa-i aduca celebritate si sa nu uite de unde a plecat.
La multi ani !!'1

legolas05 pe 3 august 2011 16:58
o actrita frumoasa,mi'a placut cum a jucat in LOST,acum astept sa o vad cum va juca in The Hobbit
Allexandra90 pe 3 august 2011 17:38
Ii tin pumnii, merita, e frumoasa, si a dat dovada de ceva talent in Lost...sa-i mearga bine in continuare :)
alex_il_fenomeno pe 4 august 2011 12:00
mie imi place cum joaca ! sper sa o tina tot asa !
ADYTHEONE pe 4 august 2011 15:08
frumoasa foc !!!
tibzone pe 4 august 2011 18:49
Bravo !
margott pe 11 aprilie 2012 20:19
Draguta, si cam atat. Nu da pe dinafara de talent.
Tyybi1 pe 27 august 2012 12:02
Frumoasa si talentata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells