Ecranizarea sfârşitului de an

de Ştefan Dobroiu în 24 Nov 2011
Ecranizarea sfârşitului de an

Este ultima lansare din an şi, chiar dacă titlul în limba română sună cam ciudat, o aşteptăm cu nerăbdare, mai ales că e susceptibilă să provoace un sughiţ la început de an. Din experienţa trecută, românii au tendinţa ca pe 2 ianuarie să ia cu asalt cinematografele, prin urmare ne aşteptăm ca Fata cu un dragon tatuat să aibă parte de un număr serios de spectatori atunci. Dar să vedem care sunt punctele de atracţie ale acestei producţii marca David Fincher.

Ca să-ţi demonstrăm că ecranizarea după mega-succesul romancierului Stieg Larrson este aşteptată cu nerăbdare, nu trebuie decât să-ţi spunem că Asociaţia Criticilor din New York a decis să-şi amâne gala de decernare a premiilor pentru 2011 cu o zi, tocmai pentru a putea vedea (şi eventual premia) filmul cu Daniel Craig şi Rooney Mara în rolul principal. Evenimentul este primul de acest gen într-o lungă de serie de gale de premiere, toate având importanţă în campania pentru premiile Oscar de la anul.

Dacă am pomenit de premiile Oscar, îţi atragem atenţia cu privire la o declaraţie interesantă a lui David Fincher. Acesta este convins că Fata... lui oferă prea multe imagini cu "viol anal" ca să primească o nominalizare la Oscar. Îi sugerăm să se mai uite o dată la Pulp Fiction şi apoi să intre pe imdb (sau Cinemagia!): filmul lui Quentin Tarantino a fost nominalizat la şapte categorii în 1995, reuşind s-o câştige pe cea pentru Cel mai bun scenariu.

Deci avem bestseller, David Fincher şi scene violente. Putem să-i adăugăm pe Daniel Craig, într-un rol oarecum împotriva stilului său obişnuit, de Bond încordat ca un arc, şi pe Rooney Mara, considerată de mulţi următorul posibil nume mare de la Hollywood. Cum deja discuţiile despre posibilele nominalizări la Oscar au început, mulţi specialişti în pronosticuri au declarat că nu-şi vor scrie analizele decât după ce vor fi văzut prestaţia lui Mara din Fata..., semn că buzz-ul cu privire la interpretarea acesteia este de avut în vedere.

Când s-a anunţat prima oară că David Fincher va regiza remake-ul american, Cinemagia a avut nevoie să-şi reamintească de Alien 3, Se7en, Fight Club şi Zodiac pentru a trece proiectul pe lista premierelor aşteptate. Nu de alta, dar cele trei filme suedeze bazate pe seria Millennium a lui Stieg Larsson au fost fidele sursei, iar varianta americană nu putea decât să îndulcească subiectul pentru a fi pe placul unui număr cât mai mare de spectatori.

A fost nevoie de câteva ştiri pentru ca ne da seama că lucrurile nu stau tocmai aşa, iar posterul (poţi vedea vizualul în imaginea ataşată acestui materiale) producţiei aşteptate la sfârşitul anului ajunge să ne convingă că remake-ul s-ar putea să fie mult mai dur şi intens decât originalul. Chiar dacă şi în România romanul Bărbaţi care urăsc femeile (doar titlurile ediţiilor de limbă engleză au fost schimbate) a fost foarte citit şi mulţi dintre noi ştiu cum se termină Fata cu un dragon tatuat, nu e nevoie decât să-ţi aducem aminte că şi la Zodiac ştiai de la bun început că criminalul nu a fost/va fi prins niciodată şi cu toate acestea thriller-ul din 2007 este unul dintre cele mai intense ale deceniului trecut.

Poţi vedea mai jos un trailer al filmului. Ce crezi, se va ridica Fata cu un dragon tatuat la înălţimea cărţii sau a ecranizării suedeze?


Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 24 noiembrie 2011 14:12
Nu am citit cartile, nu am vazut filmele scandinave, iar trailerul mi se pare foarte slab.... cred ca filmul o sa aiba incasari foarte mici. Si orice-ar spune altii, comportarea la box-office influenteaza si premiile Oscar.
Vorador pe 24 noiembrie 2011 17:52
Cartile lui Stieg Larsson sunt printre favoritele mele,iar filmul suedez Barbati care urasc femeile este unul dintre cele mai bune filme vazute de mine,ti-as recomanda sa il vezi sau macar sa citesti primul volum,o astfel de poveste nu intalnesti prea des.Nimic din ce vezi in film nu este ce pare a fi,de la o simpla ancheta de a gasi o fata de 16 ani Mikael Blomkvist va da peste mai multe victime,iar Lisbeth Salander la randul ei are cateva secrete socante pe care le vei afla doar daca vezi filmul.
Beatryce pe 24 noiembrie 2011 22:28
pf..e ff captivanta cartea aia :x
CosminHorrorMaster pe 24 noiembrie 2011 14:30
Se grabesc cu remake-urile astea.
NightChild pe 24 noiembrie 2011 19:44
Nu e remake. E o alta adaptare a carti.
nicolas84 pe 25 noiembrie 2011 09:03
Stai lin ca dupa standardele "holiudului" din ziua de azi...tot remake e.
cristi88 pe 24 noiembrie 2011 16:25
goth punk chick with nice tits :D
Crist11 pe 24 noiembrie 2011 19:44
:))) sunt convins cati ti-au inteles engleza:D
nicolas84 pe 25 noiembrie 2011 09:04
Cristi,cand vine vorba de dastea,nu e nevoie de inteles engleza,cred ca suntem cei mai multi pe aceiasi lungime de unda:P
Iubareatza pe 24 noiembrie 2011 22:59
hmmmm am vazut c
Iubareatza pe 24 noiembrie 2011 22:59
cele trei ecranizari...sunt bestiale..:)
MariaMona pe 25 noiembrie 2011 17:15
Ecranizarile suedeze m-au dezamagit oarecum, dar complexitatea cartilor e greu de redat in cate un film de 2 ore... Din trailer mi se pare interesanta ecranizarea, dar nu-mi place de Lisbeth Salander - suedeza era mult mai potrivita - asa la prima vedere. Om vedea! Trilogia lui Stieg Larsson - Millennium - a fost unul dintre cele mai interesante thrillere citite! Recomand!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells