Diane Kruger va fi Regina Franţei

de Cristina Grigore în 29 Dec 2010
Diane Kruger va fi Regina Franţei

Diane Kruger (Inglorious Basterds) a primit rolul principal, cel al Mariei Antoaneta, în ecranizarea romanului Farewell, My Queen al autoarei franceze Chantal Thomas, ea înlocuind-o asfel pe Eva Green, contactată anterior pentru a face parte din distribuţie, anunţă The Playlist.

Actriţa germană se va alătura lui Gerard Depardieu şi Lea Seydoux într-o producţie franceză ce îl va avea în scaunul regizoral pe Benoît Jacquot, un cunoscut al festivalurilor de film de la Veneţia şi Cannes pentru filme ca The School of Flesh, The Untouchable şi Keep It Quiet.

Filmul va urmări ultimele zile din viaţa Mariei Antoaneta, în timpul Revoluţiei Franceze (1793), povestea sa fiind narată chiar de cea care fusese angajată de regină să îi citească cu voce tare diverse cărţi, Madame Agathe-Sidonie Laborde (interpretată de Lea Seydoux).

Scrisă într-un limbaj plin de viaţă, elegant şi modern – atribuite care sperăm că se vor regăsi şi în scenariul filmului -, cartea autoarei franceze redă cu succes atmosfera vieţii la curtea regală a secolului XVIII, conturând un portret fascinant al lumii bizare în care au trăit Maria Antoaneta şi oamenii din jurul ei, care se agăţau de poziţii sus-puse pentru a face faţă progresului rapid şi iminent al societăţii în care trăiau.

Filmările la Farewell, My Queen vor începe în primăvara anului viitor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Krakatau pe 29 decembrie 2010 14:11
Si cand te gandesti ca la noi inca erau domniile fanariote pe vremea aia si ca la sfarsitul secolului 18 francezii au scapat deja de feudalism.
Radu1711 pe 29 decembrie 2010 14:55
frumoasa blonda, arata sexy pentru o regina
alex_il_fenomeno pe 8 ianuarie 2012 12:03
cred ca poate face un rol memorabil !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells