Daniel Radcliffe, proiecte de viitor

de Ştefan Dobroiu în 23 Iul 2013
La 23 de ani, interpretul lui Harry Potter are în pregătire filme interesante

Daniel Radcliffe, protagonistul uneia dintre cele mai longevive şi profitabile francize din istorie, împlineşte astăzi 23 de ani şi pare a-şi relua cariera la viteză normală, după ultimii doi ani în care a preferat să se îndepărteze întrucâtva de cinema. Iată în materialul de mai jos ce mai pregăteşte Radcliffe şi pe succese mizează în următoarea perioadă.

Actorul britanic ar putea face senzaţie cu Kill Your Darlings, un film independent lansat în ianuarie la festivalul de la Sundance. Pe marile ecrane americane filmul va apărea în octombrie şi, la ce cronici bune a avut la Sundance, ar putea să-l îndepărteze pe sărbătoritul de azi şi mai mult, în direcţia bună, de adolescenţa sa dominată de franciza Harry Potter. În Kill Your Darling Radcliffe îl interpretează pe Allen Ginsberg, lăudatul reprezentant al generaţiei Beat. Subiectul se învârte în jurul unei crime comise de Lucien Carr (Dane DeHaan), eveniment ce-i aduce laolaltă pe Ginsberg, William Burroughs (Ben Foster) şi Jack Kerouac (Jack Houston).

Tot în octombrie i se lansează Horns, film încă neprogramat pe marile ecrane din România. Regizat de Alexandre Aja şi bazat pe un roman de Joe Hill, Horns spune povestea lui Ignatius "Ig" Perrish, un tânăr de 26 de ani care, la exact un an de la moartea brutală a iubitei sale Merrin (Juno Temple), se trezeşte din beţie cu două protuberanţe pe frunte. Acestea vor creşte, transformându-se în două adevărate coarne de diavol. Ig descoperă că are acum puterea de a-i face pe cei din jur să-i dezvăluie cele mai ascunse secrete şi porneşte în căutarea celui care i-a violat şi ucis iubita. Despre rolul său Radcliffe a spus că "e diferit de orice altceva a mai făcut" în carieră şi că a apreciat ocazia de a-şi explora noi resorturi ale talentului.

Îşi încearcă puterile cu romantismul şi comedia în The F Word (care la noi s-ar putea lansa cu titlul "Cuvântul cu P", dacă filmul independent canadian va apărea şi pe ecranele din România). Aici Radcliffe este Wallace, un tânăr care se îndrăgosteşte de frumoasa Chantry, doar că află că aceasta are pe altcineva şi împreună decid să rămână "prieteni". Filmul se va lansa în Marea Britanie în februarie 2014.

Luna trecută s-a aflat că actorul va începe în curând filmările la o nouă ecranizare, deocamdată fără titlu final, după romanul Frankenstein. Nu îl va interpreta pe doctor şi nici pe monstru, ci pe Igor, cocoşatul ce-l ajută pe Frankestein în extraordinara sa descoperire. Filmul are deja o dată de lansare, 17 octombrie 2014.

După ce a jucat în franciza cu cele mai mari încasări din toate timpurile (cel puţin la un moment dat), Radcliffe îşi permite să exploreze genuri diferite şi să abordeze personaje dificile. Este şi cazul lui Tokyo Vice, un film biografic ce începe producţia în primele luni ale lui 2014. Actorul îl interpretează pe Jake Adelstein, un jurnalist american ce devine responsabil cu rubrica Crime a unui important ziar din Tokyo. Stilul gazetăresc diferit îl va arunca în mijlocul gangsterilor japonezi, jurnalistul descoperind repede că viaţa îi este în pericol.

Exploreaza subiecte similare:

Daniel Radcliffe, Horns, Alexandre Aja

Alte știri din cinema

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 23 iulie 2013 09:53
Pustiul poate sa joace, a aratat si in "Woman in black" imediat dupa ce a iesit din universul Harry Potter. E de perpectiva.
Qze pe 23 iulie 2013 14:29
Are viitor . parerea mea
Cinefilul007 pe 23 iulie 2013 15:06
Eu un actor cel putin bun. Rolul din My Boy Jack, December Boys si Woman in Black a dovedit ca se pricepe si la altceva in afara de HP. Din seria HP, cred ca a fost la inaltime in Half-Blood Prince. E talentat, carismatic si tanar. Are toate sansele sa devina un actor "mare", si sa fie "arhivat" langa greii cinematografiei engleze.
Theodoric pe 23 iulie 2013 22:00
Seamana cu Jake Gylenhall.
Dar de cand o terminat cu Harry Potteru numai il urmaresc fanii

Sorin87 pe 23 iulie 2013 22:20
este un actor care poate interpreta orice rol ii se da, imi place cum joaca si il urmaresc cu drag

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells