"Cuscus cu chefal" e pe gustul Academiei Europene de Film

de Gloria Sauciuc în 25 Nov 2008
"Cuscus cu chefal" e pe gustul Academiei Europene de Film

Premiul FIPRESCI se acorda lui Abdellatif Kechiche pentru "Cuscus cu chefal"/"La graine et le mulet", anunta intr-un comunicat, remis Cinemagia, Academia Europeana de Film, EFA Productions si Federatia Internationala a Criticilor de Film FIPRESCI. Decernand premiul acestui an lui Abdellatif Kechiche, Federatia Internationala a Criticilor de Film (FIPRESCI) acorda cineastului "recunoasterea in cel mai cuprinzator sens al cuvantului".

"Premiul acestui an nu se limiteaza la a aduce un omagiu autorilor de film care sunt marginalizati datorita originii lor, ci recunoaste talentul regizorilor implicati intr-un cinematograf diferit si independent; celor care rezista propagandei si a efectului acesteia asupra industriei filmului. Cu filme avand buget redus - care sunt, totusi, greu de finantat - Kechiche duce o lupta care alatura texte clasice precum cele ale lui Marivaux cu subcultura imigrantilor din Nisa, orasul unde a crescut" a declarat Hassouna Mansouri, Directorul Departamentului pentru probleme africane al FIPRESCI.

Abdellatif Kechiche este regizor de origine tunisiana al carui film, foileton de familie de o autenticitate iesita din comun,  prezinta complexitatea relatiilor umane in centrul carora troneaza compromisul. Fiecare personaj, pe rand, isi sacrifica emotiile si demnitatea pentru un bine comun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells