Cine conduce în topul streamer-ilor la nominalizările BAFTA. Iată selecția celor mai bune producții

de Marina Florea în 4 Feb 2022
Premiile Academiei Britanice de Film se vor decerna pe 13 martie

Netflix a adunat 22 de nominalizări BAFTA/British Academy of Film and Television Arts anul acesta - mai puțin, totuși, față de cele 34 de anul trecut. Acest lucru a fost posibil cu doar patru titluri, westernul lui Jane Campion The Power of the Dog (foto) conducând cu opt nominalizări.

Titlul a avut parte de intrări la toate categoriile importante, printre care „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun scenariu adaptat” (Campion), „Cel mai bun actor în rol principal” (Cumberbatch) și cu nominalizări la „Cel mai bun actor secundar” atât pentru Jesse Plemons cât și pentru Kodi Smit-McPhee, scrie deadline.com.

Filmul este despre doi frați și rivalitatea dintre ei ce izbucnește atunci când unul dintre bărbați se căsătorește. Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) poate castra un vițel cu două tăieturi rapide ale cuțitului său; el înoată gol în râu, murdărindu-și trupul cu noroi. Este un cowboy la fel de dur ca pielea lui. Ce urmează pare un conflict inegal - bărbatul va declara război noii soţii a fratelui lui şi fiului ei adolescent.

Don't Look Up, tot al Netflix, a strâns patru nominalizări - în categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun scenariu original”, „Cel mai bun actor în rol principal” pentru Leonardo DiCaprio și „Cea mai bună melodie originală”.

Filmul de debut ca regizor al Rebeccăi Hall, Passing, a mai câștigat patru nominalizări pentru streamer, toate în categorii importante: „Film britanic excepțional”, „Debut excepțional pentru scenarist, regizor sau producător britanic”, „Actriță în rol principal” pentru Tessa Thompson și „Actriță în rol secundar” pentru Ruth Negga.

Hall nu a fost, anul acesta, singura actriță care debutează în spatele camerei, Netflix susținând de asemenea și efortul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal, The Lost Daughter. Acest film, inspirat de un roman al Elenei Ferrante, a primit două nominalizări BAFTA pentru scenariu adaptat și actriță în rol secundar, pentru rolul lui Jessie Buckley.

Netflix conduce în topul streamer-ilor la nominalizările BAFTA, în timp ce Apple primește primele nominalizări la categorii importante, iar Mubi se menține ca streamer cu conținut festivalier 

Filmul lui Paolo Sorrentino The Hand of God a primit două nominalizări pentru Netflix inclusiv în categoria „Film în limbă străină”, în timp ce The Harder They Fall a primit două nominalizări - inclusiv Debut Excepțional pentru scenarist, regizor sau producător britanic.

Anul trecut Apple își marca debutul la BAFTA cu nominalizări pentru filmul WolfWalkers în categoria film de animație și pentru Greyhound în Efecte speciale vizuale și sunet, însă anul acesta a avut succes cu filmul CODA.

Filmul, o poveste despre maturizare, este despre o tânără de liceu, singura din familia ei care nu este hipoacuzică. Filmul are o nominalizare pentru Scenariu adaptat, dar și o nominalizare pentur Emilia Jones la categoria „Actriță în rol principal” și pentru Troy Kotsur la „actor în rol secundar”.

Streamerul a luat și o nominalizare la „Actor în rol principal” pentru Mahershala Ali (Swan Song) în timp ce Bruno Delbonnel a bifat  pentru imagine cu The Tragedy of Macbeth.

Între timp, Amazon a luat două nominalizări pentru Being the Ricardos- una pentru Aaron Sorkin la categoria „Scenariu original” și o alta pentru Daniel Pemberton la „Coloană sonoră originală”.

 The Power of the Dog conduce clasamentul favoriților BAFTA cu opt nominalizări.

Producția streamerului, anume Everybody's Talking About Jamie, a câștigat o nominalizare pentru „Film britanic excepțional”.

Mubi, care a fost un jucător activ în circuitul festivalier internațional, a câștigat nominalizări cu trei titluri: Cow (1), The Worst Person in the World (2) și Petite maman (1).

Exploreaza subiecte similare:

The Power of the Dog, Don't Look Up, Passing, The Lost Daughter, The Harder They Fall, Paolo Sorrentino, È stata la mano di Dio, CODA, WolfWalkers, Greyhound, The Tragedy of Macbeth, Cow, Verdens verste menneske, Being the Ricardos, Everybody's Talking About Jamie, Petite maman, Jessie Buckley, Maggie Gyllenhaal, Aaron Sorkin, Kodi Smit-McPhee

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells