Chernobyl Diaries, horror-ul produs de Oren Peli, atrage proteste

de Cristina Grigore în 22 Mai 2012
Chernobyl Diaries, horror-ul produs de Oren Peli, atrage proteste

Filmul horror realizat de producătorul lui Paranormal Activity, Oren Peli, nu are fani în rândurile victimelor reale ale tragediei din care au fost inspirate întâmplările din noua sa peliculă. Potrivit site-ului TMZ, o organizaţie numită Friends of the Chernobyl Centers, cu sediul în Statele Unite, a condamnat printr-o declaraţie publică gestul producătorilor, acela de a se folosi pentru divertisment de o asemenea tragedie.

„Este îngrozitor cum un asemenea incident tragic este transformat la Hollywood într-o poveste incitantă, un film horror. Mii de oameni au murit atunci şi peste 400 de mii au fost evacuaţi din casele lor. Există acum peste 5 milioane de persoane care locuiesc încă pe un teritoriu contaminat.”.

„Oroarea nu se referă în realitate la mutaţii ce-şi fac veacul printre aceştia, drama reală este aceea a efectelor pe care acest dezastru continuă să le aibă asupra milioanelor de persoane care au fost devastate psihic, emoţional şi economic”, a susţinut un reprezentat al grupului de protestatari.

„Dacă eşti hotărât să vezi filmul", a continuat acesta, „foloseşte adrenalina pe care ţi-o dau scenele sale horror pentru a face ceva bun şi cu adevărat important pentru vieţile celor care trăiesc încă cu amintirea acelor momente în suflet”.

Pelicula, regizată de Bradley Parker, este povestea a patru prieteni, turişti interesaţi de secretele Cernobâl-ului, care descoperă terifiaţi că nu sunt singuri în acele locuri sinistre, ci că pe urmele lor se află nişte monştri hotărâţi să îi vâneze unul câte unul. Din distribuţia filmului, care va avea premiera în România pe 1 iunie, fac parte Jesse McCartney, Devin Kelly şi Jonathan Sadowski.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Arlequinade pe 22 mai 2012 12:18
Perfect de-acord cu protestatarii - exact ce am spus si eu pe pagina de CineMagia a filmului.
Barbaru pe 22 mai 2012 13:55
parerea ta ori cum nu conteaza . trebuie sa intelegi ca in lumea de azi nu mai trebuie sa fie subiecte tabu .
Arlequinade pe 22 mai 2012 15:25
"nu mai trebuie"? Mai sa fie, si exact de unde vine acest "trebuie"? Exista vreo autoritate suprema de care n-am auzit eu sau este... PAREREA ta? Caz in care nu conteaza, pentru ca, in conformitate cu inteleptul tau raspuns, parerile pare-se ca "nu [mai] conteaza" zilele astea. Observi ironia? Probabil ca nu. Doar fiindca tu ai ales sa fii ignorant si sa-ti lipseasca orice busola a bunului simt, nu inseamna ca esti mai inteligent. Anumite subiecte sunt tabu pentru ca au greutate imensa pentru noi ca specie. Daca acu' 30 ani ar fi explodat al doilea reactor, asa cum le era frica ca avea sa se intample, tu nu ai fi fost azi aici sa faci pe desteptul. Asta nu e subiect de amuzament si "entertainment" ieftin. Iar istoria locului respectiv ar trebui sa fie mult mai infricosatoare, mai ales pentru tine ca european, decat un grup stereotipic de adolescenti care sunt macelariti de fiinte imaginare. Dar na, poate tu esti prea marinat in ignoranta si hedonism ca sa-ti mai dai seama de cateva elemente de bun-simt elementar. Plus ca, dupa logica ta ("nu exista tabu-uri"), atunci sa inteleg ca n-ai avea absolut nici o preoblema nici cu un film care lauda sexul cu copii mici? Sau violul? Sau poate o comedie romantica petrecuta in Auschwitz? Nici macar la greutatea cuvintelor tale nu vrei sa te gandesti, nu? Foarte bine atunci, nu gandi. Esti exact publicul pe care mizeaza americanii cand fac filme ca asta.
xerses pe 22 mai 2012 19:10
Va fi cu siguranta si un film care va soca....
alex_il_fenomeno pe 8 iunie 2012 16:28
eu o sa il urmaresc , pentru ca pare chiar "Tragic" .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells