Cele mai tari scene de dans in film

de Gloria Sauciuc în 18 Dec 2007
Cele mai tari scene de dans in film

Daca vin Sarbatorile, atunci vine si vremea petrecerilor si dansului. Si cum gandul nu ne este – in cele cateva zile pana la incheierea anului - decat la vacanta, ne-am hotarat sa va prezentam un top al celor mai hot scene de dans in film. Bineinteles ca nu vom face referire la muzicaluri si nici la productii cu tematica legata de dans (gen Dirty Dancing) ori cele cu scene extrase din numere de cabaret – ca inceputul de la Indiana Jones, ci la filmele in care – pe parcursul desfasurarii lor - apare o scena de dans care ne ia pe neasteptate, ne taie rasuflarea si in timpul carora simtim ca pierdem firul actiunii. Iata mai jos un top 5 realizat de publicatia Empire si, totodata, 5 ponturi pentru cum sa-ti dai gata partenerul de ring, de Sarbatori :

1. Bande a part ( 1964 ), in regia lui Jean Luc Godard a fost folosit ca ghid de catre Quentin Tarantino pentru prestatia din Pulp Fiction a actorilor Uma Thurman si John Travolta. Dansul este indraznet, gratios, irezistibil. Odile (Anna Karina), Arthur (Claude Brasseur) si Franz (Sami Frey) isi aleg o cafenea, se asaza in rand si pornesc o serie de pasi mici, alunecari elegante si batai de palme bine ritmate. Unul din punctele tari este ca si cel mai neindemanatic dansator ar putea-o face. Te uiti, iti place, si apoi o incerci in fata oglinzii, acasa.

2. Daca veti (re)vedea Goana dupa aur/The Gold Rush (1925) in regia lui Charlie Chaplin, veti remarca sublimul balet al lui Chaplin, executat din pozitia ...asezat; Charlie incanta patru doamne invitate la cina cu acest dans,  cele doua panite folosite pentru reprezentatie starnind rasul general. Diversitatea de “pasi” de dans este fermecatoare ( pasi de can-can, step). Va atrage pe dansatorul din tine, si daca n-ai vazut-o, o gasesti si pe YouTube.

3. In Conformistul/Il Conformista (1970) e un moment de senzualitate fierbinte. Intr-o mare sala de dans, doua burgheze plictisite, Julia ( Stefania Sandrelli) si Ana (Dominique Sanda - unii zic despre ea ca ar avea cele mai dorite buze din cinema), incep un vals provocator care atrage tuturor atentia. Pe masura ce blonda o conduce in cerc pe bruneta, ia nastere un “pas de deux” voluptos si ametitor.

4. Parfum de femeie/ Scent of a Woman (1992) Cel mai reusit dans intre o femeie senzuala si un orb din istoria filmului. Locotenentul Frank Slade (Al Pacino) incepe dansul cu gratie si aplomb. Chipul Donnei (Gabrielle Anwar) devine de la impietrit la placut surprins, si, pe masura ce perechea capata incredere si jocul pasilor e tot mai frumos, limbajul corpului se face tot mai fierbinte. Lectiile de tango luate de Pacino la studioul DanceSport din New York si-au spus cuvantul...

5. Regele pescar (1991).  Robin Williams o urmareste pe Amanda Plummer in Gara centrala in timp ce in fundal, incet, oamenii incep sa valseze. Intr-un cadru larg intreaga sala de asteptare danseaza in timp ce Plummer o ia inainte prin multime. Pe masura ce soarele diminetii intra prin ferestrele uriase, un amestec de romantism, nostalgie si magie fac la un loc ceva fermecator.

Prin urmare, ce ne ramane de facut - acum cu vacanta batand la usa, este sa revedem aceste filme, sa furam cativa pasi si sa ne dedam bunei dispozitii si dansului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rrs85 pe 14 mai 2010 12:18
cel mai memorabil dans, pentru mine, a fost cel din
"Parfum de femeie/ Scent of a Woman"...

Manuel04 pe 24 februarie 2011 18:35
scent of a Woman si categoric Dirty dancing
margott pe 27 aprilie 2012 18:18
Interesant articolul, chiar m-a facut curioasa sa vad si eu cele 4 filme din lista, in afara lui Scent of a Woman, arhi-cunoscut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells