Captain America şi Green Lantern, faţă în faţă

de Gloria Sauciuc în 1 Aug 2011

Îşi vor împărţi din data de 4 august marele ecran. Captain America şi Green Lantern - o dată cu lansarea la cinema a Primului Răzbunător, în condiţiile în care Protectorului Universului se poate vedea în România din 29 iulie. Prin urmare, Cinemagia îi pune faţă în faţă, pentru a le analiza puterile şi slăbiciunile, a vedea ce villaini au de înfruntat şi a vă face să decideţi pe cine veţi chema în caz că lumea se va întoarce cu susul în jos.

Afișează:
1 din 6
Cine sunt ei?

Un tânăr astmatic şi firav, pe nume Steve Rogers (Chris Evans înainte să facă muschi - vezi foto stânga), are mai multe tentative eşuate de înrolare în război. Suntem în plin Al Doilea Război Mondial. Steve Rogers e observat de Abraham Erskine (Stanley Tucci) în timpul unei noi tentative de înrolare şi dosarul îi este aprobat. Aşa ajunge Rogers într-un program ultra-secret al armatei americane.  Se transformă dintr-un tânăr obişnuit în cel mai mare super-erou al Americii, Captain America, menit să salveze o întreagă naţiune.

                                                                       #

Hal Jordan (Ryan Reynolds) este pilot de încercare pentru Ferris Aircraft Company şi devine primul pământean membru în Green Lantern Corps., după ce extraterestrul Abin Sur îi dă însemnele Protectorilor Universului. Prin urmare, ireverenţiosul şi ambiţiosul Hal Jordan  trebuie să ducă pe umeri povara unei misiuni intergalactice. El este cel mai nou recrut, primul om selectat vreodată să facă parte din rândurile Protectorilor Universului. Deşi un pilot excepţional, Hal Jordan este totodată un tânăr imatur, care - dacă va putea să îşi învingă temerile şi să îşi demonstreze abilităţile - va reuşi nu doar să îl învingă pe Parallax, dar să şi devină unul dintre cei mai mari războinici ai galaxiei.  "Hal e un fel de bărbat-copil," spune producătorul Donald De Line. "În multe privinţe, el nu s-a maturizat, în parte din cauză că şi-a pierdut tatăl la 11 ani. Aşadar, are mult de muncă pentru a uita temerile copilăriei şi a deveni eroul pe care îl aşteaptă toţi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legiune pe 1 august 2011 07:43
Multumim pentru articol.
Noi astia fani stim exact cine sunt , ce reprezinta si ce filozofii au in codul lor moral. Stim si despre aparitiile lor in televiziune filme si chiar in benzile desenate care au ajuns aici pe la noi in romania.
De exemplu captain america a aparut si in animatia pentru tv spiderman.
Suntem familiarizati si cu principali antagonisti, cu toate ca in cazul green lantern acesta se pare ca va aparea intr-un film viitor daca se va materializa proiectul.
Despre iubitele lor le lasam pentru femele sa fie discutate, sunt irelevante pentru noi. Important este incorubtibilitatea lor, aici tot Batman ramane cel mai tare.
PS: daca lumea se intoarce cu susl in jos, in nici un caz nu o sa chemam personaje fantastice.

Domyno pe 1 august 2011 22:17
Vrei sa spui "tu asta fan" stii exact ce .... bla bla bla! God get a life!!!! Sunt filme si roluri in intreaga istorie a cinematografiei care merita o analiza mult mai minutioasa decat a acestor supereroi care ne invata pentru a "nşpea" mia oara ca prin vointa reusesti orice.... si tot degeaba, ca nu tine!!!
legiune pe 2 august 2011 05:02
Este doar o fantezie creea de nevoiele individului care aspira la un tip de societate. NU UITA ca filmul copie o lume creata pe hartie, si a fost facut sa faca bani alt scop nu are.
xerses pe 1 august 2011 11:31
Din pacate nu m-au "cucerit" puterile lor....
legiune pe 1 august 2011 12:20
puterile ca puterile dar simbolistica?
kosmin1403 pe 1 august 2011 13:24
The big bang theory live :))
legiune pe 1 august 2011 17:55
bun serialul, foarte bun
legolas05 pe 1 august 2011 15:11
nu am vazut inca nici un film din acestea doua,insa cred ca sunt bune amandoua,
Bayard pe 1 august 2011 15:38
In mod normal Green Lantern este un supererou mult mai "cool" decat Captain America.... dar asta nu inseamna ca si filmele o sa fie la fel :(

Slabiciunea grupului Green Lantern este culoarea galben, nu frica :)

legiune pe 1 august 2011 17:20
Slabiciunea unei lanterne cea mai importanta este intelectul, si apoi inelul care poate ramane fara benzina :). Lumina galbena nu este slabiuciunea ci mai degraba opozitia ei fata de cea verde.
Crist11 pe 1 august 2011 17:16
Din poze, nu am decat cuvinte de lauda, dar pana nu vad cu ochii mei sa fac o comparatie mai ampla, ma retin.
legiune pe 1 august 2011 17:55
bravo,
Crist11 pe 2 august 2011 01:24
Un raspuns cu doua intelesuri, dar, eu l-am ales pe cel care imi place mie :D
alex_il_fenomeno pe 1 august 2011 19:43
excelenta paralela trasa intre cele doua filme ! in viziunea mea ,ambele merita vazute !
Sorin87 pe 1 august 2011 22:55
Căpitanul America fara nici un cuvant
eddward pe 2 august 2011 00:40
Green Lantern - un film care deviaza foarte mult de la intriga principala iar lupta cu antagonistul principal nu are nimic spectaculos, captivant.
Fanii revistei Green Lantern vor fi usor dezamagiti

Captain America, desi nu foarte spectaculos, acesta creeaza acea atmosfera pentru cinefili de a vedea o continuare.

Ca o concluzie,in ceea ce priveste posibilul succes, balanta intre cei 2 cat si intre Marvel si DC pare a favoriza pe Captain America (Marvel),

eddward pe 2 august 2011 00:41
"[...]Captain America, desi nu foarte spectaculos, acesta creeaza acea atmosfera pentru cinefili de a dori a vedea o continuare [...]*
legiune pe 2 august 2011 05:07
bine spus In captain america sa reusit sa se portretizeze mult mai bine personajul si nevoia lui. Este mult mai simplu de creat fata de green lantern pe simplu motiv ca atmosfera este mult mai simplista si cu un bonus de patriotism. Acest patriostis apare in mai toate filmele america. Depre Green Lantern am tot spus greselile facute.
Dragnuta pe 2 august 2011 07:48
mai SF pare Green Lantern.
zeno.marin pe 2 august 2011 23:13
"Un tânăr astmatic şi firav, pe nume Steve Rogers"... Let's face it: primele doua motive nu sunt suficiente ca sa fii respins la inrolare (in fond e nevoie si de ajutori de bucatar la popota ofiterilor). Realitatea musamalizata cu maiestrie de catre scenarist este ca de fapt avea platfus...
Daca nu poti face armata sau sa te inrolezi esti inapt.
Daca vrei sa faci armata, esti inept.

mihaigeniu pe 3 august 2011 01:51
eu l-as alege pe Green lantern ca supererou pt.ca ara puteri mult mai mari ca cap.America;putea creea orice(cat de misto e asta?=)) ) ca filme nu stiu carei mai misto cam vazut numa green lantern si-a fost super
delakpanlaa pe 16 august 2011 01:54
eu votez pt captain america... parca green lantern e prea tras de par..cu tot felul de batalii intergalactice si tot felul.
Tyybi1 pe 27 august 2012 11:58
Nu sunt un fan acestor genuri de filme. Cu asta am spus tot.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells