Bekmambetov, dă-te mai încolo: vine Mihalkov!

de Ştefan Dobroiu în 22 Apr 2010
Bekmambetov, dă-te mai încolo: vine Mihalkov!

Inclus în competiţia festivalului de la Cannes, Burnt by the Sun 2/Soare înşelător 2 se lansează  astăzi în Rusia pe nu mai puţin de o mie de ecrane. Variety anunţă că filmul este cel mai scump din istoria Rusiei, având un buget de aproximativ 55 de milioane de dolari.

Continuare a apreciatului Burnt by the Sun/Utomlyonnye solntsem, laureat al premiului juriului în 1994 la Cannes şi câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin în 1995, Burnt by the Sun 2 îl are în centrul atenţiei pe acelaşi Nikita Mihalkov în rolul colonelului Sergei Kotov.

Deşi la finalul primului film se sugerează că acesta a fost executat, Kotov revine în această continuare, alături de la fel de "mortul" Mitya (Oleg Menshikov), dar şi de o mare parte din restul distribuţiei primului film.

Filmat "în două serii", Burnt By the Sun 2 ne va purta în timpul celui de-al doilea război mondial, în care Kotov reuşeşte să scape de plutonul de execuţie pentru a deveni combatant cu arma în mână în război. Bugetul imens pentru Europa a fost cheltuit pe spectaculoase scene de luptă, cu mii de figuranţi şi o mulţime de explozii.

Sâmbătă a avut loc o premieră de gală la Kremlin, 6000 de politicieni, veterani de război şi cinefili aflându-se în sală. The Moscow Times comentează părerile împărţite ale spectatorilor, unii declarând că cele trei ore ale lui Burnt by the Sun 2 trec pe nesimţite, alţii că filmul nu reuşeşte să convingă.

Filmul va fi lansat în România în cursul acestui an, distribuitorul român fiind Independenţa.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cobrelu pe 22 aprilie 2010 18:48
pai daca e inselator..:))
Radu1711 pe 22 aprilie 2010 20:26
sper sa fie bun

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells