Corespondență specială:
Gloria Sauciuc

Aventura e gata să înceapă!

Aventura e gata să înceapă!

The Hunger Games: Catching Fire se lansează pe 22 noiembrie în România, dar cititorii Cinemagia vor afla primele impresii despre film chiar de la Londra, pe 12 noiembrie, de la prima proiecţie oficială a filmului! Un corespondent Cinemagia va urmări The Hunger Games: Catching Fire, prin amabilitatea distribuitorului român Forum Film, chiar în cinematograful Leicester Square şi îi va fotografia pe covorul roşu pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Jena Malone, Sam Claflin, Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Jeffrey Wright, Willow Shields şi pe regizorul Francis Lawrence. Rămâneţi alături de noi în această aventură!

The Hunger Games: Catching Fire începe atunci când Katniss Everdeen se întoarce cu bine acasă după ce câştigă cea de-a 74-a ediţie a Jocurilor Foamei, alături de Peeta Mellark, coechipierul ei. Faptul de a fi câştigat Jocurile Foamei îi obligă să lase deoparte familia şi prietenii, începând un „Tur al Victor-ilor” prin toate districtele. De-a lungul călătoriei, Katniss simte că o viitoare rebeliune e pe cale să înceapă, deşi Capitoliul deţine încă controlul iar preşedintele Snow pregăteşte cea de-a 75-a ediţie anuală a Jocurilor Foamei, o ediţie specială aniversară - The Quarter Quell. Această competiţie, însă, ar putea schimba pentru totdeauna statul Panem.

Miza nu a fost niciodată mai mare pentru Katniss Everdeen. Parcă abia ieri Katniss se lupta pentru a supravieţui Jocurilor Foamei, nefastele lupte de gladiatori ale ţării dictatoriale în care ea trăieşte. Însă acum, vin din nou Jocurile Foamei: o ediţie aniversară, în care vor participa toţi câştigătorii ediţiilor precedente, inclusiv Katniss, care nu îşi imagina că se va mai întoarce în arenă.

The Hunger Games: Catching Fire adaugă un nou episod blockbuster-ului The Hunger Games din 2012, racordându-se la fenomenul global generat de ecranizarea primei cărţi a autoarei Suzanne Collins. Prima carte, primită elogios de către critică, a făcut publicului cunoştinţă cu interesanta lume a statului Panem, o lume distopică în care unul din evenimentele centrale sunt Jocurile Foamei, concursurile de gladiatori ţinute în fiecare an în timpul cărora cele 12 districte care alcătuiesc statul trimit câte doi adolescenţi, un băiat şi o fată. Concursul se desfăşoară cu multă duritate, fiind o cursă pentru supravieţuire, şi este ţinut prin grija conducerii Panem-ului. Jennifer Lawrence, câştigătoare de Oscar, a jucat rolul principal al eroinei de 16 ani a Jocurilor Foamei, Katniss, pusă în faţa unor alegeri imposibile - şi a reuşit să se identifice cu personajul ei.

Catching Fire este o poveste cu totul diferită faţă de The Hunger Games. Katniss este o desfăşurare de energie, literalmente, în arenă, şi vedem nu doar tensiunea în creştere pe care o afişează, dar şi perspectiva ei asupra celorlalţi şi grija faţă de ei. Am profitat de ocazie pentru a-i scoate în evidenţă complexitatea laturii ei interioare şi pentru a aduce la scară mare personajul ei. Pe măsură ce dictatura numită Panem se află pe cale să sufere evenimente majore, şi Katniss trebuie să facă pasul între adolescenta care este şi femeia care urmează să devină, a declarat Erik Feig, director de producţie pentru studiourile Lionsgate. Nina Johnson, producător, a notat în caietul pus la dispoziţie jurnaliştilor: „Vedem cum Katniss, maturizându-se, devine o persoană care îşi controlează bine destinul, şi nicidecum un pion pentru planurile altora. Vedem la ea o conştiinţă etică şi socială, dar în acelaşi timp vedem şi latura umană de care un erou - precum ea - are nevoie, în momentele în care tot ceea ce îşi doreşte cu adevărat este să meargă acasă”.

Katniss în momente grele

Evenimentele din The Hunger Games au împins-o pe Katniss Everdeen înspre ceea ce credea că reprezintă limitele ei fizice şi emoţionale, lucru după care tot ce şi-a dorit a fost să fie acasă alături de familie şi de prietenul ei, Gale Hawthorne. Însă pentru ea nu e loc de mers acasă: acum, că a fost selecţionată pentru a doua oară la Jocurile Foamei, trebuie să descopere lucruri noi în sufletul şi în mintea ei. Oricât de curajoasă şi de independentă ar fi fost ea până acum, Katniss are de înfruntat, în Catching Fire, natura duală a eroismului: acesta înseamnă doar numai putere, ci şi responsabilităţi. „Katniss rămâne un personaj pe care îl ador, dar de data aceasta miza e diferită”, notează Jennifer Lawrence în caietul pus la dispoziţia presei.

„În primul film, ea era o eroină ezitantă, care îşi dorea mai mult să îşi salveze familia, dar de data aceasta ea are pe umeri o greutate mult mai mare. Ea are o responsabilitate vizavi de toţi aceşti oameni care depind de ea dar, totuşi, ea se luptă cu acest lucru deoarece nu ea a cerut ca lucrurile să stea aşa”. Ca şi învingător în Jocurile Foamei, Katniss ar trebui să aibă parte de linişte şi să fie sigură că a fost pentru prima şi pentru ultima dată când a participat la sângerosul concurs. Totuşi, regulile s-au schimbat. Fiecare Quarter Quell, ediţia aniversară de 25 de ani care marchează victoria Capitoliului împotriva districtelor rebele, va fi un concurs între foştii învingători, un gest pe care Katniss îl consideră îndreptat împotriva ei. Katniss are parte şi de o relaţie din ce în ce mai complexă cu coechipierul ei tribut, Peeta Mellark, alături de care este expusă ca şi trofeu, împreună cu planuri de căsătorie croite de alţii, în Capitoliu, în pofida planurilor ei pentru prietenul de acasă, Gale.

Regretând momentele în care lucrurile erau simple şi Gale era alături, Katniss ştie că nu le poate aduce înapoi. „Totul acum este diferit cu Katniss”, explică Jennifer Lawrence. „Există lucruri în viaţa ei pe care Gale nu le mai poate înţelege, el care le ştia pe toate. Există lucruri pe care numai Peeta le-ar putea înţelege”. De data aceasta terenul de luptă este nou şi necunoscut - şi creează provocări extreme pentru Katniss: „Această arenă e ceva nemaiîntâlnit de către Katniss”, notează Jennifer Lawrence: „ea a crescut în pădure şi o cunoaşte, aşa că aceasta a fost întotdeauna terenul ei familiar. Însă, de data aceasta, e ceva nou - o junglă, şi una foarte sinistră. Jungla devine un competitor în sine, unul mortal”.

Ca şi personajul ei, Lawrence a trebuit din nou să participe la antrenamente intensive pentru un concurs şi mai dificil ca solicitări fizice: ore de tras cu arcul, noi abilităţi la un nivel nou: „cascadoriile din film sunt pur şi simplu fantastice, şi au meritat lunile de antrenament”, a comentat actriţa.

Regizorul Francis Lawrence declară: „Ai şansa să o vezi pe Katniss cum creşte ca şi fiinţă umană. Per ansamblu, a fost fascinant să o vedem pe Jennifer, pentru că rolul lui Katniss i s-a potrivit în mod natural. Jocul în acest rol a mers instinctiv - şi te captivează cu siguranţă”...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 9 noiembrie 2013 23:53
O sa fie nebunie maxima !!!
danny987 pe 10 noiembrie 2013 00:24
Daca ai 15 ani da:)
rayker pe 10 noiembrie 2013 09:40
Sper sa se opreasca aici cu filmele acesta de 2 bani.
Bayard pe 10 noiembrie 2013 12:23
Sunt deja contractate inca 2 :))
IRONMAN3 pe 10 noiembrie 2013 12:10
Cand va fi avanpremiera in Romania?
Ce rating are?

legolas05 pe 10 noiembrie 2013 20:31
Pe 22 noiembrie si rating AP(aprobarea parintilor)
alina_elena_iosef pe 10 noiembrie 2013 22:02
Prima parte m-a tinut in suspans pana la sfarsit,sper sa fie la fel si urmatoarea :d
danny987 pe 11 noiembrie 2013 10:50
Filmul nu e unul prost,dar e 'dedicat' copiilor si adolescentilor;si inlocuieste Twilight -ul.
alex_il_fenomeno pe 13 ianuarie 2014 21:19
L-am urmarit si eu in cele din urma, este ok, desi se putea mult mai bine, la cata publicitate a avut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells