Au început înscrierile la concursul de scenaristică Secvenţe!

14 Iun 2011
Au început înscrierile la concursul de scenaristică Secvenţe!

Asociaţia culturală Secvenţe in parteneriat cu Saga Film şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei organizează prima ediţie a atelierului de scenaristică pentru lung metraje ficţiune, denumit SECVENŢE. Pana pe 20 iulie toţi cei care au scris un scenariu de lungmetraj au şansa să-l înscrie la atelier şi să câştige 10.000 de euro.

Vor fi selectaţi opt participanţi care, sub îndrumarea tutorilor Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu, vor lucra la analizarea, rescrierea şi finalizarea acestor scenarii. Răzvan Rădulescu este un scenarist consacrat, sub a cărui semnătură se află filme regizate de Cristi Puiu, precum Marfa şi banii şi succesul internaţional Moartea domnului Lăzărescu. A fost consultant de scenariu pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile al lui Cristian Mungiu, iar în ultimii doi ani a terminat primul său lungmetraj, Felicia înainte de toate (scris şi regizat împreună cu Melissa de Raaf). Împreună cu Alexandru Baciu a scris Hîrtia va fi albastră, Boogie şi Marţi, după Craciun ale lui Radu Muntean. Cea mai recentă colaborare la un scenariu dintre Rădulescu şi Baciu a fost pentru filmul regizat de Constantin Popescu Jr., Principii de viaţă.

Pe lângă consultările individuale cu tutorii, vor fi organizate cursuri intensive şi studii de caz deschise publicului, susţinute de profesionişti consacraţi din industria cinematografică românească: Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Florin Şerban, Marian Crişan şi Adrian Sitaru.

Atelierul se va întinde pe o perioadă de şase luni (septembrie 2011 - martie 2012) şi va fi împărţit în trei sesiuni a câte patru zile, între care se vor desfăşura consultări online. La finalul atelierului, SAGA FILM va oferi 10.000 de euro pentru cumpărarea scenariului câştigător.

Atelierul se adresează tuturor celor care au idei originale, capabili să le transpună într-un scenariu de lungmetraj. Calitatea scenariilor va fi singurul criteriu care va sta la baza selecţionării participanţilor. Astfel, sunt încurajaţi să participe atât scenarişti cu experienţă, cât şi cei care se află la început de drum.

Participanţii vor fi expuşi în cadrul atelierului la adevărata lume a cinematografiei româneşti, nu doar la informaţii teoretice. Ei vor lucra şi vor primi sfaturi de la membri activi ai industriei, vor interacţiona cu regizori, scenarişti, producători şi actori. Vor lucra cu tutorii aşa cum scenariştii lucrează cu script-doctori, iar în final vor primi şansa de a-şi prezenta proiectele producătorilor autohtoni. Participanţii vor trece la un nou nivel în cariera lor şi nu vor învăţa doar reguli legate de scrierea scenariilor, ci vor ajunge să înţeleagă cum funcţioneză întreaga industrie.

Înscrierile pentru Atelier Secvenţe – Ediţia 2011 au loc între 11 iunie 2011 şi 20 iulie 2011, urmând ca până la data de 20 august 2011 să fie anunţaţi cei opt finalişti. Mai multe detalii despre înscriere şi regulamentul complet pot fi gasite pe site-ul www.ateliersecvente.ro.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 14 iunie 2011 17:22
Foarte buna aceasta initiativa.
spartacus pe 14 iunie 2011 18:03
Sa dea Al de Sus ca macar de data asta sa iasa cel putin un scenariu k lumea, un film de actiune sau un istoric care sa atraga dupa sine producatori interesati de filme actuale si nu de prostiile de care auzim la tv si fara pic de succes. Mie dor de un film romanesc de actiune... dak o exista asa ceva. Eu sper sa existe. Idei ar fi, slava Aluia de Sus. Parerea mea.
alex_il_fenomeno pe 15 iunie 2011 10:45
este o initiativa demna de apreciat , avand in vedere ca nu sunt foarte multe lucruri de acest gen care sa promoveze talentul !
anaelena pe 15 iunie 2011 20:15
bla bla bla

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells