A apărut trailerul la The Northman, superproducția cu vikingi în regia lui Robert Eggers

de Mihai Șerban în 21 Dec 2021
The Northman urmează să apară pe marile ecrane pe 22 aprilie 2022 și are o distribuție impresionantă

Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Bjork, Ralph Ineson și Hafþór Júlíus Björnsson (cunoscut ca The Mountain din Game of Thrones) fac parte din distribuția principală.

Aclamatul regizor al filmelor The VVitch: A New-England Folktale și The Lighthouse, două filme care în scurt timp au cristalizat un adevărat cult în jurul lor, Robert Eggers a devenit consacrat pentru viziunea sa naturalistă a fantasticului, pentru o estetică ce transcede genul horror, pentru o atenție la detalii asemănătoare meticulozității lui Stanley Kubrick, precum și pentru acuratețea istorică nu atât în recrearea unor epoci, cât într-un fel în reasamblarea lor, adunând, pe lângă o vastă documentare, inclusiv obiecte de decor din epocile respective. Debutul său, The VVitch (2015), spre exemplu, care este povestea unei familii din Noua Anglie a secolului al XVI-lea asupra căreia gravitează amenințarea unei vrăjitoare, ne înfricoșează nu atât prin poveste, cât prin credibilitatea personajelor și printr-o atmosferă realistă și imersivă. The VVitch a fost și prima colaborare a lui Robert Eggers cu Anya Taylor-Joy și le-a propulsat amândurora carierele. The Lighthouse (2019) a avut deja o producție mai amplă și a excelat nu numai prin niște imagini sublime, cât și prin prestațiile lăudabile ale celor două staruri, Robert Pattinson și Willem Dafoe. 

Așa cum poți vedea din primul trailer al filmului, The Northman este un revenge thriller plasat în Islanda medievală, unde prințul moștenitor Amleth (Alexander Skarsgård) pornește încă de mic într-o călătorie ambițioasă ca să îl răzbune pe tatăl său, ucis chiar în fața ochilor săi de către unchiul lui, Fjölnir. Iar dacă totul pare o reinterpretare fidelă a lui Hamlet, trebuie menționat că legenda scandinavă a lui Amleth l-a inspirat, de fapt, pe Shakespeare. Pentru scrierea scenariului, Robert Eggers a colaborat cu romancierul, dramaturgul și poetul islandez Sjón.

Filmul este încă în post-producție, dar deja se preconizează că va fi o capodoperă viscerală ce combină monumentalismul unui blockbuster plin de secvențe epice de luptă cu viziunea acaparantă a unui film de autor, totul inspirat din folclorul scandinav. Iar dacă The VVitch a avut un buget relativ restrâns, circa patru milioane de dolari, studioul Focus Features i-a oferit lui Eggers 60 de milioane pentru The Northman.

Ralph Ineson (care l-a interpretat și pe tatăl familiei din the VVitch) ne oferă o mică mostră relatând pentru NME experiența sa de la filmare: „E un film enorm. Am văzut un montaj de patru minute cu ce filmaseră deja și m-a dat complet pe spate.”; la care adaugă: „E o secvență unde îl bate pe un tip; se apleacă și îi rupe gâtul cu dinții, apoi țipă către zei la bustul gol”. (tr. ns.)

Cu toate că nu apare în trailer această secvență, putem vedea câteva indicii vizavi de ferocitatea luptelor și virtuozitatea luptătorilor, care prind sulițele în aer și le aruncă la loc. Așadar, fanii serialelor epice scandinave precum „Vikings” sau „The Last Kingdom” ar putea să se aștepte la o abordare mult mai brutală, mai aproape de filme precum Valhalla Rising (2009), unde Alexander Skarsgård apare într-un rol monstruos, asemănător celui lui Mads Mikelsen.

Într-un interviu acordat pentru Collider, Anya Taylor-Joy își amintește cum în timpul filmărilor pentru The VVitch nu se aștepta nimeni ca filmul să aibă succes, față de filmările pentru The Northman, care este deja „un film de Robert Eggers”, despre care spune că va oferi lumii ceva ce nu s-a mai văzut vreodată cu adevărat.

Exploreaza subiecte similare:

Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Bjork, Ralph Ineson, Hafþór Júlíus Björnsson, Robert Eggers, The VVitch: A New-England Folktale, The Northman, The Lighthouse , Valhalla Rising, Mads Mikkelsen, Robert Pattinson, Stanley Kubrick, Sjón Sigurdsson, The Last Kingdom

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 21 decembrie 2021 17:53
Daca mai e cineva activ pe site-ul asta si o sa citeasca comentariul asta, atunci...parerea mea dupa ce am vizionat trailer-ul: Ar fi pacat sa ratati ocazia de a incerca acest film macar o data! In marea majoritate a cazurilor asteptarile pot fi inselate, dar...factorii pozitivi legati de film prezentati in acest articol sunt prea multi pentru a putea fi ignorati! Daca nu o sa confirme...sunt deja obisnuit cu blestemele si injuriile! :)))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells