Top filme cu sau despre inchisori / lagare

7 1
Listă creată de Oracular_Tag pe 21 Octombrie 2010 | ultima modificare pe 10 Ianuarie 2012
Genuri: Dramă
20 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
 • NOTA (IMDB: 9.30) 9,5
  Închisoarea îngerilor
  Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea soţiei şi a amantului acesteia, deşi Andy declară că este nevinovat. În închisoare Andy il întâlneşte pe Red, un negru închis de 20 de ani.
 • NOTA (IMDB: 8.30) 8,7
  Marea evadare
  In 1944, un grup de ofiteri aliati prizonieri au organizat evadarea din Stalag Luft III, unul din cele mai bine pazite lagare de prizonieri din Germania. Pregatirile au durat un an si au implicat participarea a peste 600 de oameni.
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,3
  Evadare din Sobibor
  In timpul celui de-al doilea razboi mondial, cei concentrati in lagarele de exterminare puteau spera la supravietuire doar incercand sa evadeze. In cazul celor de la Sobibor, acest lucru era posibil doar daca evadau toti cei 600 de prizonieri.
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8,3
  Evadare din Alcatraz
  Eastwood joaca in rolul lui Morris, un spargator de banci sclipitor care a pus la cale cel mai detaliat plan de evadare de care s-a auzit vreodata, planul care in ultima instanta, a si reusit. Patrick interpreteaza colosal rolul gardianul suspicios.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 8,1
  Iceman - ultimul meci
  George este campionul mondial la box, categoria grea, care s-a facut cunoscut in ring sub numele de “Iceman”. Dupa ce e acuzat de trafic de droguri, Iceman e trimis intr-o inchisoare din Rusia. Lupta cea mai dura nu se mai da de aceasta data in ring.
 • NOTA (IMDB: 6.80) 7,9
  Evadare de la Colditz
  In al doilea razboi mondial, ofiterul Jack Rose este prizonier in celebrul castel Colditz din Germania. Aici, el aduna in jurul sau cea mai grozava echipa de specialisti in evadari, pentru a constata pana la urma ca cea mai mare tradare il asteapta in afara inchisorii.
 • NOTA (IMDB: 6.30) 7,2
  Războiul lui Tom Hart
  Decembrie 1944. Intr-un lagar al prizonierilor de razboi, un tanar va ajunge avocatul unui negru acuzat de crima. Multe necunoscute si semne de intrebare apar.
 • NOTA (IMDB: 5.80) 7,5
  În Tranzit
  Leningrad, anul 1946. Un grup de prizonieri, germani, este trimis de crudul comandant rus Pavlov, în tranzit, într-un lagăr condus de femei. Printre prizonieri sunt infiltraţi şi ofiţeri SS. La început ostile, femeile îi privesc cu duşmănie pe cei care le-au ucis soţii şi prietenii, astfel încât, întâlnirea dintre cele două grupuri – gardiencele, femei, care toate au suferit de foame în timpul celor trei ani de blocadă, şi tuturor le-a murit cineva ucis de către nemţi şi prizonierii, veniţi dintr-un lagăr de munca siberian – se transformă într-o încercare de depăşire a ororilor petrecute în război. La început, doar doctoriţa Natalia şi bucătăreasa îi tratează cu demnitate pe prizonieri, printre care se află şi Max, un bărbat de care Natalia se simte atrasă. Sub controlul absolut, omnipotent şi omniprezent al NKVD-ului, între cele două grupuri se stabilesc relaţii, se înfiripă idile şi se încearcă redescoperirea umanităţii pierdute. Este oare posibil să existe dragoste, într-o perioadă în care triumfă haosul şi disperarea? 
 • NOTA (IMDB: 8.00) 8,6
  Papillon
  Un hot, poreclit Papillon, arestat pe nedrept pentru crima, este condamnat la inchisoare pe viata intr-o inchisoare de maxima siguranta, situata pe o insula in mijlocul oceanului.Dorinta de libertate ii va schimba destinul.
 • NOTA (IMDB: 6.30) 7,5
  După gratii
  Cu 6 luni inainte de a fi eliberat, Leone e transferat la o alta inchisoare. Directorul, Drumgoole, e hotarat sa-i faca viata imposibila. Ar face orice pentru a-l "ajuta" pe Leone sa calce stramb, pentru a-i asigura apoi o sedere definitivă acolo.
 • NOTA (IMDB: 8.20) 8,5
  Luke, mână rece
  Film distins cu Oscarul pentru cel mai bun rol masculin secundar, acordat actorului George Kennedy, si nominalizat la inca trei categorii importante. Ecranizarea romanului lui Donn Pearce, care si-a adaptat singur cartea pentru ecran. Luke Jackson e condamnat la doi ani de inchisoare pentru devastarea proprietatii publice, in stare de avansata ebrietate. Ajuns la locul de pedeapsa, rebelul Luke isi face o reputatie de dur si starneste ura lui Dragline, recunoscut ca sef al prizonierilor. Dupa o
 • NOTA (IMDB: 6.20) 7,6
  Captivi în iad
  Cea mai recenta productie cu legendarul Van Damme protagonist, acest thriller a fost finalizat la inceputul acestui an. Van Damme e un expert in forari petroliere care este condamnat la inchisoare dupa ce l-a ucis pe violatorul care i-a omorat sotia.
 • NOTA (IMDB: 6.60) 7,7
  Drumul spre victorie
  Intr-un lagar nazist, prizonierii aliati isi ocupa timpul cu tot felul de jocuri. Un ofiter are ideea unui meci de fotbal intre detinuti si nationala Germaniei, fara sa realizeze ca superiorii vor transforma meciul intr-un eveniment de propaganda.
 • NOTA (IMDB: 8.50) 9,1
  Culoarul Morții
  Un film semnat de Frank Darabont (Inchisoarea ingerilor) si mega scriitorul Stephen King despre incapacitatea omului de a lua decizii definitive in caz de crima. Executia este aproape. Condamnatul la moarte este sau nu vinovat?
 • NOTA (IMDB: 7.50) 8,2
  Legea puterii
  Wade Porter e un soţ iubitor, cu un viitor promiţător, însă lucrurile iau o turnură diferită în viaţa lui în momentul în care îl ucide accidental pe un hoţ care voia să îi fure din casă. Fiind condamnat pentru crimă, Wade este închis într-o instituţie de maximă securitate pentru 3 ani. Aflat în închisoare, el descoperă că regulile din societate nu se mai aplică şi în închisoare. Avându-l ca partener de celulă pe un criminal notoriu şi fiind supus unor tratamente inumane de către un gardian al închisorii, Wade realizează că singura sa şansă de supravieţuire este să devină cel mai puternic dintre deţinuţi. Ceea ce nu te ucide, te face mai puternic, iar în închisoare doar cei puternici supravieţuiesc
 • NOTA (IMDB: 7.80) 8,2
  Păsărarul din Alcatraz
  Robert Stroud, condamnat la detentie pe viata pentru crima, gaseste intr-o zi, in curtea inchisorii, un pui de vrabie, pe care, induiosat, il ia cu el in celula. Din acel moment, Stroud isi face din grija pentru pasari un scop in viata, dar aceasta nobila indeletnicire nu-l scuteste de neplaceri si conflicte cu gardienii. Cupa Volpi pentru cel mai bun actor (Burt Lancaster) la Festivalul International al Filmului de la Venetia, 1962.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7,4
  Brubaker
  Henry Brubaker este noul custode al inchisorii Wakefield. El isi face intrarea ca prizonier, pentru a vedea starea reala a institutiei din punctul de vedere al detinutilor. Spre oroarea sa, descopera tot felul de abuzuri si cazuri de coruptie, pe care, dupa ce isi dezvaluie adevarata identitate, incearca sa le elimine si sa puna lucrurile pe fagasul normal.
 • NOTA (IMDB: 7.60) 7,9
  Carandiru
  Ucigasi, violatori, consumatori de droguri. Ei erau cei care inspirau frica, cei care conduceau cu adevãrat Carandiru, cel mai mare penitenciar din Brazilia: Abanos, Ezequiel, Pumnal, un ucigas brutal care îl descoperã pe Dumnezeu.
 • NOTA (IMDB: 7.90) 8,0
  Un profet
  În Un prophète, Malik (Tahar Rahim) intră în închisoare venit de nicăieri, și iese, peste câțiva ani, cu un "trecut" și o "identitate în cadrul comunității".
Trebuie sa fii logat pentru a putea propune filme la aceasta listă. Click aici pentru a te autentifica.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlexGo0d pe 7 iulie 2012 14:16
Ai fi putut pune si "Big Stan" chiar daca e comedie...Si "Echipa sfarma tot" cu Adam Sandler

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Activitate lista
Vizualizari: 47035 | Comentarii: 1
Listă nouă
Porneşte o listă nouă, cu filme sau actori
jinglebells
Feedback