The Evil Dead

(1981)

Cartea morților

Poster The Evil Dead Postere The Evil Dead

Sinopsis The Evil Dead

Mai mult
The Evil Dead

Cinci prieteni se duc să-și petreacă vacanța la o veche cabană aflată într-o pădure. Acolo descoperă Cartea Morții și o înregistrare aparținând unui profesor care a locuit în cabană. Cei cinci se distrează ascultând înregistrarea, fără să știe că este un descântec care eliberează forțele răului aflate în pădure. Răul din pădure începe rând pe rând să le posede trupurile, una dintre fete e violată de copacii din pădure iar cei rămași conștienți luptă încercând să supraviețuiască.

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Produs de

Renaissance Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

New Line Cinema

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Eustake pe 08 August 2010 01:56
Demential!
Un film cult, ceea ce inseamna ca este preaslavit de unii (in care ma includ) si considerat stupid de altii (no problem). Cu un buget foarte modest Sam Raimi si Bruce Campbell au dat nastere unei adevarate francize, consolidand genul horror - comedy. Cu toate astea cred ca primul film din serie a fost si cel mai inspaimantator, asta pana cand `overkill`-ul si ridicolul sangeros isi iau partea. Cu siguranta e un film ce poate starni opinii foarte diferite. Imi place la nebunie pentru ca nu il pot incadra intr-una din categoriile deja existente pana atunci - eventual doar asa, generic, `zombie` sau `horror`. Nu este totusi horror, nici nu isi propune, te poate speria si te poate face sa si razi in reprize scurte de 3-4 minute. Cred ca asta face de fapt filmul atat de original. Am incercat sa mai gasesc fani Evil Dead in Romania dar m-am tot lovit de pareri contradictorii. In schimb in… citeşte
8 5
Sapientia pe 03 Ianuarie 2013 20:21
"We're going to get you."
Se pare ca am ajuns destul de tarziu la petrecere, nu? Totusi, mai bine 2012 decat niciodata. The Evil Dead. Ce-as fi vrut sa-l fi vazut in urma cu cativa zeci de ani. Poate nu era atat de ingrozitor de prost. La anii lui o fi fost Christiano Ronaldo, dar acum in 2012...nici macar nu am cuvinte pentru el. Sa spunem doar ca e unul dintre filmele alea care nu imbatraneste frumos, si s-o lasam asa. Doar nu vrem sa suparam fanii filmului care a devenit cult. Sincer sa fiu, nu ma pot abtine. Filmul a fost execrabil.
7 6
Theodor2011 pe 15 mai 2013 01:10
Ai zis perfect. Bravo Nu merita mai mult de 1 Film Horror mai prost de atat nu se putea Varianta (remake) din 2013, cred ca e infinit mai buna ca asta din 1981 care e depasit rau Efecte vizuale (Gore) de cosmar
Stephen2D pe 11 Februarie 2016 10:49
Un horror ce îți rămâne înfipt în țeastă.
                        
5 2
Cravan pe 06 Noiembrie 2012 16:39
The Evil Dead este primul film Horror care l-am vazut.
Evil Dead este unul dintre cele mai bune filme Horror facute vreodata a surprins toti spectatori cu o poveste si scene infioratore pentru acea vreme.
5 2
Rippa pe 27 februarie 2014 17:57
asa e ...cel mai tare horror:D
arnoldroland pe 16 Aprilie 2011 21:27
mi-a placut mult,de fapt,nici nu trebuia sa mai aiba continuari,pt ca acele "continuari" ii strica "firma" acestui film genial.
4 7
Vorador pe 21 Aprilie 2012 20:22
Creepy as hell
La aceea vreme a avut un buget redus,dar are niste efecte mai socante decat unele filme horror din zilele noastre.Primul din serie mi se pare cel mai sadic,dar se cam face exces de tipete.
3 0
deadlord pe 16 Mai 2013 09:59
Un film de referinta al genului ce trebuie vazut. Nici nu se compara cu remake-ul. Scenariul este foarte bine scris, regia este foarte buna, iar distributia este plina de actori talentati, dar nu prea cunoscuti pentru acea vreme. Acesta este filmul care l-a facut foarte celebru pe Sam Raimi. Din pacate nu am vazut si celelalte 2, dar trebuie sa le vad neaparat. Un film terifiant, dar nu scarbos ca cel aparut acest an. Violent, dar cu limita. Pe langa scenele terifiante sunt strecurate si cateva scene care iti aduc zambetul pe buze si acest lucru, dupa parerea mea, ii adauga cateva puncte in plus filmului. Este si prmul film al lui Bruce Campbell. Filmul care l-a aruncat pe rampa celebritati pe acesta si care l-a scos din anonimat. Sam Raimi, pe langa faptul ca regizeaza acest film, este si unul din actori si chiar vocea raului. Un film ce trebuie vazut si chiar savurat. Digestie placuta. citeşte
3 2
into_the_labyrinth pe 13 Mai 2013 02:06
Iniţial am vrut să văd varianta din 2013, dar în urma mai multor recenzii pe care le-am citit, m-am hotărât să văd în primul rând originalul. Sincer, nu l-aş numi un film de referinţă pentru istoria genului horror sau o capodoperă (îmi cer scuze fanilor The Evil Dead, dar realizări precum Silent Hill, Mirrors, The Ring (1 şi 2), Nightbreed sau The Dark mi-au plăcut mai mult, au avut scenarii mai bune), dar o peliculă horror demnă de urmărit, da. Are ingredientele necesare – decorurile, muzica, acţiunea sunt destul de bune, însă filmului îi lipseşte ceva pentru a fi un întreg convingător (şi mai ales imprevizibil), pentru ca spectatorul să fie fascinat şi să empatizeze cu personajele. Dacă voi ajunge şi la Evil Dead (2013), evident voi scrie separat un review şi pentru acela.
2 1
marillion pe 13 mai 2013 09:37
Da, cam atât merită. Scenariul este aproape inexistent, regia este slăbuţă, actorii par diletanţi. Plusurile filmului, care în afara momentelor sângeroase mi s-a părut plictisitor, sunt atmosfera de coşmar şi râurile de hemoglobină.
happysunnyday pe 09 Martie 2013 23:37
Nu pot spune ca a fost exceptional. Mie nu mi-au placut multe aspecte: totul se intampla prea rapid; aia se prefac ca-s morti, dar se vede cum respira; tipa care rade isteric ma zgarie pe creier (mai bine o lasa acolo sa rada in pace, ca era cuminte); pe casa erau niste becuri care isi tot chimbau culoarea de la o scena la alta; se vedeau pompele alea care tot suflau fum de discoteca; personajul principal, poate ca doar la vremea aia, era un actor destul de prost; restul actorilor nu sunt extraorinari.
Mi-au plcut story-line-ul, n-am ce reprosa; scenele vazute din ochii demonului ce alerga disperat prin padure si efectele speciale, make-up-ul care au fost destul de bune.
Comparand cu The Exorcist, care e un film mai vechi, pot spune ca asta e mult mai prost realizat...sorry.

2 3
MikkaelWolfganger pe 03 Februarie 2013 09:35
Vai de mine si de mine...
Asta e un horror adevarat.Ultima jumatate de ora din film este apocaliptica, cred ca am vazut in jumatatea aia de ora mai mult sange ca in intreaga serie Saw.Film cult, sursa de inspiratie pentru viitoarele filme cu case bantuite si demoni posedatori, The Evil Dead a reusit sa ma sperie, in ciuda efectelor speciale si a machiajului de anul 1981.
Adica, doamne fer', pe o tipa o viloleaza un f**king pom...cum sa nu fie asta awesome.

2 3
Shadow_Master pe 01 Ianuarie 2015 12:55
A fost un film chiar destul de bun pentru bugetul care l-a avut. Daca iti plac genul asta de filme chiar poti sa ii dai o incercare.
2 4
iLikeMilfs pe 05 Martie 2012 18:09
...sadic !!
Ținând cont de anul în care a fost realizat filmul nu încerc sa critic ci doar "sa aduc în vorba"
Nu am putut sa nu remarc cat de mult a evoluat arta make-up-urilor in ultimi 30 de ani... asta pe lângă multe altele ce țin mai mult de regie.
Au cam exagerat cu vocea cucoanelor alea, la un moment-dat chiar iritându-mă puțin,dar au avut și câteva pasaje care chiar mi-au atras atenția într-un mod plăcut.
Per total este un film bun,dar pentru vremea lui...nota mea 7!!

PS: I-am găsit o iubita joker.ului din batman în acest film :))

1 2
nikkolle pe 15 Februarie 2012 00:07
Bine ca am scapat cu viata de filmul asta ;))!
Nu as putea sa il vizionez inca odata ..........:(( . Prea de groaza !!!!
1 3
gaga pe 23 Mai 2008 21:08
fain si misto.a fost ok chiar dak putin sangeros.pot spune ca un zombie e mai fain ca o chestie din aia
1 3
cristiinchescu pe 18 octombrie 2014 09:16
Oameni buni,eu personal a-s fii dorit ca voi indiferent de varsta pe care o aveti sa fiti fost inapoi in timp prin anul 1984 de exemplu si sa-ti fii vazut acest film in conditiile in care exista un singur post de televiziune unde daca odata pe luna baga doar sambata seara un film american era mare sarbatoare.Noroc ca aparusera in acei ani tot mai mult in tara aparatele video ca sa ne mai scoata din intunericul in care ne aflam in acea vreme,si credeti-ma ca daca l-ati fii vazut acest film atunci ramaneati marcati pe viata,fiind bineinteles in Romania,pentru ca in alte tari democratice probabil ca nu era atat de transant,asa ca ii foarte usor acum sa criticam cand avem de unde sa alegem sute si mii de filme pe alese,si mai ales free.Oricum eu respect parerea atat pro cat si contra fiecaruia,dar inainte de a post un comentariu despre un film cu productia anilor 80 mai intai sa se intereseze ce era in romania in materie de filme cu exceptia sigur unui produs finit de filme bune care erau la acea vreme.
marius pe 17 Iunie 2008 20:16
Mai mult comedie decat horror
1 5
Kalrak pe 13 octombrie 2009 14:41
mai mult porcarie decat comedie
Mr.Halloween pe 17 iulie 2015 12:06
Pentru cei care cred ca filmul e "mai mult comedie decat Horror" sau "mai mult porcarie decat comedie" am un mesaj: VOI SUNTETI MAI MULT NEINFORMATI DECAT PROSTI.

Spune-ţi părerea despre The Evil Dead

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Evil Dead
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells