Articole RocknRolla

(2008)

RocknRolla

Distributia

GERARD BUTLER (One Two) a iesit in evidenta in roluri principale atat pe scena cat si pe ecran.

Butler a jucat in rolul regelui spartan Leonida din blockbuster-ul de actiune al lui Zack Snyder, "300". Mai recent el a jucat in drama romantica "P.S. I Love You," alaturi de Hilary Swank, si in aventura fantastica "Nim's Island," cu Jodie Foster si Abigail Breslin.

Butler joaca si in numeroase proiecte ce vor fi lansate in curand, inclusiv comedia romantica "The Ugly Truth," in care joaca alaturi de Katherine Heigl, in regia lui Robert Luketic, sau in thriller-ul "Game," regizat de Neveldine si Taylor.

Nascut in Scotia, Butler si-a facut debutul pe scena la 12 ani in muzicalul "Oliver!" la renumitul Kings Theatre din Glasgow. in 1996, el a interpretat rolul principal din apreciata productie teatrala "Trainspotting." Mai tarziu, el a jucat pe scena londoneza in piese ca "Snatch" sau productia Donmar Warehouse a piesei lui Tennessee Williams, "Suddenly Last Summer," alaturi de Rachel Weisz.

In 1997, Butler si-a facut debutul pe marele ecran in drma premiata a lui John Madden, "Her Majesty, Mrs. Brown," cu Judi Dench. in 2004, Butler a castigat mult ravnitul rol principal din versiunea cinematografica a "The Phantom of the Opera" de Andrew Lloyd Webber. El a obtinut si laudele criticii pentru interpretarea, alaturi de Emily Mortimer, din filmul independent "Dear Frankie," care a fost lansat pe ecran in 2004 la Festivalul de film de la Cannes. Printre alte realizari ale lui Butler se numara "Beowulf & Grendel," "The Game of Their Lives," "Timeline," "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life" si "Reign of Fire."

 

TOM WILKINSON (Lenny Cole) este un actor de teatru si film care a obtinut numeroase premii. Wilkinson a primit o nominalizare la premiul Academiei pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din drama lui Tony Gilroy din 2007, "Michael Clayton," alaturi de George Clooney. Interpretarea acestui rol i-a mai adus nominalizari la Golden Globe, BAFTA si Screen Actors Guild (SAG), pe langa un premiu decernat de London Critics Circle pentru cel mai bun actor dintr-un rol secundar.

Anterior, Wilkinson mai primise o nominalizare la premiul Academiei pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din drama lui Todd Field, "In the Bedroom," alaturi de Sissy Spacek. El a mai primit o nominalizare la premiul BAFTA si a castigat un premiu Independent Spirit, premiul special al juriului, la Sundance Film Festival si un premiu acordat de New York Film Critics, pentru acelasi rol. Anterior, Wilkinson castigase un premiu BAFTA pentru rolul sau din filmul anului 1997, care a avut cele mai senzationale incasari internationale, "The Full Monty," si si-a adjudecat o alta nominalizare la BAFTA, in anul urmator, pentru rolul din cel mai bun film premiat cu Oscar, "Shakespeare in Love."

Printre rolurile ce vor putea fi urmarite in curand se numara drama din cel de-al doilea razboi mondial a lui Bryan Singer, "Valkyrie," cu Tom Cruise; drama "Duplicity," cu Julia Roberts si Clive Owen, in regia lui Tony Gilroy; si filmul lui Malcolm Venville, "44-Inch Chest," cu Ian McShane si John Hurt.

 

THANDIE NEWTON (Stella) va juca in filmul biografic si politic al lui Oliver Stone, "W," in care interpreteaza rolul Condoleezzei Rice. in prezent ea filmeaza drama epica "2012," in regia lui Roland Emmerich.

Anterior, Newton a castigat un premiu BAFTA pentru rolul secundar din filmul "Crash", premiat cu Oscar, la categoria cel mai bun film. Mai recent, Newton a fost apreciata pentru realizarea sa din filmul de mare succes al lui Gabriele Muccino, "The Pursuit of Happyness."

Printre rolurile ei anterioare se numara "Interview with the Vampire," de Neil Jordan, cu Tom Cruise si Brad Pitt; filmul biografic al lui James Ivory, "Jefferson in Paris," in care ea a interpretat rolul Sally Hemings; comedia-drama "Gridlock'd," de Vondie Curtis Hall, cu Tupac Shakur si Tim Roth; si "Besieged," de Bernardo Bertolucci.

In 1998, Newton a primit aprecierile criticii pentru interpretarea sa in rolul titular din filmul lui Jonathan Demme, "Beloved," dupa care s-a reintalnit cu regizorul Demme, cand a jucat alaturi de Mark Wahlberg in thrillerul romantic din 2002, "The Truth About Charlie," inspirat dupa clasicul "Charade," din 1963. Printre alte filme in care a jucat Newton se numara si filmul de actiune al lui John Woo, "Mission: Impossible II," alaturi de Tom Cruise.

Realizatorii Productia
jinglebells