Articole RocknRolla

(2008)

RocknRolla

Prezentare

Guy Ritchie, scenaristul si regizorul filmelor de succes "Lock, Stock and Two Smoking Barrels" si "Snatch," ne aduce acum pe ecran "RocknRolla," o poveste despre sex, interlopi si rock ‘n roll.

Comedia sa de actiune face o incursiune periculoasa in zona crimei si a lumii interlope din Londra de astazi, unde afacerile imobiliare au inlocuit drogurile, ca pondere pe piata, iar infractorii sunt cei mai mari antreprenori in domeniu. Dar cei care incearca sa intre pe aceasta piata - de la micii escroci ca One Two (Gerard Butler) si pana la dubiosul miliardar rus Uri Obomavich (Karel Roden) - nu-l pot ignora pe unicul Lenny Cole (Tom Wilkinson).

Un mafiot de scoala veche, Lenny stie ce angrenaje trebuie unse si cum poate sa-I reduca la tacere pe oricare birocrat, broker sau gangster care-i sta in cale. Cu un singur telefon, Lenny poate sa inlature orice oprelisti birocratice. Dar asa cum spune Archy (Mark Strong), mana dreapta a lui Lenny, Londra este punctul de plecare pentru aceasta schimbare dezastruoasa a vremurilor, din cauza mafiotilor veniti din Est si a criminalilor flamanzi de pe strazi, ce se constituie in doua tabere rivale, care incearca sa impuna schimbarea regulilor pietei si crimei.

Stimulati de miza de milioane, toti interlopii londonezi conspira, se aliaza sau se confrunta pentru a insfaca o halca cat mai mare. Dar in timp ce marii sau micii infractori se lupta pentru putere, adevarata prada de multe milioane va cadea in mainile unui rock star drogat (Toby Kebbell) - fiul vitreg al lui Lenny, despre care se zvonea ca a murit, dar care se dovedeste a fi foarte viu.

Printre starurile care joaca in "RocknRolla" se afla Gerard Butler care interpreteaza rolul lui One Two, un interlop fara scrupule, care incearca sa joace la ambele capete. Tom Wilkinson, nominalizat de doua ori la Oscar, il interpreteaza pe mafiotul lipsit de scrupule, Lenny Cole, care face parte din fosta crima organizata a Londrei, acum pe cale sa piarda teren in fata mafiei pline de bani venita de peste granite. Thandie Newton joaca rolul iubitei lui One Two, Stella, o contabila isteata si sexy, care are legaturi cu lumea interlopa. Mark Strong joaca rolul lui Archy, mana dreapta a lui Lenny Cole. Idris Elba il interpreteaza pe Mumbles, prietenul si complicele lui One Two, iar Tom Hardy este Handsome Bob, un alt membru al echipei lor de infractori. Toby Kebbell il interpreteaza pe rock starul punk dat disparut, Johnny Quid, iar Jeremy Piven si Chris "Ludacris" Bridges apar in rolurile lui Roman si Mickey, doi americani care incearca sa patrunda pe scena muzicala londoneza.

Guy Ritchie a regizat "RocknRolla" dupa un scenariu scris de el insusi. Filmul este produs de Joel Silver (seriile "The Matrix," "Lethal Weapon" si "Die Hard"), Susan Downey ("The Brave One"), Steve Clark-Hall ("Revolver") si Guy Ritchie. Steve Richards si Navid McIlhargey sunt producatorii executivi.

Echipa de creatie din spatele camerei de filmat este condusa de directorul de imagine David Higgs, scenograful Richard Bridgland, designerul de costume Suzie Harman, si editorul James Herbert. Steve Isles a compus muzica.

O productie Dark Castle Entertainment, "RocknRolla" este distribuit de Warner Bros. Pictures, o companie apartinand Warner Bros. Entertainment Company.

Productia
jinglebells