Articole RocknRolla

(2008)

RocknRolla

Realizatorii

GUY RITCHIE (regia/Scenariul/Productia) va regiza in curand o noua adaptare pentru marele ecran a lui "Sherlock Holmes," cu Robert Downey Jr. in rolul faimosului detectiv.

Ritchie s-a nascut la Londra, in 1968. El a fost unul dintre concurentii redutabili pentru un loc in industria britanica a filmului inca din 1993. Ritchie s-a apucat rapid de videoclipuri muzicale si publicitate, dupa care a scris si regizat un film de scurt metraj, "The Hard Case," in 1995.

In 1996, Ritchie a scris si regizat primul sau film artistic, "Lock, Stock & Two Smoking Barrels," care a devenit unul dintre hiturile la box office din Anglia. The London Film Critics Circle i-a acordat lui Ritchie titlul de scenaristul anului pentru acest film, care a primit totodata si o nominalizare la premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic. Filmul a generat o intreaga serie de personaje gangsteresti, ajutand la lansarea unor actori englezi la Hollywood, printre care Jason Statham, Vinnie Jones si Jason Flemyng.

Hitul anului 2000, "Snatch," scris si regizat de Ritchie, a fost cel de-al doilea film cu gangsteri creat de el, alaturi de o distributie americana de exceptie care-I includea pe Brad Pitt, Benicio Del Toro si Dennis Farina. Fiind din nou un succes de box office, "Snatch" i-a adus lui Ritchie un premiu Empire pentru cel mai bun regizor britanic, intarindu-i reputatia de tanar regizor vizionar in industria cinematografica.

Dupa "Snatch," Ritchie a participat la scenariul si a regizat "Swept Away," un remake al clasicului Italian din anul 1974 "Travolti da un insolito destino nell'azzurro mare d'agosto," cu Madonna si Adrianno Giannini. inaintea lui "Swept Away," Ritchie a mai coordonat-o ca regizor pe Madonna in "Star," un film scurt de promovare a marcii BMW si in videoclipul muzical pentru single-ul ei, "What It Feels Like for a Girl."

"Revolver," filmul lui Ritchie care a fost lansat in 2005 la Toronto International Film Festival, a purtat publicul intr-o calatorie filozofica prin mintea unui om aflat pe patul de moarte. Desi nu a fost bine primit de catre critica, filmul s-a bucurat de aprecierea unui public elitist.

In 2008, Ritchie a incheiat un contract cu Nike pentru regia unui film de publicitate intitulat "Take It to the Next Level," care urmareste ascensiunea unor fotbalisti renumiti. infatisandu-I pe cei mai buni jucatori din fotbal, filmul de publicitate a primit Leul de aur la Cannes.

 

DAVID HIGGS (imaginea) a primit o nominalizare la premiul BAFTA TV pentru miniserialul televiziunii BBC, "Cambridge Spies." El a colaborat cu regizorul Peter Kosminsky la diferite proiecte, inclusiv "The Government Inspector," care a primit premiul BAFTA TV pentru cea mai buna drama, si thrillerul politic al Channel 4, "Britz," care a primit titlul de cel mai bun serial de drama TV la festivitatea BAFTA TV Awards.

Higgs a realizat si imaginea filmului scurt "The Stronger," nominalizat in 2008 la premiul BAFTA, la categoria cel mai bun film scurt, care a mai primit si titlul de cel mai bun film scurt digital, fiind totodata trecut pe lista celor mai bune 5 filme scurte, din punct de vedere al imaginii, anul trecut, la Festivalul de film Raindance.

El a colaborat din nou cu regizorul Guy Ritchie, ca director de imagine, la campania publicitara a Nike, "Take It to the Next Level," care a fost turnata la Barcelona si i-a prezentat pe cei mai buni fotbalisti ai lumii.

in prezent, Higgs filmeaza "The Red Riding Trilogy: Nineteen Eighty-Three" pentru regizorul Anand Tucker.

 

RICHARD BRIDGLAND (scenografia) a realizat scenografia unor filme ca "The Acid House," "Gangster No. 1" si "Wicker Park," toate in regia lui Paul McGuigan; filmul lui Rose Troche, "Bedrooms and Hallways"; "Resident Evil," cu Milla Jovovich, si "AVP: Alien vs. Predator," ambele scrise si regizate de Paul W.S. Anderson; "The League of Gentlemen's Apocalypse," un film bazat pe serialul britanic de televiziune; si telefilmul "Tsunami," cu Tim Roth si Toni Collette. Mai recent, el a lucrat la "Pandoram," un film produs de Paul W.S. Anderson.

Bridgland si-a inceput cariera ca scenograf de teatru. El a lucrat la productiile "Trance" de Cholmondeleys; "The Pretenders RSC", a lui Danny Boyle, la teatrul The Pit; si "The Magic Flute" pentru operele din Los Angeles si Houston.

 

JAMES HERBERT (montajul) a colaborat anterior cu regizorul Guy Ritchie la mai multe proiecte, inclusiv la "Revolver," documentarul "The Ego Has Landed" si la episodul pilot al televiziunii ABC, "Suspects."

Ca asistent de montaj, Herbert a realizat filme ca "Sahara," cu Matthew McConaughey si Penelope Cruz; "Troy," de Wolfgang Petersen, cu Brad Pitt; "Peter Pan," in regia lui P.J. Hogan; "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life," de Jan de Bont, cu Angelina Jolie; filmul din seria James Bond, "Die Another Day"; si filmul lui Tony Scott, "Spy Game," cu Robert Redford si Brad Pitt.

Sinopsis Distributia
jinglebells