Chayka

(1972)

Pescărușul

Poster Chayka Postere Chayka

Sinopsis Chayka

Ecranizare a primei dintre cele patru mari piese ale dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov, Pescărușul este un film universal și fără granițe temporale în ceea ce privește mesajul, care atinge o multitudine de teme. Pescărușul reușește să trasmită tragismul, egoismul și vanitatea ce rezidă în fiecare om, indiferent de puritatea afișată.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • The Seagull

Produs de

Mosfilm

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Baba Yaga Distribution

Țara

Rusia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
into_the_labyrinth pe 21 Iulie 2015 01:02
Fără îndoială, una dintre cele mai bune drame pe care mi-a fost dat să le văd. Deşi este o poveste clasică, drama "Pescăruşul", adaptare după Cehov, nu este deloc "depăşită", tocmai prin complexitatea problemelor pe care le ridică. Sunt mai multe planuri - iubirea autentică, mistuitoare, văzută însă de autor ca pe o ecuaţie imposibilă, conflictul dintre generaţii, lupta dintre vechi şi nou, ca şi varietatea formelor de exprimare în artă, drama artistului care trebuie să aleagă între misiunea încredinţată de Artă şi viaţa personală (remarcabil pasajul în care se spune: nu gloria, faima şi toate acestea contează în artă, ci puterea de a îndura). Toate aceste problematici sunt tratate într-un scenariu în care personajele, deşi au puterea de a opta, par a sta sub un semn fatalist: iubirea lui Kostea pare sortită eşecului încă de la început,… citeşte
4 3
cezarika21 pe 03 Martie 2016 08:00
O ecranizare fidelă, dar lipsită de strălucire, a piesei cehoviene
În nemărginita mare slavă nu există ideea de reformă sau de schimbare, ea fiind asociată cu rebeliunea și respinsă cu mânie proletară. Societatea rusă este dominată în general de rigiditate, de inerție, de ipocrizie și de lene. Tipice rusești sunt doar suferința și băutura.

A încerca să-l ecranizezi pe Cehov este un pariu important pentru orice regizor, reușita putându-te propulsa pentru marii regizori, în timp ce eșecul te va îndepărta de elita artistică. Simpla reproducere a textului teatral nu este o opțiune demnă de luat în seamă și demonstrează o viziune îngustă a cineastului, lipsită de înțelegere a subtilităților marelui creator dramatic rus.

”Pescărușul” lui Karasik se dovedește doar o ecranizare fidelă, fără strălucire, a piesei lui Cehov, mărginindu-se să prezinte publicului dramele petrecute la… citeşte

4 4
Vegetarian pe 21 Iulie 2015 16:43
Barbati care au avut relatie amoroasa sau de prietenie in film cu femei mult mai tinere in acest film ? !

Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr 2 . A fost in 20 iulie 2015 .
Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

3 5
lili22 pe 21 Iulie 2015 11:05
Soarta capodoperei cehoviene
Fara indoiala este greu sa faci o ecranizare a Pescarusului creat de Cehov.Si aceasta este una palida, nereusita, nu se ridica la nivelul ecranizarilor relizate mai tarziu de fratii Mihalkov.Nici regizorul , nici actorii nu fac parte dintre greii cinematografiei ruse.
2 6

Spune-ţi părerea despre Chayka

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells