Bacalaureat

(2016)

Bacalaureat

Poster Bacalaureat Postere Bacalaureat

Sinopsis Bacalaureat

Bacalaureat trl

Bacalaureat, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Netflix
Un premiu şi o nominalizare Cannes, o nominalizare Academia Europeana de Film, 9 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Family Photos
  • Fotografii de familie

Produs de

Mobra Films

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Site oficial

Bacalaureat

Box office Bacalaureat

Weekend premieră (16.05.2016)
  • Loc 6
  • Spectatori 9.671
  • Încasări (RON) 131.781,00
Total
  • Spectatori 55.533
  • Încasări (RON) 627.425,82
  • Încasări (USD) 155.935,49

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Tudor-Cristian pe 21 Mai 2016 19:11
Merită
Mărturisesc că am o slăbiciune pentru filmele românești în ultimii…, să zicem 10 sau 15 ani, de când am devenit mai interesat de film, în general. Dincolo de poleiala filmelor americane, ce au porţia lor de farmec, am descoperit în filmele româneşti făcute după revoluţie (nu toate, mă refer la cele importante, care au câştigat eventual şi premii) o atmosferă în care mi-a plăcut să mă regăsesc, să mă pierd, trăind împreună cu personajele o poveste care ar putea să mi se întâmple chiar mie. De aceea, tot ce apare nou în materie mă interesează, mai ales când se află pe cai mari, cum este acum „Bacalaureat” – cu şanse de premii importante la Cannes, şi nu numai. Cristian Mungiu, în special, mă interesează, mă provoacă. Celebrele „4,3,2” sau „După dealuri” le-am savurat la vremea lor, le-am văzut de câteva ori şi de fiecare… citeşte
12 6
EUGEN.VIDEO pe 29 decembrie 2016 19:43
E un film despre tine daca vrei. Romania inseamna mult mai mult decat vomitaturile lu' mungiu , premiate la aracii din vale... Iar filmele exista cica de vreo 100 de ani...nu de 15....
Tudor-Cristian pe 25 februarie 2017 10:51
Nu. Este FIX o frescă a societății noastre, e film despre fiecare din noi, despre cum suntem, fie că putem recunoaște asta sau nu. Este un film apreciat, premiat, fie că ne ofticăm sau nu... Iar faptul că filmele există de 100 ani nu a contestat nimeni, nu înțeleg referirea, dar ai simțit nevoia să-ţi arăți golănia, probabil asă te simți tu bine.
crinageo pe 13 Iunie 2016 01:26
tocmai am vazut filmul intr-un cinematograf italian, mai exact in Roma. Pe langa faptul ca a umplut 2 seri la rand o sala de 300 de oameni, pe langa faptul ca e unul dintre putinele filme vazute la cinema in italia in limba originala(si nu dublat)-chestie care m-a uns la suflet, pe langa faptul ca reactiile italienilor din sala dupa film au fost la superlativ, mi-a placut foarte mult filmul.
Intr-adevar o actiune pe un ambient gri si de periferie(dar cam asta e realitatea la noi) dar subliniaza foarte bine multe aspecte din realitatea romaneasca: lipsa de siguranta a cetateanului, coruptia sistemului, dezbinarea familiilor. Toate sunt precis si cu atentie tratate. Laitmotivul filmului ramane insa dragostea unui tata pentru fiica lui. Modul in care trece peste toate convingerile proprii doar pentru a se asigura ca fiica va avea un viitor mai bun! Un film foarte bun!

6 1
FunnyX pe 28 Mai 2016 23:58
Am vazut filmul astazi, la cinema Victoria din Iasi, proiectia de gala. Au fost prezenti Cristi Mungiu, Vlad Ivanov, Lia Bugnar si Petre Ciubotaru, care au discutat cu spectatorii, au raspuns la intrebari. O initiativa buna, sala a fost aproape plina, DAR...un mare DAR...conditiile tehnice in care a fost vizionat filmul au fost sub orice critica. Imaginea, cadre cenusii, sunetul...uneori nici nu intelegeam ce spun actorii...Noroc cu subtitrarea in engleza...alt aspect ciudat, un film romanesc, intr-o sala de cinema din Romania, a rulat cu subtitrare in engleza!??? Tinand cont de conditiile in care l-am vizionat, nu-i pot da nota. Filmul a fost in nota clasica a filmelor lui Mungiu. Transmite multa emotie, te prinde, te face sa-ti pui intrebari. "Oare eu ce-as fi facut in locul lui?" Un film bun, brutal de realist pe alocuri, care merita vazut. Mi-a placut tanara actrita din rolul Elizei,… citeşte
5 0
alexjoy pe 10 august 2016 15:40
S-a vizionat copia care a fost destinata proiectiei de la Cannes si de aici prezenta subtitrarii in engleza. E frecvent...
dincolodenume pe 26 Mai 2016 21:07
Morala imoralitatii
Cristian Mungiu, prin Bacalaureat, ne arata linia subtire a monedei. Cele doua fete ale acesteia, aflate in antiteza, se anuleaza una pe cealalta, ramanand un amestec din ambele componente, din ambele poziti, cinste si necinste, cenusiul ce ne-a marcat existenta,ucigandu-ne sperantele din anii 90 incoace.
Putem gasi scuze coruptiei, putem sa ne uram si fara motive, cum la fel de bine ne putem iubi fara sa ne imaginam ce ne aduce aproape.
Alegerile pe care trebuie sa le facem intr-o viata nu sunt cele catalogate ca fiind "corecte" ci acele pe care le chemam "necesare", fiecare din perspectia unica a unghiului in care a fost plasat de existenta, unghiul format de "dreapta timpului" ce se intersecteaza cu "dreapta spatiului" in care ne ducem existenta.
A fi cinstit nu inseamna a fi corect. Mai degraba cinstea este izvorata din motivatiile actiunilor noastre. Filmul… citeşte

5 0
sabinalin pe 09 Decembrie 2016 11:24
"Gata, ati venit cu catusele?" "Hai, dom' doctor, ne facem si noi treaba..." E una dintre cele mai importante si interesante scene din film si ea trebuie privita in context, trebuie legata de o alta replica rostita mai devreme: "Poate ca daca si-ar fi facut treaba mai devreme n-am mai fi ajuns in situatia asta". Sau poate ca nu, in virtutea evenimentelor petrecute chiar in aceste zile "justitia", cel putin aceea facuta la nivel inalt, si-a pierdut orice credibilitate pentru orice om care mai are in el o urma de constiinta morala. "Bacalaureat" nu e o simpla radiografie a societatii romanesti de dupa evenimentele din 1989, e o adevarata tomografie a unei societati care n-are cum sa mai gaseasca drumul drept, o societate menita sa pluteasca in deriva intr-o tara careia ii face placere sa fie sluga Uniunii Europene. Cristian Mungiu ne mai pune in fata oglinda o data in plus si asta nu are… citeşte
5 1
GabrielaSirbu pe 23 Mai 2016 12:30
Subiectele “Bacalaureatului”: 1 Dezamagirea unei intregi generatii care chiar credea ca dupa ‘89 va fi mai bine; 2 Credinta parintilor(boala universala) ca stiu ce-i mai bine pentru copii lor; 3. Casatoria conventionala, din care sentimentele au disparut de mult dar in care cei doi se taraie pentru binele copilului care nu trebuie sa, simta, stie, sufere…copii insa simt, stiu, sufera…4. Sferele de influenta.
De remarcat textul fara trivialitati si injuraturi inutile; foarte miso scoasa in evident conditia medicului cinstit si cea a profesorului… care face meditatii…hi…Evident ca se duce naibii poezia cand amantul se muta la iubi ”…hai ca ma duc sa-ti intind canapeaua…eu sunt obosita…”
Despre actori numai de bine desi mie nu mi s-a parut nimic spectaculos la niciunul.
Per total un film pe care ar trebui sa-l vedeti.
Vineri 20.05.2016… citeşte

5 4
sabinalin pe 23 mai 2016 13:42
Trei persoane... E teribil de dureros ceea ce scrii dar, din pacate, intra in ADN-ul natiei: habar nu avem sa ne apreciem valorile. In orasul meu "Bacalaureat" nici macar nu ajunge la cinema.
GabrielaSirbu pe 15 iunie 2016 12:52
crinageo - Am inteles foarte bine la ce te-ai referit si tocmai asta mi-a starnit nedumerirea…+ scuzi daca am parut nepoliticoasa, nu asta mi-a fost intentia, dar tot dam vina pe publicul RO iar eu nu cred ca din cauza lui filmele RO se difuzeaza cu salile goale…
ancota pe 28 Iunie 2016 23:32
Laureat cu Bacalaureat
Bacalaureatul lui Mungiu este un examen trecut cu succes. Nu stiu daca merita sau nu premiul pentru regie la Canes, nu am vazut celelalte filme din competitie, dar cred ca e cel mai bun film romanesc al ultimilor ani. Mergeti sa-l vedeti pentru ca merita. Spun asta pentru ca este un film bine scris, bine facut si bine jucat. Dar sa le luam pe rand:
Imaginea - foarte buna - felicitari Tudor Vladimir Panduru, daca nu ma insel, la primul film important. Misiune indeplinita cu succes. Curat, concret, fara artificii inutile, in folosul povestii. Cadrele de doi, deja traditionale, lungi dar deloc plictisitoare.
Scenariul - pe cat de simplu pe atat de complicat. Bine scris, povestea bine condusa, invaluitor, creaza tensiune in mod gradual, un final ce mie mi s-a parut ok, nu ma asteptam la altceva chiar daca multe probleme sunt lasate in aer, insa am de facut cateva remarci:
-… citeşte

4 0
mirodoni pe 06 Aprilie 2017 09:26
„Bacalaureat”, sau justificarea corupției la români
https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=101925

M-am grăbit, firește, să văd premiatul film, dar nu m-am grăbit să scriu despre el. Nu mi se părea că mai am ceva de spus. Ce să spun? Să povestesc filmul, ca alții? Să-l laud, că doar a fost premiat? Să-l critic? Nu se face! Să-mi spun cinstit părerea? Pe cine interesează?!
Și totuși, nici să-l ignor n-ar fi corect...
Despre mine am pretenția că nu merg cu sacul la pomul lăudat, dar nici cu securea! Așa că am să încep cu începutul.
Câți ar merge la un film cu titlul „Bacalaureat” dacă nu ar fi fost premiat la Cannes și n-ar fi al lui Cristian Mungiu?! Puțini, mult mai puțini!Titlul mai corect ar fi fost „Examenul de maturitate”, cei mai în vârstă știu de ce! Ideea din film era să-i lăsăm… citeşte

4 1
Ghemot pe 22 Mai 2016 00:30
Un film foarte bun. Primul lucru bun la acest film a fost că m-a captat pe toată durata sa. Apoi trebuie să menționez că filmul este foarte bun, marca Cristian Mungiu, dar totuși parcă a rămas la niște clișee balcanice, orientale...nu știu exact, exemplu: suspansul dat de posibilitatea ca o femeie să rămână însărcinată. Ori marile filme ale Hollywood-ului
nu fac încasări din așa ceva.
Mă gândeam ce filme ar ieși dacă regizori români precum Cristian Mungiu ar dispune de bugete de milioane de euro pentru un film...
În sfârșit, ca și notă merită între 8 și 9, dar totuși rămân la 8.

4 4
marius_radu_nicula pe 12 Iunie 2016 22:09
Un nou film romanesc care merge oarecum pe reteta consacrata "la vremuri noi tot noi" cinic, satiric, usor depresiv insa oricum ar fi trebuie sa sprijinim initiativa cinematografiei romane de a crea si exista in continuare :)
3 0
user-5c5e8772880f4 pe 09 Februarie 2019 10:11
Pana nu devii elev in clasa a 12-a n-ai cum sa intelegi cat de gresit e mesajul acestui film.
Am citit recenzii care sustineau ca lucrurile prezentate in "432" sau "Dupa dealuri" nu sunt conforme cu realitatea.Asta nu pot sa probez fiindca n-am trait nici in comunism, nici in manastiri la tara.
Dar am ajuns clasa a 12-a , sunt la cel mai bun liceu de la mine din judet si pot sa va zic ca lucrurile nu stau deloc asa ca in filmul asta.
De ce?
1.E mult mai greu sa ajungi la o facultate buna in Romania, decat la aproape orice facultate din Anglia. Ca sa va faceti o idee, la Bucureti sau la Cluj(si nu numai)cam toate facultatile au examene de admitere destul de grele, sau chiar daca n-au, media minima pe care trebuie s-o iei in bac este peste 8.5-9 garantat.
In Anglia in schimb, sunt facultati la care media de intrare e 6 in bac, si minim 5 la materia de… citeşte

3 1
Iris_Man pe 17 Ianuarie 2018 21:54
Am vazut filmul Bacalaureat .
Din pacate nu pot judeca onest filmul pentru ca sunt inca sub influenta lui Sieranevada ... Cristi Puiu este intradevar un reper in cinematografia romaneasca ...Cel mai de jos. Dupa ce vezi ceva facut de el , orice vine dupa are circumstante si castiga puncte ...
Bun. In Bacalaureat , Mungiu imi arata o poveste romaneasca de actualitate. Este o poveste despre compromis si despre scuzele care sunt generate de el. Personajele sunt pro si contra compromisului , fiecare avand argumentele lui perfect valabile.
Spre deosebire de multe alte filme romanesti , asta are un mesaj descifrabil si anume ca pana la urma ai puterea de a alege sa ramai integru daca iti doresti cu adevarat asta.
Mungiu ne arata cum functioneaza societatea romaneasca post comunista si cum oamenii mari iau hotarari in locul tinerilor "stiind mai bine " decat acestia… citeşte

3 3
HG67 pe 18 Septembrie 2016 04:30
Filmul este OK, dar nu cred că se ridică la nivelul lui 4-3-2 sau După dealuri, și e păcat, pentru că Adrian Titieni face aici poate cel mai bun rol din cariera lui.
3 3
cinefillm pe 30 Iunie 2017 00:10
Despre noi, cu decenta
Am vazut filmul la destul de mult timp dupa ce s-a lansat la noi; voiam sa il vad de mult si nu imi pare rau ca am reusit pana la urma; este cel mai uman si mai cald film vazut in ultima vreme, cel mai optimist film al lui Cristian Mungiu si cel mai surprinzator final posibil; cred ca tema pe care o trateaza de fapt regizorul este daca Romeo a avut sau nu de-a face cu o dilema morala adevarata cand a avut de ales calea in care isi poate ajuta copilul. Cand s-a hotarat sa intervina a aparut instantaneu in mintea mea intrebarea: tu ce ai fi facut? Sincer, in locul lui as fi actionat la fel, fara sa simt ca am de ales intre esafod sau inec. Mi s-a parut un personaj ( interpretat fara cusur de Adrian Titieni) fidel adevarului si credintei sale ca, daca este sa fii vertical, poti sa fii vertical si alegand ce a ales el sa faca, adica sa recurga la ajutorul celor de care depindea viitorul… citeşte
2 0
andystarx pe 14 Ianuarie 2017 00:16
Nota 7/10
Un film romanesc bunicel,dar nu bun ,se putea mult mai bine ! SI aici ma refer si la o coloana sonora buna,si multe alte aspecte ! Dar va las si pe voi sa vizionati filmul,oricum Titieni ,nu dezamageste !
2 0

Spune-ţi părerea despre Bacalaureat

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Bacalaureat
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells