Video exclusiv: Trolii din cutie ies la lumină!

de Gloria Sauciuc în 29 Aug 2014
Premiera în România a animaţiei Boxtrolls este programată pentru 31 octombrie

Iată, într-un clip exclusiv pe cinemagia.ro, cum au luat viată monstruleţii şi eroii din The Boxtrolls, animaţie cu premiera pe 31 octombrie. Personajele sunt păpuşi de mărimi diferite, animate, care emană un farmec, o căldură şi o frumuseţe pe care desenul de mână animat parcă nu-l ating întotdeauna. Personajele sunt tangibil de reale, decorurile par costruite manual, iar noi, privitorii, vedem totul tridimensional. Ne-a impresionat plăcut şi aspectul teatral al acestei puneri în scenă, ce ne-a amintit de teatrul de păpuşi din copilărie.

The Boxtrolls este cel mai recent proiect de anvergură al renumitului studio american Laika şi va avea premiera în România la finalul lunii octombrie. Regizată de Graham Annable şi Anthony Stacchi, după scenariul semnat Irena Brignull şi bazat pe bestsellerul Here Be Monsters, de Allan Snow, animaţia realizată în stop-motion 3D este al treilea proiect de lungmetraj semnat Laika, după superproducţia ParaNorman (r. Sam Fell) şi succesul Coraline (r. Henry Selick).

O nouă mostră de horror-adorabil marca Laika, The Boxtrolls îşi plasează acţiunea în Cheesbridge, un oraş scăldat în gloria epocii victoriene, ai cărui locuitori sunt obsedaţi de bogăţie şi statut.

Legenda spune că sub străzile sale pavate încântătoare locuiesc trolii de cutie, nişte monştri care noaptea se furişează afară din canale pentru a fura de la oameni lucrurile pe care le preţuiesc cel mai tare: copiii şi brânzeturile puturoase. În realitate însă, trolii de cutie sunt doar nişte creaturi ciudate, dar inofensive şi simpatice, care se străduiesc să crească un băiat orfan, pe Eggs.

Când un exterminator răutăcios vrea să scape oraşul de troli, Eggs trebuie să se aventureze singur în lumea de deasupra, pentru a-şi salva familia.

O serie de actori îndrăgiţi şi super-premiaţi dau voce personajelor: Ben Kingsley, Isaac Hempstead-Wright, Elle Fanning, Jared Harris, Toni Collette, Nick Frost, Richard Ayoade, Tracy Morgan şi Simon Pegg.

Exploreaza subiecte similare:

The Boxtrolls

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells