Universal şi Microsoft lucrează la o adaptare a jocului video Gears of War

de Cristina Grigore în 6 Oct 2016
“Nu va fi doar un film care să placă fanilor”, a spus Rod Ferguson, directorul de producţie al Coalition, compania producătoare a seriei de jocuri video

Gears of War, o serie de jocuri video de succes, deţinută şi distribuită de compania Microsoft (dezvoltată de The Coalition după o creaţie a Epic Games) se îndreaptă spre marele ecran. Potrivit Variety.com, studiourile Universal au anunţat oficial că vor ecraniza povestea Gears of War în colaborare cu Microsoft printr-un livestream despre al patrulea joc al seriei, ce se va lansa pe Xbox One spre sfârşitul acestei luni.

“Cred că motivul pentru care unele adaptări ale jocurilor video au eşuat în trecut a fost că au încercat să faca un film pentru gameri. Dacă ai o marcă cu o poveste complex şi elemente de legendă, poţi scoate poveşti interesante şi asta este grozav, dar dacă te axezi doar pe fanii jocului nu vei reuşi să faci un film de succes. Acesta este unul din lucrurile pe care le apreciez în relaţia cu Universal. Încercăm să găsim acea linie a scenariului despre care să putem spune că are suficientă bază pentru fani şi destule elemente caracteristice jocurilor pentru a nu se rupe de original, mergând însă şi mai departe şi întrebându-ne ce ar putea face acest film unul de calitate”, a explicat Rod Fergusson, directorul de producţie al The Coalition.

Gears of War se axează pe conflictul dintre oameni şi o crudă rasă subterană de hominizi cu trăsături animaliere, cunoscută drept Hoarda Lăcustelor. Jocul video te pune în pielea lui Marcus Fenix, liderul echipei Delta, în încercarea acesteia de a salva ce a mai rămas din planeta Sera.

De producţia filmului se vor ocupa Scott Stuber (Ted) şi Dylan Clark (Rise of the Planet of the Apes). Proiectul a atras anterior şi atenţia studiourilor New Line, care au încercat să îl dezvolte alegând la cârmă, când încă deţineau drepturile de producţie, nume ca Len Wiseman (Underworld), Billy Ray (The Hunger Games) sau Chris Morgan (Fast and Furious).

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 6 octombrie 2016 23:31
Sa-mi fie cu iertare, filmele nu le ies bune pentru ca materia prima e imbecila, stupida, cretina (etc.).
E ca si cum ai incerca sa creezi o pictura de valoare renascentista folosind pasta de dinti si crema de ghete. La ce sa te astepti?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells