TV: şapte filme de văzut în săptămâna 23-29 mai 2016

de Ştefan Dobroiu în 23 Mai 2016
Johnny Depp la debut în rol principal, dar şi Keanu Reeves, Cameron Diaz şi oscarizatul Jean Dujardin

Vineri am vorbit despre cele cinci premiere de pe marile ecrane, iar acum iată şapte filme care ţi-ar putea atrage atenţia săptămâna aceasta în programul posturilor TV.

Les infidèles/Fustangii (2012)
marţi, 22.30, Pro Cinema
După ce a câştigat Oscarul în 2012, Jean Dujardin a revenit în atenţie cu... pantalonii în vine: starul mega-succesului Artistul este principalul punct de atracţie al acestei comedii nerecomandate minorilor şi văzute la cinema de 2,3 milioane de francezi în anul lansării. Subiectul: infidelitatea masculină sub diverse forme, văzută de șapte regizori diferiți. La cât de vestiți sunt în arta adulterului, e chiar nimerit că francezii au lansat acest film despre obiceiurile lor... extraconjugale.

Point Break/La limita extremă (1991)
vineri, 23.10, TVR 2
După ce la sfârşitul anului trecut vedea pe ecrane un remake omonim, ne putem întoarce la clasicul Point Break, care îi cimenta în 1991 lui Keanu Reeves cariera la Hollywood şi îi deschidea drumul pentru Speed, action-ul care l-a transformat într-un star mondial. Reeves este Johnny, un tânăr agent FBI se infiltrează într-un grup de surferi bănuit că ar fi organizat o serie de jafuri bancare. Regizoare este nimeni alta decât Kathryn Bigelow, cea care avea să devină aproape două decenii mai târziu prima femeie câştigătoare a Oscarului pentru Cea mai bună regie, pentru The Hurt Locker.

The Dictator/Dictatorul (2012)
sâmbătă, 20.00, Pro TV
Specialistul în satiră şi umor incomod, Sacha Baron Cohen a revenit în atenţie în 2012 cu această împunsătură generală la adresa dictaturilor şi-a democraţiilor. "Eroul" din Dictatorul este generalul(-amiral) Aladeen, liderul unei mici şi fictive ţări africane care, venit în SUA pentru o întâlnire la vârf cu alţi şefi de state deplorabil de democratice, sa va trezi victima unui concurs de imprejurări ce-l va arunca pe străzile New York-ului fără posibilitatea de a fi recunoscut de anturajul său. Chiar şi lipsit de putere, generalul va provoca prăpăd pe străzile New York-ului, că doar vorbim de Sacha Baron Cohen.

The Box/Cutia (2009)
sâmbătă, 22.30, Kanal D
Mulţi critici au apus că nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, dar Cutia are parte de una dintre cele mai promiţătoare premise văzute vreodată pe marile ecrane: soţii Norma şi Arthur (Cameron Diaz şi James Marsden) primesc o cutie de la un bărbat cu faţa oribil desfigurată: dacă apasă pe butonul cutiei două lucruri se vor întâmpla. Primul, vor primi un milion de dolari neimpozabili. Al doilea, cineva din lume, o persoană cu totul şi cu totul necunoscută lor, va muri.
Unul dintre acele filme care te obligă să meditezi asupra deciziilor pe care le-ai lua în aceeaşi situaţie.

Private Resort/Hotel particular (1985)
sâmbătă, 22.45, Pro Cinema
Unul dintre multele filme cu adolescenţi realizate în anii '80, Private Resort se evidenţiază din simplul motiv că este primul lungmetraj cu Johnny Depp în rolul principal, înainte ca actorul să devină un idol al adolescenţilor cu serialul 21 Jump Street. Pe lângă ocazia de a-l vedea pe Depp la 22 de ani, filmul poate captiva cu spontaneitatea vârstei şi a perioadei. Depp şi Rob Morrow sunt Jack şi Ben, doi adolescenţi veniţi pentru un weekend pe o plajă privată din Miami, unde, vrăjiţi de atâtea trupuri bronzate îmbrăcate în minusculi bikini, sunt hotărâţi să facă un număr impresionant de cuceriri într-un timp extrem de scurt...

Insurgent (2015)
duminică, 20.30, Pro TV
A doua parte a francizei care a încercat (şi nu a reuşit) să atingă popularitatea Jocurilor foamei, Insurgent ne-o arată pe Kate Winslet revenind în rolul antagonistei Jeanine, gata de orice pentru a-i prinde pe eroii Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James), demascaţi ca fiind Divergenţi, oameni care nu se încadrează în niciuna dintre cele cinci facţiuni dintr-o societate post-apocaliptică. Tris şi Four încep o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a găsi aliaţi printre semenii lor, dar forţele lui Jeanine nu îi lase să respire nicio clipă.

Aferim! (2015)
duminică, 22.10, TVR 2
TVR 2 continuă seria filmelor româneşti de marcă şi programează acest film de epocă premiat cu Ursul de Argint pentru Cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin anul trecut şi câştigător a 13 premii Gopo anul acesta. Povestea îl are în centrul atenţiei pe zapciul Costandin (Teodor Corban), pornit în urmărirea unui rob ţigan (Cuzin Toma) fugit de la curtea boierului său în anul 1835. Lăudat global pentru modul cum explorează rădăcinile problemelor de integrare rasială din România, Aferim! este unul din filmele româneşti obligatorii ale ultimilor ani.

Exploreaza subiecte similare:

The Box, Aferim!, Private Resort, Point Break, Les infidèles, Insurgent, The Dictator

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells