Premierele săptămânii 20-26 mai 2016

de Ştefan Dobroiu în 20 Mai 2016
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

Mai avem doar o zi până când aflăm câştigătorii festivalului de la Cannes, explorat în câteva zeci de cronici, interviuri şi reportaje de colega noastră Gloria. Până aflăm dacă Sieranevada, Bacalaureat, Câini sau scurtmetrajul 4:15 PM Sfârșitul lumii se află în palmaresul ediţiei, iată ce filme noi putem vedea de vineri pe marile ecrane.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

X-Men: Apocalypse
Va fi fără îndoială ocupantul primei poziţii în box office. Noi recomandăm filmul nu doar pentru coloratul spectacol pus în scenă de Bryan Singer, ci pentru modul convingător în care Apocalypse leagă cele două trilogii X-Men. Deşi villain-ul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor, premiera de vineri are cu ce să atragă fanii X-Men, ba chiar şi cu ce să cucerească fani noi. Atenţie, genericul de final are parte de o secvenţă ce face trimitere la un posibil antagonist din aventurile viitoare ale X-Men. Este chiar la sfârşitul genericului şi numai cei mai împătimiţi fani X-Men vor identifica referinţa din secvenţă, dar e păcat să nu o vezi. Nu o mai lungim: X-Men: Apocalypse este un blockbuster în toată puterea cuvântului şi nu e prin nimic mai prejos de cele două părţi anterioare ale trilogiei.

Cronica noastră aici.

Bacalaureat
Cristian Mungiu a făcut un gest inedit în istoria festivalului de la Cannes: din respect pentru publicul din România, a organizat o proiecţie locală simultan cu premiera mondială din prestigiosul festival. De astăzi, filmul despre care se spune că i-ar putea aduce un premiu de interpretare lui Adrian Titieni, se lansează şi pe ecranele noastre, spunându-ne povestea lui Romeo, un tată de familie care visează ca fiica sa (Maria Drăguş) să urmeze studii universitare la Londra. Doar că un incident petrecut în preajma examenului de bac al fiicei dă viaţa întregii familii peste cap.

Bad Neighbors 2/Vecini de coşmar 2
Vecini de coşmar 2/Neighbors 2: Sorority Rising ne arată o răfuială asemănătoare cu cea din primul film, doar că de această dată oponenţii sunt de sex feminin. Rose Byrne (care apare şi în X-Men: Apocalypse) şi Seth Rogen revin în rolurile soţilor Radner, nemaipomenit de bucuroşi când scapă de frăţia de studenţi ce le distrugea nopţile, doar că bucuria nu ţine mult timp: casa de alături este acum ocupată de un şi mai sălbatic grup de studente. Curând devine clar că avemm de-a face cu o răfuială în care totul e permis, iar eroii pozitivi sunt gata de orice pentru a obţine liniştea pentru familia lor. Ei vor primi ajutor şi din partea inamicului din primul film, interpretat de Zac Efron şi dispus, ca de obicei, să distragă atenţia sexului frumos cu apariţiile sale la bustul gol.

The Girl King/Regina Kristina
Noul film al lui Mika Kaurismäki este un biopic despre regina Kristina a Suediei, încoronată la şase ani şi victimă în timpul adolescenţei a prejudecăţilor epocii. Crescută după strictele precepte luterane, viitorul Kristinei este, cel puţin din punctul de vedere al dregătorilor curţii, să se mărite cu următorul rege al Suediei, în speranţa că acesta va repune ţara pe linia de plutire. Dar Kristina nu se gândeşte la măritiş, ci la modernizarea ţării, ceea ce îi va face mulţi inamici la curte.

Ich seh, Ich seh/Noapte bună, mami!  
Un thriller atmosferic despre doi gemeni a căror mamă se schimbă suspect de mult în urma unei operaţii estetice. Dură și distantă, mama își separă familia de lumea înconjurătoare. Tot mai convinși că femeia de lângă de ei nu mai este mama lor, gemenii sunt hotărâți să afle adevărul, indiferent de mijloace. Noapte bună, mami! a făcut senzaţie anul trecut la festivalul Transilvania, unde a fost inclus în neliniştitoarea secţiune Umbre şi la ultima ediţie a premiilor Academiei Europene de Film a câştigat trofeul pentru Cea mai bună imagine. Atenţie, filmul este interzis minorilor.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

X-Men: Apocalypse, Bad Neighbors 2, Ich seh Ich seh, bacalaureat, The Girl King

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells