TV: şapte filme de văzut în săptămâna 17-23 octombrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 17 Oct 2016
Multă acţiune şi comedie săptămâna aceasta pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, iar azi iată şapte recomandări din programul televiziunilor. Observăm din nou tendinţa posturilor TV de la noi de a înlocui filmele cu producţii proprii, de calitate mai mult sau mai puţin îndoielnică.

Taken 2: Teroare în Istanbul
luni, 22.10, Cool TV
Acum în curs de a deveni serial, Taken a luat lumea întreagă pe nepregătite, devenind un mega-succes de casă şi transformându-l pe Liam Neeson într-un nume important al genului action. Continuarea nu a avut la fel de multe cronici pozitive, dar cei cărora le-a plăcut primul film se pot aştepta la un tratament similar în sequel. Acţiunea are loc în Istanbul, unde fostul agent secret Bryan Mills se află în vacanţă cu familia, doar pentru a descoperi că rudele traficanţilor de carne vie albanezi ucişi în prima parte a seriei sunt pe urmele lui şi vor cu tot dinadinsul să se răzbune.

Big Game/Ţinta: Preşedintele
marţi, 20.00, Pro TV
Big Game/Ţinta: Preşedintele ni-l arată pe Samuel L. Jackson în rolul preşedintelui Statelor Unite nevoit să apeleze la ajutorul unui puşti de 13 ani pentru a supravieţui în sălbăticie, unde a ajuns după ce avionul Air Force One a fost atacat de terorişti. O prietenie improbabilă, dar şi un exemplu că, uneori, întrebările aparent naive ale unui copil ne pot schimba perspectiva faţă de ceea ce este în jur.

The American/Americanul
miercuri, 20.15, Naţional TV
Un film greu de plasat într-un gen anume, Americanul îl are pe afiş pe George Clooney şi vine cu o abordare foarte europeană a genului action. Un asasin plătit, Jack, se retrage în Italia rurală după ce una dintre misiunile sale se sfârşeşte prost. Dintr-un paşnic orăşel italian, Jack primeşte o "ultimă" misiune, doar că apropierea de primitorii locuitori ai oraşului pare să aibă un efect ciudat asupra priorităţilor sale.

Turner and Hooch/Turner şi Hooch
joi, 21.00, TVR 2
Sunt aproape trei decenii de cât Tom Hanks apărea în această comedie despre un poliţist care investighează asasinarea unui amic cu ajutorul lui Hooch, simpaticul câine al celui ucis. Pe cei doi îi vor aştepta aventuri pe cinste, dar şi o dificilă (şi pentru public amuzantă) perioadă necesară pentru a se acomoda unul cu celălalt. Filmul s-a bucurat de un neaşteptat succes de casă în 1989, mai ales în condiţiile în care, cu doar trei luni înainte de premieră, se lansase K-9, un film foarte asemănător cu mai popularul pe atunci James Belushi în rolul principal.

Maid in Manhattan/Camerista
vineri, 22.00, Cool TV
Da, este un film cu Jennifer Lopez şi, dacă programul televiziunilor nu ar fi atât de sărac în titluri interesante săptămâna aceasta, probabil că Maid in Manhattan nici nu s-ar regăsi pe listă. Diva latino interpretează rolul unei cameriste a unui hotel din Manhattan care, în urma unui concurs de împrejurări, ajunge să fure identitatea uneia dintre cliente (Natasha Richardson, soţia lui Liam Neeson, care a decedat în urma unui accident de schi). Simplu şi previzibil, dar ataşant şi agreabil, filmul s-a bucurat de succes de casă, având încasări de trei ori mai mari decât bugetul.

She's Out of My League/Nu-i de nasul meu
sâmbătă, 23.00, Pro TV
Catapultat în atenţie de excelenta satiră Tropic Thunder, Jay Baruchel a avut parte de câteva roluri principale la sfârşitul deceniului trecut. Unul dintre ele este în această comedie romantică lipsită de pretenţii despre un tânăr care ar vrea să cucerească o femeie mult mai atrăgătoare decât el. Umorul ireverenţios nu distrage atenţia de la faptul că filmul lui Jim Field Smith are şi inimă şi de la frumuseţea actriţei britanice Alice Eve, care nu s-a bucurat până la urmă de un mare succes la Hollywood.

Transformers: Revenge of the Fallen/Tranformers: Răzbunarea celor învinși
duminică, 20.30, Pro TV
Cu un titlu care i-a derutat pe mulţi distribuitori din lumea întreagă (The Fallen este de fapt un Transformer), al doilea film Transformers lărgeşte spaţiul de manevră al lui Michael Bay, cu aventuri inclusiv în Egipt, dar şi în afara planetei. Şi miza sequelul-ui este mai mare: dacă în primul film era în joc soarta Pământului, acum deznodământul bătăliei între Autoboţi şi Decepticoni ar putea influenţa viitorul întregii galaxii. Încasări de 830 de milioane de dolari în toată lumea.

Ce alt film vei vedea săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Taken 2, Big Game, The American, Turner and Hooch, Maid in Manhattan, She's Out of My League, Transformers: Revenge of the Fallen

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 17 octombrie 2016 18:35
Dar un film de Wajda de ce nu au bagat, ca tot a decedat un urias regizor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells