Premierele săptămânii 14-20 octombrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 14 Oct 2016
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Continuarea unei francize iubite de public, dar adesea ridiculizată de critici, o animaţie despre care se spune deja că ar putea câştiga Oscarul dedicat acestui gen, o poveste de dragoste cu cel mai sexy actori de la Bollywood, dar şi filmul românesc premiat cu trofeul pentru Cel mai bun debut la festivalul Transilvania în acest an, iată oferta cinematografelor cu începere de azi. Mai jos recomandările noastre.

Bucureştenii şi clujenii se pot bucura de astăzi de o bogată selecţie de filme premiate sau selectate la festivalurile de la Cannes, Berlin şi Veneţia, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Evenimentul se deschide astăzi cu o proiecţie în avanpremieră a amuzantei producţii germane Toni Erdmann, care se va lansa pe ecrane pe 21 octombrie. Les Films de Cannes à Bucarest va avea şi ediţii de Timişoara şi Iaşi, cu începere din 21, respectiv 28 octombrie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Inferno
După ce ne-a explicat cum stă treaba cu Iisus şi Maria Magdalena, Robert Langdon revine pe tărâm italian în Inferno, ecranizarea după cel mai nou roman al lui Dan Brown. Langdon, interpretat de acelaşi Tom Hanks, va ajunge la Roma şi Florenţa pentru a salva, nici mai mult şi nici mai puţin, viitorul rasei umane. Pe lângă pasiunea şi priceperea specialistului în simbolism pentru dezlegarea celor mai obscure mistere, filmul are un plus de atracţie pentru România: actriţa Ana Ularu interpretează o asasină gata să îi vină de hac protagonistului.

Baar Baar Dekho/Trăieşte clipa
Pe ecrane vedem şi Trăieşte clipa, o combinaţie de film de dragoste şi SF care promovează unul dintre cele mai iubite cupluri de la Bollywood, actorii Sidharth Malhotra (Ek Villain) şi mult mai cunoscuta Katrina Kaif. Cei doi sunt Jai şi Diya, doi tineri foarte diferiţi (el un matematician aplicat şi cu visuri de mărire, ea o fată mai simplă, dar plină de viaţă) pe care destinul îi împinge spre căsătorie, doar că Jai face o greşeală cu rezultate ieşite din comun. Regizoare este Nitya Mehra, care, după ce a fost regizor secund pentru Ang Lee la superhitul Viaţa lui Pi, a primit un buget generos şi doi actori de categorie A ai Bollywood-ului pentru a arăta cum se joacă destinul cu noi.

Kubo and the Two Strings/Kubo şi lăuta magică
Ar fi bine să nu ratezi această animaţie care a debutat în cadrul festivalului Anim'est, nu de alta, dar multe voci spun că ar fi cea mai bună a anului, cu mari şanse la Oscar, în ciuda concurenţei producţiilor studiourilor mai mari. Aventurile lui Kubo, un puşti vânat de inamicii părinţilor săi, au loc în Japonia antică, spaţiu geografic şi cultural ce inspiră aspectul animaţiei. Prieteni de nădejde, dar şi puterile sale magice îl vor ajuta pe Kubo să se maturizeze şi să-şi înfrunte destinul.

O cronică, aici.

Discordia
Laureat al premiului Cel mai bun debut al secţiunii Zilele Filmului Românesc din cadrul festivalului Transilvania, lungmetrajul Discordia este regizat de Ion Indolean şi are în centrul atenţiei doi tineri care, se precizează în sinopsisul oficial, "trăiesc sub acelaşi acoperiş, dorm în camere separate şi mănâncă la aceleaşi ore, urmând un program pe care l-au transformat într-un adevărat ritual. Par să fie cumva neconectaţi la realitate şi plictisiţi, dar le place. Atâta doar că orice deviaţie de la rutină îi poate afecta profund". În rolul principal feminin este Ilinca Hărnuţ, pe care o vom vedea în noiembrie şi în Inimi cicatrizate.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Inferno, Baar Baar Dekho, Discordia, Kubo and the Two Strings

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells