Trei surori adorabile: comedie lejeră de situație

de Gloria Sauciuc în 11 Sep 2018
Cele trei protagoniste provenind din medii și culturi diferite sunt surori vitrege cărora tatăl abia cunoscut le lasă moștenire un frumos apartament în inima Parisului

Demi soeurs/Trei surori adorabile, producție franco-belgiană ce rulează în premieră pe marile noastre ecrane, este o comedie despre oameni diferiți forțați de circumstanțe să împartă pentru un timp același spațiu strâmt, fapt ce are drept consecință descoperirea personală.

Personajele se dezbracă de ce e politic corect, se atacă, asemenea unor animale în cușcă, dar nu au la îndemână decât clișee, în lipsa cunoașterii reale a celuilalt. Cele trei protagoniste provenind din medii și culturi diferite sunt surori vitrege cărora tatăl abia cunoscut le lasă moștenire un frumos apartament în inima Parisului.

Cele trei femei se apostrofează reciproc în legătură cu originea (una dintre ele, jucată de Sabrina Ouazani, este marocană), de parcursul profesional (sora „blondă”, jucată de Alice David, este model, deci catalogată ca superficială), de obiceiuri (a treia soră, Charlotte Gabris, impune reguli tuturor), generând umor de situație.

Este o comedie care ne arată aceste personaje ajungând să conlucreze depășind diferențele dintre ele. Țelul comun al surorilor este să obțină în tribunal acest apartament valoros, situat în cel mai luxos arondisment din Paris, când o terță parte cere drepturi asupra moștenirii.

Învățăm câte ceva despre familie, prietenie, paternitate, toleranță, diferențe urmărind acest film ce reușește să aducă bună-dispoziție.

Scenarista și regizoarea Saphia Azzeddine pare că a fost influențată de filme precum Mic dejun la Tiffany și Love Actually în conceperea poveștii.

Exploreaza subiecte similare:

Demi soeurs, Charlotte Gabris, Alice David, Sabrina Ouazani, Saphia Azzeddine

Alte știri din cinema

Shoplifters, câștigătorul Palme d’Or 2018, vine în România

Distribuitorul multi-premiat la Gopo „Independența” Film aduce în România câștigătorul Palme d’Or și alte filme premiate la Cannes 2018

Godzilla vs. Kong va începe filmările în octombrie

Lansarea filmului este programată pentru 22 martie 2020

Cum arată Tom Cruise în Top Gun: Maverick

Primele imagini cu starul care a îmbrăcat din nou uniforma de pilot, în galeria articolului

Prima imagine cu Joaquin Phoenx machiat în ipostaza de Joker

Filmul Joker cu lansarea în octombrie 2019 va fi „un studiu de caz” și „o poveste moralizatoare”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 11 septembrie 2018 19:49
Tripleta de actritele Sabrina Ouazani, Charlotte Gabris si Alice David, inteleg ca devin surori vitrege, de conjuctura, in lupta pentru castigarea unei mosteniri, atfel incat, ne asteptarea unei comedii savuroase.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells