Trei surori adorabile: comedie lejeră de situație

de Gloria Sauciuc în 11 Sep 2018
Cele trei protagoniste provenind din medii și culturi diferite sunt surori vitrege cărora tatăl abia cunoscut le lasă moștenire un frumos apartament în inima Parisului

Demi soeurs/Trei surori adorabile, producție franco-belgiană ce rulează în premieră pe marile noastre ecrane, este o comedie despre oameni diferiți forțați de circumstanțe să împartă pentru un timp același spațiu strâmt, fapt ce are drept consecință descoperirea personală.

Personajele se dezbracă de ce e politic corect, se atacă, asemenea unor animale în cușcă, dar nu au la îndemână decât clișee, în lipsa cunoașterii reale a celuilalt. Cele trei protagoniste provenind din medii și culturi diferite sunt surori vitrege cărora tatăl abia cunoscut le lasă moștenire un frumos apartament în inima Parisului.

Cele trei femei se apostrofează reciproc în legătură cu originea (una dintre ele, jucată de Sabrina Ouazani, este marocană), de parcursul profesional (sora „blondă”, jucată de Alice David, este model, deci catalogată ca superficială), de obiceiuri (a treia soră, Charlotte Gabris, impune reguli tuturor), generând umor de situație.

Este o comedie care ne arată aceste personaje ajungând să conlucreze depășind diferențele dintre ele. Țelul comun al surorilor este să obțină în tribunal acest apartament valoros, situat în cel mai luxos arondisment din Paris, când o terță parte cere drepturi asupra moștenirii.

Învățăm câte ceva despre familie, prietenie, paternitate, toleranță, diferențe urmărind acest film ce reușește să aducă bună-dispoziție.

Scenarista și regizoarea Saphia Azzeddine pare că a fost influențată de filme precum Mic dejun la Tiffany și Love Actually în conceperea poveștii.

Exploreaza subiecte similare:

Demi soeurs, Charlotte Gabris, Alice David, Sabrina Ouazani, Saphia Azzeddine

Alte știri din cinema

Targaryenii nu vor apărea în prequel-ul lui Game of Thrones

„King’s Landing nu există. Nici Tronul de Fier”, arată R. R. Martin despre timpul în care este plasată acţiunea serialului

Aquaman – reacţii pozitive după proiecţia din China a 25 de minute din film

Din comentariile publicului, scenele de acţiune „se ridică la nivelul celor din Lord of the Rings şi The Matrix”

Fantastic Beasts 2 a avut un debut mai bun decât primul film al seriei

Încasările din Statele Unite nu s-au ridicat însă la nivelul celor estimate de analişti

Bohemian Rhapsody – Cum a fost transformat Rami Malek în Freddie Mercury

Cu ajutorul machiajului și a elementelor prostetice, actorul s-a metamorfozat cu totul în legendarul solist al trupei Queen

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 11 septembrie 2018 19:49
Tripleta de actritele Sabrina Ouazani, Charlotte Gabris si Alice David, inteleg ca devin surori vitrege, de conjuctura, in lupta pentru castigarea unei mosteniri, atfel incat, ne asteptarea unei comedii savuroase.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells