Tot ce știm despre Celești

de Marina Florea în 31 Aug 2021
O rasă din vechime de ființe extraterestre, înzestrate cu abilități aproape divine de a controla forțe și energii imense

Cel de-al treilea și ultimul trailer de la Eternals a fost ceva excepțional. Plin până la refuz cu imagini care te dau pe spate, lupte apocaliptice și scene care te lasă cu gura cască, trailerul final a fost ceva de zile mari. Scriam despre el, pe larg, aici. Totuși, în aparentul haos al scenelor, a existat un anumit detaliu care a trezit atenția spectatorilor cu spirit de observație, și care spune ceva despre MCU - prezența fugitivă a Celeștilor.

În benzile desenate, Celeștii (Celestials) erau o rasă din vechime de ființe extraterestre, înzestrate cu abilități aproape divine de a controla forțe și energii imense. De la debutul lor în Eternals #2 în iulie 1976, Cereștii au fost opera legendarului autor Marvel Jack Kirby. Pentru nou-veniți, originea Celeștilor pare să fie paginile benzilor desenate Ultimates 2 #6 publicate în 2017.

Eternals intră pe marile noastre ecrane pe 5 noiembrie.

La începuturile ei, acum miliarde de ani, rasa s-a născut ca un univers inteligent numit Primul Firmament. Fiind singura ființă din lume, Primul Firmament nu și-a dorit singurătate, creând diverse forme de viață: acestea erau ființe cerești de ordin secund care erau sub două aparențe: cei cu pielea închisă, Aspiranții, loiali creatorului lor și dornici să mențină lucrurile așa cum erau și multi-colorii Rebeli care își doreau o lume dinamică, diversă și care să evolueze. Aceste forme de viață rebele au devenit ceea ce s-a numit mai târziu Celeștii.

Războiul care a izbucnit între Aspiranți și Celești aproape a distrus Primul Firmament. Într-un ultim efort de supraviețuire, ceea ce a rămas din el i-a strâns pe ultimii Aspiranți și s-a refugiat în colțurile universului, unde s-a transformat într-o nouă ființă cosmică formată din mai multe realități, numită Eternitatea. Astfel, cel de-al Doilea Univers și Primul Multivers au luat naștere.

În Universul Cinematografic Marvel, aceste ființe stranii au apărut deja. În Gardienii Galaxiei, Taneleer Tivan (The Collector) explică faptul că Pietrele Infinitului pot fi păstrate numai de ființe foarte puternice, și îi arată lui Peter Quill și celorlalți un uriaș umanoid care seamănă cu Eson the Searcher. În Gardienii Galaxiei Vol. 2 a fost văzut Ego, Planeta Vie, susținând că este unul dintre Celești.

Exploreaza subiecte similare:

Eternals

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 scurtmetraje inedite de pe Youtube

Trei scurtmetraje multipremiate, disponibile gratis, online: Wasp, Casus Belli, Plastic Bag

Retrospectiva 007: desecretizarea dosarului lui James Bond

Săptămâna viitoare, pe 1 octombrie, are loc lansarea ultimului film James Bond, No Time to Die/Nu e vreme de murit. Nu e vreme de pierdut, așa că hai să încheiem turul muzeului virtual James Bond.

România Sălbatică ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

Documentarul este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu

Otto Barbarul: cronica unei sinucideri anunțate

Debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghițescu aduce în discuție posibilitatea unei punți între generații, dar atinge și o temă-capcană: fantezia sinuciderii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells