Tomorrowland, în producţie

de Ştefan Dobroiu în 3 Sep 2013
Proiectul ultra-secret al Disney va fi lansat anul viitor în decembrie

Puţine erau proiectele mai misterioase decât Tomorrowland la evenimentul D23 organizat de compania Disney pentru a le prezenta celor mai împătimiţi fani detalii despre filmele viitoare. La vremea respectivă nu am scris nimic despre acest film regizat de Brad Bird (The Incredibles, Mission: Impossible - Ghost Protocol) din simplul motiv că Disney a fost în stare să organizeze un eveniment de o oră despre proiect fără să scoată la iveală vreun detaliu clar despre blockbusterul aşteptat în SUA pe 12 decembrie 2014 şi în România pe 16 ianuarie 2015. La evenimentul respectiv producătorii, scenariştii şi regizorul Brad Bird şi Damon Lindelof nu au făcut decât să scotocească într-o „misterioasă” cutie şi să prezinte publicului nişte obiecte ce probabil vor căpăta semnificaţie de-abia după vizionarea filmului (vezi foto).

De ce ar putea filmul să devină important? În primul rând pentru că este un proiect original, în sensul că nu este o ecranizare sau un remake, ci un proiect ce porneşte de la străvezia premisă a unei atracţii din Disneyland, Tomorrowland. Ştim deja ce a reuşit Disney să realizeze cu atracţia Piraţii din Caraibe şi nu există niciun motiv pentru care nu ar da o lovitură asemănătoare cu Tomorrowland. În al doilea rând, echipa din jurul filmului este de cea mai bună calitate, de la regizor şi actori la scenarişti şi echipa tehnică.

Faptul că acţiunea filmului are loc în Tomorrowland, un tărâm dintr-o altă dimensiune, înseamnă că specialiştii în scenografie şi efecte speciale ai studioului îşi pot da frâu liber imaginaţiei. Nu există nicio oprelişte, pentru că Tomorrowland este un spaţiu prin nimic legat de Pământ, deci poate arăta oricum îşi doresc producătorii.

Iată sinopsisul oficial: „Legaţi de un acelaşi destin, o adolescentă sclipitoare şi entuziastă gata oricând să-şi satisfacă curiozitatea ştiinţifică şi un inventator genial afectat de deziluziile vieţii pornesc într-o misiune plină de pericole pentru a descoperi secretele unui tărâm enigmatic care există în memoria lor sub numele de Tomorrowland”.

Nu aflăm prea multe, dar noi detalii apărute în presa de specialitate sugerează că bătălia între bine şi rău s-ar da de fapt pe tărâmul creativităţii, căci villain-ul filmului ucide aspectul creativ din Tomorrowland favorizându-l pe cel tehnologic, ceea ce pe termen lung condamnă spaţiul respectiv la moarte.

În rolul principal îl vedem pe George Clooney, care arată din nou că poate migra de la proiecte independente şi multi-premiate la mega-producţii (este clar că Disney vrea să termine anul 2014 în stil mare cu premiera lui Tomorrowland). Alături de el joacă Britt Robertson, practic necunoscută publicului larg până la rolul important din serialul Under the Dome, în care personajul ei are una dintre cele mai interesante evoluţii. La 23 de ani, Robertson pare a promite să devină unul din numele mari ale Hollywood-ului în următoarele decenii. În rolul negativ îl vom vedea pe Hugh Laurie.

Tomorrowland este regizat de Brad Bird, unicul regizor Pixar care a reuşit să realizeze atât animaţii extraordinare, cât şi filme live-action apreciate de public şi critică. Mission: Impossible - Ghost Protocol a devenit cel mai mare succes de casă din cariera lui Tom Cruise şi practic l-a readus în atenţie pe actorul cvincvagenar, aflat acum în producţie cu un alt proiect SF cu „tomorrow” în titlu, The Edge of Tomorrow (cunoscut până nu demult sub numele de All You Need Is Kill).

Tomorrowland a început filmările la sfârşitul lui august în Vancouver şi va fi terminat până la sfârşitul anului. Va urma apoi o lungă perioadă de post-producţie pentru definitivarea efectelor speciale şi a elementelor CGI. Fără să fie confirmat de către Disney, premiera va avea loc cu siguranţă în format 3D şi pe ecranul IMAX.

Crezi că Tomorrowland ar putea deveni un nou Piraţii din Caraibe?

Exploreaza subiecte similare:

George Clooney, Tomorrowland, Edge of Tomorrow, Brad Bird, Damon Lindelof, Under the Dome, Britt Robertson

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 4 septembrie 2013 11:40
Suna misterios si tentant. Sper sa fie o surpriza placuta!
DeadSea07 pe 4 septembrie 2013 17:26
Suna Misterios si tentant cum a zis si vladimir84 sa vedem ce o iesi
xerses pe 5 septembrie 2013 20:31
Un film in care fantezia va fi pe taramul enigmatic pe care abia astepta sa-l cunosc si eu.
alex_il_fenomeno pe 6 septembrie 2013 15:08
Pacat ca atat de tarziu....Sper sa ne delecteze in preajma Craciunului 2014.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells