The Star – povestea Crăciunului, așa cum nu a mai fost spusă până acum

de Cristina Grigore în 30 Ian 2018
Animaţia reduce legendarul eveniment biblic la o poveste amuzantă cu un măgăruş curajos şi sufletist, însă reușește astfel să distreze publicul de toate vârstele

Pentru cei care au uitat că în povestea nașterii lui Iisus un rol destul de important l-au avut și niște umile animale, The Star (cu lansarea la noi pe 2 februarie) umple golul. Animația ce îi are printre vocile celebre pe Oprah, Tyler Perry și Zachary Levi prezintă, așadar, originile Crăciunului din perspectiva animalelor care și-au adus aportul la nașterea celui numit în religia creștină „Mântuitorul – Regele Lumii”. Prin ce aventuri trec acestea ne arată Bo, măgărușul cu vise mărețe, dornic să schimbe moara la care trudea cu caravana regală.

Bo reușește să scape din mâinile stăpânului său, însă ajunge, grație cuplului Maria – Iosif, să fie de ajutor unui alt „rege”. Scenariul modifică pe ici, pe colo, povestea din Biblie (Iosif nu este un bătrân, ci un tânăr destoinic, iar ansamblul forțelor trimise de Irod pentru a găsi pruncul ce se proorocise că-i va lua locul se rezumă la un uriaș aparent indestructibil, ajutat de doi dulăi) şi reușește astfel să o facă accesibilă şi agreabilă în ochii publicului mai tânăr, nefamiliarizat cu detaliile scrierii biblice.

Ambiţiosul măgăruş este adoptat de Iosef şi Maria (care au parte şi de o nuntă în toată regula în film), însă când aceştia sunt nevoiţi să plece spre Bethleem, pentru a se înregistra în regiunea de origine, Bo nu este lăsat să îi urmeze. Când află însă că cei doi, înclusiv pruncul nenăscut, se află în pericol, Bo - care se ataşase de noii şi protectorii săi stăpâni - face tot ce îi stă în puteri pentru a-i ajuta să scape de călăul trimis de Irod.

Personaje pline de haz se alătură aventurii lui Bo – un porumbel (unul alb, trimitere la pace, armonie), amicul de-o viaţă al măgăruşului, oiţa extrem de prietenoasă şi pierdută de turmă, Ruth, dar şi cele trei cămile ale magilor, cu personalităţi diferite, mai mereu în conflict. Animalele nu pot „vorbi” oamenilor, aşa că o mulţime de situaţii pline de haz apar, alături de dialogurile pline de savoare dintre personaje.

Animaţia reduce legendarul eveniment biblic la o poveste amuzantă cu un măgăruş curajos şi sufletist, însă reușește astfel să distreze publicul de toate vârstele. Povestea pare că transmite un mesaj şi prin intermediul simbolului - steaua, cea care declanşează în protagonistul nostru dorinţa de a-şi schimba viaţa, de a o pune în slujba unui scop mai înalt.

 

Exploreaza subiecte similare:

The Star

Alte știri din cinema

Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Ultima zi de filmări pentru Star Wars: Episode IX

Daisy Ridley, John Boyega şi Oscar Isaac sărbătoresc sfârşitul producţiei

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells