The Hobbit: The Battle of Five Armies a luat cu asalt box office-ul american

de Cristina Grigore în 22 Dec 2014
Lansat încă de miercuri, filmul a obţinut încasări de 90,3 milioane de dolari

Bilbo Baggins şi ai săi parteneri de aventuri din Ţinutul de Mijloc au ajuns la sfârşitul călătoriei în The Hobbit: The Battle of Five Armies, film ce s-a lansat în cinematografele americane cu o cifră impresionantă, datorită unei perioade extinse a debutului. De la prima vizionare, miercurea trecută, filmul a ajuns pe teritoriul Statelor Unite la 90,3 milioane de dolari.

Raportat doar la week-end, debutul a însumat doar 56,2 milioane, potrivit BoxOfficeMojo.com, însă internaţional s-a ajuns la impresionanta cifră de 355,6 milioane de dolari încasaţi.

Cele două lansări ale săptămânii, Night at the Museum: Secret of the Tomb şi Annie, nu au reuşit să se remarce prin cifrele obţinute: remake-ul lui Annie, intrat pe locul trei în clasament, a obţinut 16,3 milioane de dolari, în vreme ce Secret of the Tomb nu a reuşit să se ridice la nivelul celorlalte filme din serie prin cele 17,3 milioane obţinute la debut (bugetul filmului, de 127 de milioane de dolari, nu va fi, în aceste condiţii, uşor de depăşit).

Topul cinci al încasărilor de pe teritoriul nord-american este completat de Exodus: Gods and Kings (8,1 milioane) şi The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (7,8 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Night at the Museum: Secret of the Tomb, Annie, Exodus: Gods and Kings, The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells