Tenet, Wonder Woman 1984, Godzilla vs. Kong, Matrix 4, din nou amânate

de Ştefan Dobroiu în 14 Iun 2020
Studiourile Warner alimentează incertitudinea din sălile de cinema

Scriam săptămânile trecute că, deşi Tenet se bucură de nişte atuuri extraordinare în încercarea sa de a reumple sălile cinematografelor, studiourile Warner nu au bătut în cuie o lansare. Iată că vineri noaptea gigantul de la Hollywood, considerat deschizător de drumuri în vremuri de pandemie, a preferat o serie de amânări pentru a-şi creşte şansele la un public mai numeros.

Vom afla abia luni dacă datele de lansare din România se sincronizează cu cele din SUA, pentru că nici măcar acest lucru nu este cert. Ce ştim în acest moment este că Tenet a fost amânat două săptămâni şi că acum e programat pentru lansare la sfârşitul lui iulie, şi nu pe 17 iulie, cum fusese anunţat iniţial. Perioada de patru săptămâni dintre aşteptata deschidere a cinematografelor şi premiera lui Tenet va permite studiourilor Warner să-şi ajusteze strategia de lansare.

Citeşte şi despre thrillerul care va testa deschiderea cinematografelor în SUA.

Repetăm, amânarea nu garantează că Tenet va fi lansat. Analizele financiare, sondajele şi studiile de piaţă vor permite contabililor Warner să decidă dacă merită sau nu ca filmul lui Christopher Nolan să ajungă în cinematografe. Dacă ne putem aştepta ca Warner să nu dea înapoi în ce priveşte premiera americană, asta nu garantează deloc şi o premieră în teritorii cu profitabilitate mai mică. Nimeni nu poate şti în acest moment cât de extinsă va fi premiera globală a lui Tenet şi dacă vor fi teritorii cu profitabilitate mică (am spune că România se află printre ele) în care Warner să decidă că nu ar fi profitabil să lanseze filmul.

Nu doar Tenet a fost amânat vineri de către Warner. Cel mai mult a fost amânat The Matrix 4, pe care îl vom vedea abia pe 1 aprilie 2022. Wonder Woman 1984 va fi văzut nu în august, unde fusese amânat iniţial, ci abia pe 2 octombrie. Godzilla vs. Kong, considerat drept unul din cele mai dorite blockbustere ale anului, a fost împins din noiembrie 2020 pe 21 mai 2021. O altă amânare, notează Slashfilm, este resuscitarea popularelor personaje animate Tom şi Jerry: animaţia Tom and Jerry, iniţial programată pentru vacanţa de Crăciun de anul acesta, se va vedea abia cu începere din 5 martie.

Una din reacţiile posibile la amânările premierelor Warner este ca şi alţi mari distribuitori globali să decidă schimbări de program în consecinţă. Unul dintre efectele acestor modificări în rafală este faptul că anul viitor va fi probabil cel mai bogat an în ceea ce priveşte blockbusterele de la Hollywood. Dacă în mod normal aşteptăm unul sau două blockbustere pe lună, cu o aglomerare vizibilă în lunile de vară, în 2021 nu ne-am mira deloc dacă am avea parte de un blockbuster pe săptămână în timpul verii.

Dincolo de analize financiare, sondaje şi studii de piaţă, marii distribuitori globali trebuie să aibă în vedere şi un factor extrem de imprevizibil: creşterea sau scăderea numărului de noi bolnavi Covid-19. În funcţie de acesta, autorităţile dintr-o anumită ţară pot lua decizia de a nu mai permite sălilor de cinema să se deschidă sau, dacă s-au deschis, cum e cazul din multe ţări europene, să le închidă la loc. În România încă nu avem nicio confirmare că cinematografele s-ar deschide pe 1 iulie, aşa cum se zvoneşte. Este de precizat că numărul zilnic de cazuri noi este în creştere, ceea ce poate sugera că relaxarea restricţiilor a venit mai devreme decât trebuia.

Foto: John David Washington şi Robert Pattinson aşteptând cuminţi să se lanseze Tenet.

Exploreaza subiecte similare:

John David Washington, Robert Pattinson, Christopher Nolan, Tenet, Wonder Woman 1984, Godzilla vs. Kong , Tom and Jerry, The Matrix 4

Alte știri din cinema

Netflix câștigă lupta pentru thriller-ul de spionaj Heart of Stone cu Gal Gadot

A fost o licitație acerbă pentru acest titlu

Relaţia dintre victimă şi agresor, explorată în debutul Crai nou

Actriţa Alina Grigore debutează în regie cu o dramă despre o familie disfuncţională

Ce spun criticii de film despre WandaVision

Criticii au îndrăgit până acum noul serial, însă e posibil să nu fie succesul uriaș cu supereroi pe care îl așteptați

Ray Fisher şi personajul Cyborg, eliminaţi din aşteptatul The Flash

Actorul de culoare pune îndepărtarea sa pe seama unui conflict cu gigantul WarnerMedia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 19 iunie 2020 17:18
Abia aştept să apară la noi. Cred că o să mă duc şi la Unhinged, film la care nu m-aş fi dus în mod normal.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells