Televizorul viitorului va fi de formă sferică

de Gloria Sauciuc în 12 Ian 2015
Noul televizor are o imagine de 360 de grade...

TV-ul viitorul s-ar putea să nu fie un dreptunghi, ci o sferă. O parte dintre vizitatorii târgului CES 2015, Consumer Electronics Show, au reuşit să dea o privire săptămâna trecută noului televizor cu imagine de 360 de grade. Noua experienţă de vizionare a fost proiectată ca parte dintr-o colaborare între mai mulţi parteneri, printre care firma franceză de software Ateme şi firma britanică Pufferfish Displays, cea care produce modulul de proiecţie sferică.

„Poţi viziona din unghiuri diferite, aşa că dacă urmăreşti un concert poţi întâi să îl priveşti din perspectiva publicului, apoi să schimbi unghiul pentru a-l privi din perspectiva artiştilor de pe scenă!”...

Utilizarea sferei face vizionarea o experienţă interactivă şi o experienţă directă, a declarat Geoff Kell de la Pufferfish, citat de mai multe publicaţii. „Va fi o îmbunătăţire a experienţei urmăririi unui program TV, dar are de asemenea valoare ca modalitate de vizualizare a datelor", deci ca instrument de cercetare în alte scopuri, a declarat Kell.Deşi un material video filmat 360 de grade poate fi vizionat şi pe un televizor sau pe o tabletă standard, noul modul sferic aduce o nouă dimensiune, afirmă Mike Antonovich, director general Ateme pentru America de Sud şi de Nord, citat de către Daily Mail. Acest gadget poate „amplifica experienţa vizionării unui concert sau a unui eveniment sportiv", a declarat Antonovich.

Ateme şi partenerii săi au produs, în ultima vreme, emisiuni live în format cu vizibilitae de 360 de grade, utilizând marca LiveSphere. „Poţi viziona din unghiuri diferite, aşa că dacă urmăreşti un concert poţi întâi să îl priveşti din perspectiva publicului, apoi să schimbi unghiul pentru a-l privi din perspectiva artiştilor de pe scenă!”, a declarat Antonovich. În timp ce imaginea în 360 de grade există de ani buni în aplicaţii precum Google Maps, Ateme declară că e mult mai complicat de utilizat pentru televiziunea live. „Este ceva complet diferit să creezi imagini 360 grade pentru televiziunea live, şi să o faci să meargă fără cusur", declară Jerome Vieron, manager de cercetare la Ateme.

Alţi parteneri în proiectul LiveSphere cuprind grupul tehnologic finlandez Finwe şi cel francez Kolor, specializate în „coaserea imaginilor”. Partenerii acestora lucrează cu televiziunile din întreaga lume pentru a produce event-uri live, utilizând formatul interactiv de 360 de grade. Navigaţia pe un display Pufferfish se realizează manual, dar o telecomandă poate fi folosită pentru vizionarea pe ecranul TV.

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 12 ianuarie 2015 12:25
Mi se pare dificil de privit.
cosmin742000 pe 12 ianuarie 2015 13:09
poate sa fie si elicoidal , daca nu ai ce sa vezi la el tot degeaba.
zeno.marin pe 12 ianuarie 2015 14:35
:)))) Super misto! Cata dreptate poti avea!
zeno.marin pe 12 ianuarie 2015 14:36
Daca ma uit la stiri din spatele televizorului ma vad pe mine?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells