Starurile lui The Godfather, la aniversarea de 45 de ani a filmului

de Cristina Grigore în 1 Mai 2017
Regizorul Francis Ford Coppola şi actorii principali au discutat despre producţie şi despre cât de greu a ajuns să fie realizată celebra peliculă

Festivalul de Film Tribeca a găzduit un eveniment aparte – una din puţinele reuniuni ale starurilor filmului The Godfather. Au participat şi au imortalizat evenimentul într-o fotografie de grup (preluată de The Guardian) actorii: Robert De Niro, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan, Diane Keaton şi Talia Shire, alături de regizorul Francis Ford Coppola.

Reuniunea, organizată de Robert de Niro, a fost un bun prilej de a rememora fapte legate de producţia trilogiei, ce a debutat acum 45 de ani. Locaţia a fost decorată în stilul faimoasei librării a lui Don Corleone, de unde nu a lipsit şi o imagine cu personajul interpretat de Marlon Brando.

Actorii şi-au amintit cât de greu a fost să realizeze pelicula, căci Coppola era un regizor aflat la început de drum la acea vreme, iar Pacino, a cărui experienţă era limitată la teatru, nu era agreat de cei de la Paramount. Nici măcar materialul de inspiraţie, cartea lui Mario Puzo, nu era privită, de majoritatea, ca o sursă potrivită pentru un film. „Am fost chiar dezamăgit de carte prima dată când am citit-o, pentru că mi s-a părut prea lungă şi cam lipsită de conţinut”, a spus regizorul.

Amânările repetate ale proiectului, datorate Paramount, l-au obosit pe Al Pacino, care a fost gata să renunţe la partitura lui Michael Corleone, dacă nu l-ar fi oprit Coppola. „Mi s-a părut că nu este un rol prea bun. Credeam că aş fi dat mai bine în rolul lui Sonny”, a menţionat actorul, cu referire la rolul lui James Caan. De Niro, care l-a jucat pe tânărul Vito Corleone în a doua parte a seriei, a dat şi el probe pentru rolul lui Sonny.

La Oscarurile din 1973, The Godfather a obţinut 11 nominalizări, dintre care trei s-au transformat în statuete – printre care şi cea pentru Cel mai bun film

Exploreaza subiecte similare:

Francis Ford Coppola, The Godfather, Robert De Niro, Al PAcino, Robert Duvall, James Caan, Diane Keaton, Talia Shire, Marlon Brando

Alte știri din cinema

Ce spun criticii despre Ready Player One, SF-ul lui Steven Spielbeg plasat în realitatea virtuală

Filmul, ce se lansează la noi pe 30 martie, a fost lăudat în majoritatea comentariilor

Iată ciudata scenă cu Tom Hardy din The Last Jedi, tăiată la montaj

Personajul lui Hardy a avut un dialog „periculos” cu Finn, însă accentul acestuia ar fi făcut notă discordantă

Game of Thrones – un reprezentant HBO confirmă finalul teribil al seriei

Celebrul serial se va încheia anul viitor, însă universul va fi continuat de o serie de spin-off-uri

„Alicia Vikander este cel mai bun lucru din noul film Tomb Raider”, spun criticii

Primele cronici ale peliculei regizate de Roar Uthaug au lăudat-o pe înlocuitoarea Angelinei Jolie

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RODI59 pe 2 mai 2017 12:17
Multe capodopere ale cinematografiei mondiale au inceput cu neincredere, din partea regizorilor, a actorilor, a producatorilor, iar in final s-au dovedit a fi opere de arta. Este si cazul Nasului, care va ramane in mod cert in panoplia celor mai bune filme ale tuturor timpurilor.
Theodor2011 pe 2 mai 2017 12:22
Am vazut multe filme cu mafoti, fie biografice, fie fictive, si aici ma refer la filme, ca: Goodfellas, Casino, Scarface, One Upon a Time in America, Donnie Brasco, Gotti, The Untouchables, Kill The Irishman, Capone, Public Enemies, The Valentine's Day Massacre, dar in opinia mea, toate palesc in fata trilogiei lui Francis Ford Coppola, The Godfather (mai putin partea a treia, care a fost mult mai slaba decat primele doua parti)
Regia, prestatiile actorilor si coloana sonora a primelor doua parti din trilogie au fost de exceptie.
Din punctul meu de vedere, nu cred ca se va mai face vreodata un film cu mafioti, care sa egaleze nivelul calitativ al primelor doua parti din trilogie. Este doar parerea mea.

lili22 pe 2 mai 2017 21:33
Ce vremuri au fost acelea....cand se faceau filme ca Nasul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells