Spectre: ce provocare îl aşteaptă pe Bond?

de Ştefan Dobroiu în 10 Dec 2014
Agentul 007 se va lupta pe viaţă şi pe moarte cu organizaţia teroristă SPECTRE

Elemente extrem de promiţătoare se adună pentru a sugera că noul film cu James Bond, SPECTRE, va dori să ofere fanilor longevivei francize o distracţie pe cinste. Filmările au început zilele trecute, iar premiera este aşteptată pe 23 octombrie. Află mai jos premisele, dar şi mizele noii aventuri Bond.

După ce Skyfall a devenit cel mai gustat film cu agentul 007 (încasări de 1,1 miliarde), aşteptările sunt gigantice pentru sequel, dar piesele de puzzle adunate de regizorul Sam Mendes în jurul producţiei par a se îmbina inspirat. Un villain interesant, o distribuţie de excepţie, o interesantă moştenire de la filmul anterior şi un prim poster "cu schepsis" sugerează că populara serie se va întrece pe sine cu noua producţie.

În primul rând, de ce Spectre?
Nu este deloc prima întâlnire a lui James Bond cu SPECTRE, adică SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion. În primele filme inspirate de romanele lui Ian Fleming, această organizaţie teroristă i-a făcut o mulţime de probleme agentului: a avut un rol important în Dr. No, Thunderball, You Only Live Twice, On Her Majesty's Secret Service şi Diamonds Are Forever. Cu un acronim de rău augur, intenţii malefice şi un logo ce înfăţişează o caracatiţă (redată foarte inspirat în primul poster al noului film), SPECTRE face să crească aşteptările fanilor, pentru că un villain redutabil este cel mai adesea calea cea mai scurtă către o aventură interesantă pe marele ecran (să ne amintim de Quantum of Solace, unde antagonistul a dezamăgit).

Nu ştim încă modul cum SPECTRE s-a reinventat de-a lungul ultimelor decenii, dar ştim de ce tenebroasa organizaţie s-a ţinut departe de filmele cu Pierce Brosnan şi Daniel Craig în rolul principal: o bătălie juridică între studiourile MGM şi moştenitorii producătorului Thunderball şi Never Say Never Again, Kevin McClory. Influenţa negativă a organizaţiei a fost atât de dorită în serie, încât mulţi au crezut că eficienta Quantum din Casino Royale (difuzat duminică la TV, detalii aici) și Quantum of Solace a fost de fapt o stratagemă a scenariştilor de a include SPECTRE în noile aventuri ale lui Bond. Acest impas juridic a fost rezolvat în 2013 şi iată că periculoasa organizaţie devine din nou un obstacol în calea carierei lui Bond.

Christoph Waltz este principalul antagonist, Franz Oberhauser
SPECTRE fără Ernst Stavro Blofeld? Cei de la Empire sunt de părere că numele personajului interpretat de Christoph Waltz ar putea fi doar o diversiune, fanii francizei urmând să-l revadă pe cel mai popular antagonist al lui Bond. Sau, cine ştie, pentru a reinventa cât mai mult itinerariul agentului şi pentru a se adapta cât mai la prezent, scenariştii Neal Purvis, Robert Wade şi John Logan au reimaginat complet organizaţia SPECTRE, punându-i în frunte un nou lider. Cu siguranţă dorinţa de a provoca haos şi de a domina lumea întreagă nu îi este străină nici lui Oberhauser, iar Waltz ştim deja că dispune de tot ce îi trebuie pentru a se transforma într-un antagonist convingător. Faptul că personajul său îl va avea aghiotant pe Mr. Hinx, interpretat de impozabilul Dave Bautista (Gardienii galaxiei) îi asigură lui Bond doi inamici pe cinste.

Prima imagine de la filmări
Cu filmările începute luni, echipa de producţie a publicat deja pe contul de twitter al filmului prima imagine. O republicăm mai jos, din simplul motiv că ea nu este atât de lipsită de indicii pe cât pare la prima vedere. Mopsul spart din dreapta imaginii promite că James Bond nu se va da în lături de la nimic pentru a o răzbuna pe fosta posesoare a jucăriei. Cu un villain ieşit din comun şi un inventiv agent extrem de motivat să-l prindă, Spectre are parte de premisele perfecte pentru un spectacol pe cinste.

Exploreaza subiecte similare:

Sam Mendes, Christoph Waltz, SPECTRE, Skyfall

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
radu3455 pe 10 decembrie 2014 11:12
distributia e grozava si sunt sigur ca va iesi ceva colosal!
aNdreea93p pe 11 decembrie 2014 13:18
Am asteptari mari de la acest film. Sper sa nu fiu dezamagita..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells