Sexy, romantice, perverse. 10 filme pentru o lună a îndrăgostiților altfel

de Gloria Sauciuc în 14 Feb 2018
50 de umbre descătușate rulează pe marile noastre ecrane, dar dacă nu veți face o ieșire la cinema din cauza vremii urâte, iată o serie de filme mult mai sexy, mult mai... kinky

În 2015, la debutul pe marile ecrane al primului film din seria 50 de umbre, scriam că filmuldoar romanțarea unei idei a scriitoarei E.L. James despre ceea ce ar putea să însemne BDSM. Scriitoarea și scenarista E.L. James, deși are un personaj central atras de BDSM, pare că nu s-a documentat despre psihologia unei persoane cu astfel de preferințe.

Se pare că fundamentul, regula de bază în BDSM este acceptarea bilaterală. Anastasia, cel puțin în primul film, nu este adepta BDSM și are o relație BDSM cu Grey fără să își dorească asta.  „E un wannabe comercial redat prin prisma unui sadism gratuit și nu `art of submission, flesh and mind games`”, îmi spunea un practicant BDSM, în cadrul unui interviu pe care i l-am luat pentru a documenta în 2015 un articol legat de film. „Sadismul, patologia, devianța sadică, abuzul de putere, egocentrismul, narcisismul... Nimic din toate astea nu exista în BDSM, care se axează pe jocurile psihologice, pedepsele, joaca cu neprevăzutul, fear play”.

Dincolo de ceea ce este și ce nu este BDSM,  iată zece filme valoroase din punct de vedere artistic, în care explorarea sexualității iese din tipare.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades Freed, Fifty Shades of Grey, Belle de jour, Maîtresse, Histoire d'O, A Dangerous Method, 9 1/2 Weeks, Topazu, Mr. & Mrs. Smith, Secretary, La pianiste, Basic Instinct

Alte știri din cinema

Selecție Berlinală 2019: Monștri., de Marius Olteanu, în secțiunea „Forum”

Secţiunea, aflată la cea de-a 49-a ediție, este cea mai îndrăzneaţă a Berlinalei

Premierele săptămânii 18-24 ianuarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Iată filmele din 2018 cu cel mai bun scor pe Rotten Tomatoes

Topul nu include doar blockbustere precum Black Panther…

Anne Hathaway va juca într-o nouă adaptare a romanului lui Roald Dahl, Vrăjtoarele

Va prelua rolul lui Anjelica Huston din filmul lansat în 1990

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells