Sexy, romantice, perverse. 10 filme pentru o lună a îndrăgostiților altfel

de Gloria Sauciuc în 14 Feb 2018
50 de umbre descătușate rulează pe marile noastre ecrane, dar dacă nu veți face o ieșire la cinema din cauza vremii urâte, iată o serie de filme mult mai sexy, mult mai... kinky

În 2015, la debutul pe marile ecrane al primului film din seria 50 de umbre, scriam că filmuldoar romanțarea unei idei a scriitoarei E.L. James despre ceea ce ar putea să însemne BDSM. Scriitoarea și scenarista E.L. James, deși are un personaj central atras de BDSM, pare că nu s-a documentat despre psihologia unei persoane cu astfel de preferințe.

Se pare că fundamentul, regula de bază în BDSM este acceptarea bilaterală. Anastasia, cel puțin în primul film, nu este adepta BDSM și are o relație BDSM cu Grey fără să își dorească asta.  „E un wannabe comercial redat prin prisma unui sadism gratuit și nu `art of submission, flesh and mind games`”, îmi spunea un practicant BDSM, în cadrul unui interviu pe care i l-am luat pentru a documenta în 2015 un articol legat de film. „Sadismul, patologia, devianța sadică, abuzul de putere, egocentrismul, narcisismul... Nimic din toate astea nu exista în BDSM, care se axează pe jocurile psihologice, pedepsele, joaca cu neprevăzutul, fear play”.

Dincolo de ceea ce este și ce nu este BDSM,  iată zece filme valoroase din punct de vedere artistic, în care explorarea sexualității iese din tipare.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades Freed, Fifty Shades of Grey, Belle de jour, Maîtresse, Histoire d'O, A Dangerous Method, 9 1/2 Weeks, Topazu, Mr. & Mrs. Smith, Secretary, La pianiste, Basic Instinct

Alte știri din cinema

Detalii interesante despre recuzită, dezvăluite de un designer Marvel

Captain America a avut nevoie de 20-30 de scuturi pentru fiecare film, realizate din materiale diverse

Pelicula Star Wars despre Boba Fett va începe filmările abia în 2020

Un al spin-off Star Wars aflat în lucru este cel despre Obi-Wan Kenobi

Moştenire diabolică: atmosferă angoasantă și oroare

Horrorul cu Toni Collette și Gabriel Byrne rulează pe marile noastre ecrane, interzis sub 18 ani

Bryce Dallas Howard a leşinat de frică în timpul filmărilor la Jurassic World: Fallen Kingdom

Pentru a face cât mai veridică una din scene, regizorul J.A. Bayona a instalat un rollercoaster

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells