Sexy, romantice, perverse. 10 filme pentru o lună a îndrăgostiților altfel

de Gloria Sauciuc în 14 Feb 2018
50 de umbre descătușate rulează pe marile noastre ecrane, dar dacă nu veți face o ieșire la cinema din cauza vremii urâte, iată o serie de filme mult mai sexy, mult mai... kinky

În 2015, la debutul pe marile ecrane al primului film din seria 50 de umbre, scriam că filmuldoar romanțarea unei idei a scriitoarei E.L. James despre ceea ce ar putea să însemne BDSM. Scriitoarea și scenarista E.L. James, deși are un personaj central atras de BDSM, pare că nu s-a documentat despre psihologia unei persoane cu astfel de preferințe.

Se pare că fundamentul, regula de bază în BDSM este acceptarea bilaterală. Anastasia, cel puțin în primul film, nu este adepta BDSM și are o relație BDSM cu Grey fără să își dorească asta.  „E un wannabe comercial redat prin prisma unui sadism gratuit și nu `art of submission, flesh and mind games`”, îmi spunea un practicant BDSM, în cadrul unui interviu pe care i l-am luat pentru a documenta în 2015 un articol legat de film. „Sadismul, patologia, devianța sadică, abuzul de putere, egocentrismul, narcisismul... Nimic din toate astea nu exista în BDSM, care se axează pe jocurile psihologice, pedepsele, joaca cu neprevăzutul, fear play”.

Dincolo de ceea ce este și ce nu este BDSM,  iată zece filme valoroase din punct de vedere artistic, în care explorarea sexualității iese din tipare.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades Freed, Fifty Shades of Grey, Belle de jour, Maîtresse, Histoire d'O, A Dangerous Method, 9 1/2 Weeks, Topazu, Mr. & Mrs. Smith, Secretary, La pianiste, Basic Instinct

Alte știri din cinema

Debut impresionant în box office-ul nord-american pentru filmul Halloween

Pelicula cu Jamie Lee Curtis în distribuţie s-a lansat cu 77 milioane de dolari şi a detronat A Star is Born

Gardienii Galaxiei 3 ar putea avea la cârmă o regizoare

Jane Campion, regizoarea unui serial BBC premiat cu Globul de Aur, se află pe lista numelor selectate

Avanpremieră „Distanța dintre mine și mine”, documentarul despre poeta Nina Cassian

Din 8 martie 2019 va rula în cinematografe

Filme horror. De ce dăm bani ca să fim speriați

Filmele horror ne dau o zonă sigură în care putem fi terorizaţi

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells