Scurtmetrajul românesc Ramona, în competiţia Săptămânii Criticii la Cannes

Regizorul Andrei Creţulescu ar putea câştiga „Prix Découverte Sony CineAlta”, în valoare de 4000 de euro, sau premiul Canal+

Scurtmetrajul Ramona, în regia lui Andrei Creţulescu, a fost selectat în competiţia oficială a secţiunii „Semaine de la Critique” din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2015, adăugţnd încă un reprezentant al Romţniei în secţiunile competiţionale de la celebrul festival. Selecţia scurtmetrajelor pentru Semaine de la Critique a fost făcută de critici de la publicaţiile Positif, L'Avant-Scène Cinéma, Tess Magazine.

Cea de-a 54-a ediţie a secţiunii va avea loc în perioada 14 - 22 mai...

„Violent, stilizat şi fără dialoguri, Ramona încheie trilogia impromptu realizată de Andrei Creţulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele Bad Penny (2013) şi Kowalski (2014)”, scrie Mediafax.

„Ramona este un personaj despre care se vorbeşte în Bad Penny şi care îşi serbează ziua în Kowalski, dar e aşezată la altă masă, în afara cadrului”, a declarat Creţulescu pentru Mediafax...

Rodica Lazăr, Dorian Boguţă, Andi Vasluianu, Şerban Pavlu, Ana Ularu sunt protagoniştii scurtmetrajului.

Secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, Semaine de la Critique se consacră descoperirii tinerelor talente. De la crearea sa în 1962, de către Sindicatul francez al Criticii de cinema, are ca misiune onorarea filmelor de debut ale cineaştilor din lumea întreagă. Bernardo Bertolucci, Jean Eustache, Otar Iosseliani, Ken Loach, Wong Kar Wai, Jacques Audiard, Arnaud Desplechin, Bertrand Bonello, Jeff Nichols şi-au făcut debutul la Semaine de la Critique.

Citește și

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2015

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 21 aprilie 2015 10:18
Foarte frumoasa Ramona ;))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells