Scandalul Trolls World Tour continuă: starurile filmului vor mai mulţi bani

de Ştefan Dobroiu în 7 Mai 2020
Studiourile Universal se vor gândi de două ori înainte de a se lăuda cu încasările online ale filmelor

În avalanşa de ştiri cu cinematografe închise, premiere amânate şi festivaluri anulate, animaţia Trolls World Tour a oferit şi o perspectivă pozitivă asupra crizei globale: lansată exclusiv online în Statele Unite, animaţia Universal s-a bucurat de încasări impresionante pentru un blockbuster destinat marelui ecran şi neproiectat nici măcar o dată pe acesta.

Mai-marii de la Universal s-au grăbit să se laude cu reuşita lor, unică în contextul actual, dar loviturile nu au întârziat să apară: marile reţele de cinematografe au denunţat modul cum Universal a "fentat" contractele, nerespectând perioada de prezenţă exclusivă a unui film în cinematografe. Rezultatul? AMC Theatres, proprietarul celei mai mari reţele de cinematografe din lume, a anunţat că în viitor nu va mai proiecta filme Universal în sălile sale.

Ieri a venit o nouă lovitură pentru Universal, studiourile care par să se fi bucurat mult prea devreme pentru succesul animaţiei lor. Starurile vocale ale Trolls World Tour, printre care Justin Timberlake şi Anna Kendrick, şi-au dat seama că succesul financiar al filmului trebuie urmat, conform contractelor lor, de bonusuri financiare generoase.

Iată că ceea ce părea o veste bună din partea studiourilor Universal se transformă într-o problemă de imagine mai mult decât gravă: mai întâi un conflict cu cinematografele, pentru rezolvarea căruia studiourile vor fi nevoite să plătească diverse compensaţii, iar apoi suspiciunea că şi-ar putea trage pe sfoară starurile dând vina pe pandemie... Mai mult, publicaţia The Hollywood Reporter citează analişti financiari care sunt de părere că şansele ca Trolls World Tour să devină cu adevărat profitabil sunt mult mai mici decât cred studiourile Universal.

Exploreaza subiecte similare:

Justin Timberlake, Anna Kendrick, Trolls World Tour

Alte știri din cinema

Studiourile Universal îl resuscitează pe "omul-lup" cu Ryan Gosling

Noul lungmetraj continuă seria monştrilor clasici readusă recent în atenţie de Invisible Man

Henry Cavill va fi din nou Superman

Actorul britanic negociază întoarcerea la rolul care l-a transformat în star

Alien și The Thing se întâlnesc în horror-ul SF rusesc Sputnik. Iată trailerul!

Filmul o urmărește pe Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața unui pacient întors din spațiu

Horror-ul cu buget redus The Wretched este filmul nr. 1 al Americii pe timp de pandemie

Filmul cu evenimente supranaturale a fost difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells