Cea mai mare rețea de cinematografe din America nu va mai proiecta filme Universal

de Gloria Sauciuc în 29 Apr 2020
Dintre cele mai importante titluri ale studiourilor Universal menționăm Fast and Furious, Jurassic, The Invisible Man și viitoarele filme cu monștri clasici ai Universal, Minions, How to Train Your Dragon

Sălile de cinema AMC nu vor mai proiecta filmele studiourilor Universal, scrie presa internațională. Amenințarea a venit în contextul comentariilor făcute de CEO NBCUniversal Jeff Shell cu privire la succesul pe care l-a avut cu sistemul video on-demand pentru filmul Trolls World Tour și ce poate să însemne asta pentru viitorul mersului la cinema după pandemie. Animația Trolls World Tour ar urma să se lanseze la noi în luna septembrie.

Sălile AMC au trimis, marți, un mesaj caustic destinat studiourilor Universal Pictures, declarând că cel mai important lanț de cinematografe din lume nu va mai proiecta niciunul dintre filmele studioului.

ComentariilE făcute de către Jeff Shell, CEO-ul NBC Universal, legat de succesul Trolls World Tour și ce însemnătate are pentru cinematograful post-coronavirus a încins spiritele

Mai devreme, Universal a dezvăluit că Trolls World Tour a câștigat un total de 100 de milioane de dolari la închirieri video on demand numai în primele săptămâni de rulare în America de Nord, mai mult decât suficient pentru a aduce filmul pe profit, conform purtătorului de cuvânt.

Ceea ce nu e cu mult în urma celor 116 milioane de dolari inițial încasate de primul film Trolls (2016) la cinema în primele trei zile ale box-office-ului intern american, în drumul spre încasările totale de 153,7 milioane de dolari în Statele Unite și în Canada, și a celor 347 de milioane câștigate în total pe plan global, fără a se la în calcul inflația.

Studiourile Universal au organizat premiera acestui film pentru întreaga familie pe Premium Video on Demand, în contextul epidemiei de coronavirus și a închiderii cinematografelor.

„Rezultatele pentru Trolls World Tour ne-au depășit așteptările și au demonstrat viabilitatea Premium Video on Demand", relata Shell pentru publicația The Wall Street Journal, care a anunțat prima cifrele. „Imediat ce sălile se redeschid, ne așteptăm la premiere în ambele formate”.

Într-o scrisoare dură către președintele Universal Filmed Entertainment Group, Donna Langley, președintele AMC Theatres Adam Aron acuză comentariile lui Shell că sunt inacceptabile. AMC este cel mai mare lanț de cinematografe din lume. „Suntem dezamăgiți, însă comentariile lui Jeff referitoare la acțiunile șî intențiile unilaterale ale Universal nu ne-au dat de ales. De aceea, începând de acum AMC nu va mai rula niciun film marca Universal în vreunul dintre cinematografele noastre din Statele Unite, Europa și Orientul Mijlociu”, scria Aaron. „Această politică implică toate filmele Universal în sine, și intră în vigoare imediat ce se redeschid sălile, și nu trebuie considerată o amenințare pripită sau hazardată”, a continuat. „Din întâmplare, această politică nu vizează numai Universal din ranchiună, nici nu se dorește o pedeapsă, ci este valabilă pentru orice alt studio care își încalcă bunele practici față de noi, astfel încât și ei și noi să câștigam și niciunul să nu piardă. La ora actuală, cu acest comunicat de presă, Universal este singurul studio care intenționează o schimbare așa dramatică a contractelor. De aici, reacția de față”.

Alte știri din cinema

Alien și The Thing se întâlnesc în horror-ul SF rusesc Sputnik. Iată trailerul!

Filmul o urmărește pe Tatyana Klimova (Oksana Akinshina), o doctoriță care încearcă să salveze viața unui pacient întors din spațiu

Horror-ul cu buget redus The Wretched este filmul nr. 1 al Americii pe timp de pandemie

Filmul cu evenimente supranaturale a fost difuzat în 45 de cinematografe drive-in din America weekendul acesta

Charlize Theron, în fruntea unui grup de nemuritori în trailerul The Old Guard

„De-a lungul istoriei, noi am protejat această lume, luptând din umbră”, spune personajul lui Theron

Serialul The Great/Ecaterina, „savuros și cu un simț ușor pervers al umorului”

În luna iunie, vom putea urmări acest serial pe micul ecran

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells