S-a desemnat câștigătorul primei ediții a concursului HBO „Episodul 1”

de Cinemagia în 25 Aug 2015
La prima ediție a concursului „Episodul 1” au fost înscrise 308 scenarii. Multe dintre ele vor rămâne în atenția producătorilor HBO pentru eventuale proiecte viitoare

Câștigătorul primei ediții a concursului de scenarii organizat de HBO „Episodul 1” este Laurențiu Gabriel Rusescu, cu scenariul Datoria. HBO ia în considerare în mod potențial proiectul caștigător pentru o fază ulterioară, de dezvoltare. Câștigătorul va primi un premiu în valoare de 2500 USD.

„Episodul 1”  a fost organizat de HBO cu scopul de a găsi scenarii autentice, îndrăznețe și originale, centrate pe realități românești, care spun o poveste puternică și aduc cel puțin un personaj memorabil în scenă, în vederea dezvoltării și producției unei/unor serii TV destinate și adecvate brandului HBO.

„Am fost foarte incântați de toate scenariile finaliste și intenționăm să intrăm într-un dialog cu autorii acestora. În afara scenariilor finaliste, existăși alte proiecte de avut în vedere, care excelează la nivel de scriitură”, se vede într-un comunicat remis de HBO.

„Dintre cei cinci finaliști, scenariul lui Laurențiu Gabriel Rusescu e cel mai aproape de ceea ce întelegem noi printr-un proiect HBO. E un scenariu de atmosferă, autorul se joacă foarte frumos cu un gen consacrat pe care îl abordează într-o cheie diferită și personală. E o poveste bine structurată, cu personaje puterice, tensiune, mister și dialoguri savuroase.

Ceea ce il face și câștigător este faptul că reflectă foarte bine o profundă întelegere a seriilor TV . Scenariul chiar este 100% episodul pilot al unei foarte posibile serii și lansează o poveste pe care așteptăm cu interes să o urmărim în episoadele următoare, deschide cadrele și pune întrebările bune. Pilotul, foarte bine dozat, este o bază pentru ceea ce ar putea urma”, a declarat Andra Radu, Original Production Research and Development Manager HBO România.

La prima ediție a concursului „Episodul 1” au fost înscrise 308 scenarii. Multe dintre ele vor rămâne în atenția producătorilor HBO pentru eventuale proiecte viitoare.

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells