Record la numărul de vizualizări ale trailerului Black Panther. Publicul vrea o călătorie în Wakanda

de Gloria Sauciuc în 13 Iun 2017
Publicul este gata de o călătorie în Wakanda, națiunea africană fictivă, cu o junglă luxuriantă și tehnologie futuristă

Primul trailer al filmului Black Panther a făcut cifra record de 89 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore, scrie presa internațională, ceea ce arată Studiourilor Marvel că publicul este gata de o călătorie în Wakanda, națiunea africană cu o tehnologie extrem de evoluată, frumuseți și bogății ce o plasează alături de legendarul El Dorado. Trailerul Black Panther se află - ca număr de vizualizări - după Thor: Ragnarok (136 milioane de vizualizări), dar peste Captain America: Civil War (61 milioane), Star Wars: The Force Awakens (55 milioane) and Rogue One: A Star Wars Story (52 milioane). Black Panther are toate şansele să se transforme într-un nou succes de casă al studiourilor Marvel.

Personajul Black Panther a fost creat de Stan Lee și Jack Kirby, continuând politica Marvel de a crea filme de sine stătătoare pentru personajele din The Avengers. Prima apariție a personajului a fost în Captain America: Civil War, în 2016.

Chiar dacă trailerul începe cu dialogul dintre Martin Freeman şi Andy Serkis, cei doi sunt printre extrem de puţinii actori caucazieni din distribuţie. Filmul Black Panther are o distribuție majoritar de culoare, ceea ce e o situație fără precedent în lumea blockbusterelor, fără actori cu succese majore la box office, deci un pariu foarte riscant pentru studiourile Marvel.

Chadwick Boseman îl joacă pe T’Challa, aka Black Panther, regele statului fictiv Wakanda, ce  - ne dovedește trailerul - nu este o „lumea a treia”, ci ascunde bogății și frumuseți de neimaginat, o junglă luxuriantă și tehnologie futuristă. Ryan Coogler (Fruitvale Station, Creed) s-a ocupat de regia filmului (turnajul s-a încheiat în aprilie, anul acesta), pe care îl vom vedea pe marile ecrane la începutul anului viitor.

Cele 89 de milioane de vizualizări includ 19 milioane realizate numai în timpul finalei NBA transmise pe canalul ABC.

După evenimentele din Captain America: Civil War, viitorul supererou revine pe tărâmul natal, la izolata, însă extrem de avansata tehnologic naţiune africană a Wakandei, pentru a succede la tron.

„Însă validarea lui T’Challa drept Rege şi Black Panther este pusă la grea încercare odată ce în vizorul său intră un vechi inamic, care îl atrage într-un conflict ce pune în pericol viitorul Wakandei şi întreaga lume”. Deşi nu îl numeşte direct, antagonistul menţionat este, cel mai probabil, personajul lui Michael B. Jordan (protagonist în Creed și Fruitvale Station, ambele regizate de Ryan Coogler), Erik Killmonger – un locuitor al Wakandei de multă vreme exilat, care şi-a plănuit, între timp, răzbunarea.

Distribuţia îi cuprinde pe Lupita Nyong'o (protagonista feminină), Angela Bassett, Forest Whitaker, Daniel Kaluuya (Get Out) şi Florence Kasumba (serialul Emerald City, Wonder Woman).

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther, Thor: Ragnarok, Captain America: Civil War

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 13 iunie 2017 14:11
Nu risti, nu castigi!
unkn0wn pe 13 iunie 2017 16:01
Lumea cred ca de abia asteapta sa vada un film numai cu negri. Sper sa fie un exec total.
Shovi pe 13 iunie 2017 20:24
De ce speri asta?
mihnea_aspru95 pe 25 iulie 2017 21:52
"exec", @unkn0wn. Asta inseamna fara doar si poate sa fi FRUUUSSTRAT, asa, bravo!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells