Recomandări TV. SF-uri marca Ridley Scott, rol cu greutate pentru Daniel Craig, horror, dramă, film de familie

de Gloria Sauciuc în 24 Iun 2019
Iată cele mai interesante titluri programate de luni până duminică pe micul ecran

Începutul de săptămână aduce un clasic al lui Hitchcock pe micul ecran și drama Blue Jasmine, pentru care Cate Blanchett a primit premiul Oscar. Miercuri este programat filmul pentru întreaga familie Christopher Robin şi Winnie de Pluş iar săptămâna continuă cu horror, dramă și două SF-uri. Consultați programul integral al săptămânii, răsfoind rubricile dedicate de pe Cinemagia.

Clasic. Vertigo (1958)
Luni, 24 iunie, ora 19:55, TV1000
Vertigo, poate cel mai frumos film al lui Hitchcock, despre care regizorul spunea că este „o poveste de iubire cu o atmosferă ciudată”, plonjează în adâncimile amețitoare ale psihicului uman. Detectivul John „Scottie” Ferguson (James Stewart) este ales ca martor de încredere al unei crime, fiindu-i manipulate cu abilitate obsesia erotică și frica de înălţime (acrofobie) pentru a ajunge el-însuși să creadă o iluzie și nu un adevăr. Manipularea cineastului nu se îndreaptă doar asupra personajului principal, ci și asupra spectatorilor care sunt induși în eroare cu bună știință și făcuți să urmeze o pistă falsă, ale cărei părți componente sunt demontate către final.

Dramă. Blue Jasmine (2013)
Marţi, 25 iunie, ora 18:25, Paramount Channel
Woody Alen se arată din nou pe sine, angoasa lui (de moarte?) fiind văzută aici ca încheierea vieţii (luxoase a) lui Jasmine... După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăţi din New York - se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine. Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive. Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul. Jasmine începe să creadă că şi pentru ea există o speranţă când îl întâlneşte pe Dwight (Peter Sarsgaard), un diplomat care se îndrăgosteşte imediat de frumuseţea şi stilul ei sofisticat...

Familie. Christopher Robin şi Winnie de Pluş (2018)
Miercuri, 26 iunie, ora 20:00, HBO
„Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, emoționanta aventură Disne, ne aduce aminte de băiețelul ce iubea să se avânte, alături de gașca lui de animale de pluș, haioase și adorabile, în aventuri extraordinare prin „Pădurea de 100 de Acri”. Dar băiețelul a crescut și a pierdut acel avânt. Acum e rândul prietenilor lui din copilărie să se aventureze în lumea noastră, pentru a-l ajuta pe Christopher Robin (Ewan McGregor) să-și aducă aminte de puștiul iubitor și jucăuș, care încă se mai ascunde înăuntrul lui. Îl regăsim, așadar, pe Christopher Robin adult, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, copleșit de stres și responsabilitate. Însă, exact când are nevoie mai mare, îl reîntâlneşte pe prietenul lui din copilărie, Winnie the Pooh (Winnie de pluș), care îl va ajuta să rezolve o situație complicată la serviciu, dar și să redescopere plăcerile vieţii.

Horror. Freddy vs. Jason (2003)
Joi, 27 iunie, ora 22:45, TNT
Freddy este ucigașul din lumea viselor, în timp ce Jason este cuțitarul de pe malul Crystal Lake. Filmul Freddy vs. Jason imaginează o alianță între cei doi criminali. Personajele urmărite trebuie să ducă astfel o luptă dublă: una în plan real cu Jason și alta în timpul somnului cu Freddy, asta până când cei doi intră în competiție și pătrund fiecare în lumea celuilalt. „Coșmarurile cu tentă suprarealistă ale personajelor, pline de efecte vizuale impresionante, și apariția lui Jason în momentele cele mai neașteptate transmit mai multă groază decât bătaia corp la corp și plină de clișee a celor doi monștri. În ciuda subiectului absurd și a acțiunii brutale, Freddy vs. Jason este realizat spectaculos, cu momente de groază intensă și chiar cu umor negru”, scrie un fan al filmului, la fișa producției de pe Cinemagia.

Dramă. Flashbacks of a Fool (2008)
Vineri, 28 iunie, ora 22:50, TVR 2
Intrat pe o pantă descendentă, un actor faimos își rememorează adolescența petrecută într-un sat de pe malul mării, redescoperind o întâmplare care i-a marcat trecutul și l-a împins către un stil de viață autodistructiv. Narcisistul Joe Scott (Daniel Craig), un star cinema cu o glorie apusă, duce o viață plină de hedonism și este obsedat de asistenta lui. Moartea lui Boots, cel mai bun prieten din copilărie, îl poartă într-o lungă călătorie înapoi în timp, Joe rememorând vremurile adolescenței, pe când trăia într-un orășel de pe coasta Angliei anilor '70. O serie de evenimente petrecute atunci îi aduc bărbatului de azi un copleșitor sentiment de vinovăție care-l va face să reviziteze orașul natal.

SF. Blade Runner 2049 (2017)
Sâmbătă, 29 iunie, ora 21:35, Film Now
La trei decenii de la evenimentele din Blade Runner (1982), agentul K (Ryan Gosling), de la Departamentul de Poliţie al Los Angeles, porneşte într-o anchetă pe cont propriu pentru investigarea unui caz ce ar putea schimba pentru totdeauna dinamica relaţiilor dintre oameni şi replicanţi dar şi pentru a găsi un răspuns legat de propria identitate. Universul distopic creat în Blade Runner 2049 funcționează după legi care îl fac coerent, care fac credibilă această lume. Şi aceasta este marea reuşită a acestui SF.

SF. Prometheus (2012)
Sâmbătă, 29 iunie, ora 01:00, Pro Cinema
Sir Ridley Scott, renumitul regizor care a inventat genul filmelor științifico-fantastice – cu Alien, o combinație explozivă de științifico-fantastic și groază, urmat de Blade Runner, unul dintre filmele de referință și cu influență al timpurilor noastre – semnează acest amestec de acțiune, aventuri, groază. Cu Prometheus, Scott a creat o nouă mitologie, în care o echipă de exploratori descoperă un indiciu despre originile omenirii pe Pământ, conducându-i într-o aventură plină de suspans, la bordul navei spațiale Prometheus, către cele mai întunecate colțuri ale universului. Acolo, vor trebui să ducă o bătălie înfricoșătoare pentru a salva viitorul rasei umane.

Exploreaza subiecte similare:

Vertigo, James Stewart, Blue Jasmine, Cate Blanchett, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins, Freddy vs. Jason, Flashbacks of a Fool, Ryan Gosling, Blade Runner, Blade Runner 2049, Alec Baldwin, Prometheus, ridley scott, Daniel Craig, Christopher Robin, Ewan McGregor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells