Recomandări TV 30 mai - 5 iunie. Thrillerele SF, la putere pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 30 Mai 2016
Rubricile „Filme la TV” și „Seriale TV” vă stau la dispoziție pentru oferta completă a posturilor. Iată, mai jos, recomandările noastre:

Serial, în premieră. Preacher
luni, 30 mai , ora 23, AMC

Jesse Custer (Dominic Cooper) este un predicator problematic dintr-un orăşel texan. El este posedat de o entitate misterioasă care îi conferă o putere neobişnuită. Împreună cu prietena sa, Tulip (Ruth Negga), şi un irlandez vampir pe nume Cassidy (Joseph Gilgun), Custer porneşte într-o călătorie cu scopul de a-l găsi pe Dumnezeu, la propriu. Luni, 30 mai, se difuzează primul episod al primului sezon.

Acțiune. The Long Kiss Goodnight/Sărutul dulce al răzbunării
marți, 31 mai , ora 20.30, Antena 1

O amnezie ascunde adevărul despre Samantha (Geena Davis): ea nu este, de fapt, Samantha, numele sau adevarat fiind Charley. Ocupaţia sa anterioara a fost cea de ucigaşă profesionistă, inclusă într-un program guvernamental secret. După câteva cazuri, Charly a suferit brusc o amnezie şi, încet, personalitatea ei s-a transformat în cea a Samanthei.

Film romantic. Kate & Leopold
miercuri, 1 iunie, ora 19.30, TV 1000

Filmul „Kate & Leopold” este o fabulă modernă care mediteazã asupra a ceea ce am pierdut si ceea ce am câștigat în peste un secol de schimbări majore survenite în idealurile romantice. Unul dintre cele mai fermecătoare aspecte ale acestei perechi de îndrăgostiți este faptul că amândoi sunt persoane inteligente, rafinate, o chintesență a culturilor din care fac parte, dar fiecare descoperă că dragostea nu este deloc așa cum o gândesc. Dragostea este ceea ce simte fiecare.

Horror-thriller SF. „Antiviral
joi, 2 iunie, ora 01.10, Cinemax 2

După ce se infectează cu virusul care-a ucis-o pe starleta Hannah Geist (Sarah Gadon), tânărul Syd March (interpretat de Caleb Landry Jones) trebuie să dezlege misterul morții tinerei pentru a-și salva viața. Regizorul acestui film bântuitor este fiul celebrului David Cronenberg.

Dramă fantasy. Holy Motors
vineri, 3 iunie, ora 01.15, ProTV
În competiţia pentru Palme d'Or 2012, Holy Motors îl arată pe Denis Lavant în pielea a 11 personaje, jucând rolul unui om de afaceri, Domnului Oscar, capabil să îşi schimbe înfăţişarea de-a lungul călătoriei sale prin Paris, într-o limuzină albă. Rutina lui zilnică de „întâlniri de afaceri” poate fi de fapt un vis sau ceva cu totul diferit.

Lavant este când asasin, când mare industriaş, bancher, când cerşetoare, când monstru, când tată de familie etc. În fiecare rol plonjează cu toată fiinţa sa, acompaniat doar de Celine, şoferiţa limuzinei sale luxoase devenite acum casă, birou, studio de machiaj. Dar care este adevărata sa viaţă, adevărata sa familie? Şi unde sunt camerele de filmat, „Sfintele motoare”?

SF. Close Encounters of the Third Kind
sâmbătă, 4 iunie, ora 19.15, TV 1000

Pe linia deschisă de Stanley Kubrick porneşte şi Steven Spielberg în filmul Close Encounters of the Third Kind (1977), înfăţişând contacte umano-extreterestre inteligente, în care ambele părţi caută soluţii de a comunica reciproc şi de a-şi împărtăşi cunoştinţele şi experienţa în vederea găsirii unor soluţii la o serie de probleme comune. Întâlnirile de gradul trei sunt motivate astfel nu de scopuri ostile, ci de nevoia de a profita de cunoştinţele dobândite de cealaltă parte.

Comedie. Nuntă a la grec
Duminică, 5 iunie, ora 11.00, ProTV

Nunta a la grec este alegerea cea mai buna pentru un cinefil care doreste sa se relaxeze razand pe saturate. La baza filmului regizat de Joel Zwick sta povestea autobiografica scrisa de Nia Vardalos, o excelenta scriitoare provenind dintr-o familie de greci emigrati in Canada (Winnipeg). Actrita-scriitoare Nia Vardalos intruchipeaza in film propriul rol, escamotat sub numele Toula Portokalos. O Cenusareasa ca la carte, Toula inca mai traieste marcata de cutumele bine cimentate ale familiei sale grecesti. Hotarata sa-si schimbe locul de munca umil de la restaurant, Toula obtine complicitatea mamei sale si, cu multa diplomatie, il face pe tatal ei sa-i accepte angajarea la Agentia de turism condusa de verisoara Nikki. Nici nu s-a instalat bine la noul loc de munca si isi face aparitia la fata locului atragatorul tanar care ii vrajise inima.

 

Exploreaza subiecte similare:

Preacher, The Long Kiss Goodnight, Kate & Leopold, Antiviral, Holy Motors, Close Encounters of the Third Kind, My Big Fat Greek Wedding

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells