Recomandări timp liber 16-18 mai 2014

de Ştefan Dobroiu în 16 Mai 2014
Cele mai interesante spectacole, concerte şi petreceri

Am publicat pe site recomandările cinematografice ale weekendului (click AICI), dar posibilităţile de distracţie şi frumos sunt mult mai multe şi variate. Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante spectacole, evenimente şi petreceri ale acestui sfârşit de săptămână.

Găseşti o listă aproape exhaustivă a evenimentelor organizate în secţiunea Timp Liber, adică AICI.

Noaptea muzeelor
Cu siguranţă unul dintre cele mai interesante, populare şi complexe evenimente organizate în România. Sâmbătă noaptea, peste 120 de muzee şi instituţii culturale îşi deschid porţile în 42 de localităţi din ţară. Cea de-a zecea ediţie a evenimentului vine şi cu trei circuite pentru public organizate în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Festivalul Turcesc
vineri-duminică, parcul Herăstrău
Intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle a parcului Herăstrău găzduieşte în acest weekend festivalul turcesc, o ocazie pentru iubitorii de bucătărie, artă şi cultură orientală să îşi îndrepte atenţia către meşteşugurile, dansurile, muzica şi bucătăria Turciei.

Expoziţie World Press Foto
Pavilion Piaţa Universităţii
Cele mai interesante, lăudate şi premiate fotografii realizate în cursul ultimului an sunt starurile expoziţiei World Press Photo, eveniment anual organizat în 50 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de persoane. Până la sfârşitul lunii ai ocazia să vezi 140 de imagini care au făcut istorie.

Petrecere Disco Fever
sâmbătă, Stuf Vama Veche, ora 21
Cele mai cunoscute şi dansabile hituri disco vor anima ringul de dans din Stuf Vama Veche sâmbătă noaptea, până în zori. Accesul este gratuit.

Operă La Traviata
sâmbătă, Opera Naţională, ora 19
Una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Giuseppe Verdi are parte de o nouă punere în scenă la Opera Naţională din Bucureşti. Melomanii au ocazia să o vadă pe frumoasa Violetta îndrăgostindu-se de tânărul Alfredo. Spectacolul are două pauze.

Teatru O scrisoare pierdută
duminică, Teatrul de Comedie, ora 19, preţ bilet 44 de lei
Amatorii de teatru şi fanii lui Ion Luca Caragiale au ocazia de a-l vedea pe Marcel Iureş într-un rol comic în această nouă adaptare după populara piesă. Actorul îl interpretează pe Caţavencu, regizor este Alexandru Dabija, iar de decoruri s-a ocupat Puiu Antemir.

Exploreaza subiecte similare:

Marcel Iureş

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 24 octombrie 2015 23:52
Cu alte cuvinte, suficiente lucruri de facut :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells