Rating-ul american al lui Chappie arată că filmul va fi mult mai dur decât ne aşteptam

de Cristina Grigore în 12 Feb 2015
Motion Picture Association of America a decis ca pelicula să intre în cinematografe cu rating-ul R (nerecomandat celor sub 17 ani)

Neill Blomkamp este cunoscut drept realizatorul unor thrillere SF ce nu se pretează categoriei „bun pentru întreaga familie”, însă trailer-ul noului său film, Chappie, părea că l-a atras pe cineast spre latura filmelor accesibile şi unor vârste şcolare. Chappie, povestea unui robot simpatic, care devine conştient de sine-însuşi şi începe să ia notă de lumea ce îl înconjoară, nu este însă, conform rating-ului stabilit de Motion Picture Association of America (MPAA), „familiy friendly”. 

MPAA a stabilit, din cauza „violenţei”, a „limbajului ofensator” şi a unor „scene sumare de nuditate” – potrivit BoxOfficeMojo.com – că filmul nu este recomandat celor sub 17 ani. Povestea robotului -dintr-un viitor în care străzile sunt patrulate de armate de poliţişti-roboţi - ce, graţie „adopţiei” de către un grup de infractori, porneşte într-o odisee al cunoaşterii, asemenea unui copil aflat la începutul vieţii, este captivantă. Şi, în ciuda unor secvenţe dinamice şi violente din trailer, marca Blomkamp, include elemente de umor şi o temă extrem de actuală, cea a obţinerii unui statut asemănător fiinţelor umane de către inteligenţa artificială adusă, fizic, la un nivel asemănător.

O parte a publicului tânăr nu va putea însă aprecia provocarea adusă pe marele ecran de către Blomkamp, cu o distribuţie remarcabilă, formată din Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Dev Patel (Slumdog Millionaire) şi Sharlto Copley. Spectatorii români vor putea vedea cât de potrivită a fost decizia MPAA pe 6 martie, când filmul va intra şi în cinematografele noastre.

Exploreaza subiecte similare:

Chappie, Dev Patel, Sharlto Copley, Neill Blomkamp, Hugh Jackman, Sigourney Weaver

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 12 februarie 2015 10:19
Mda.. ce sa iti povestesc ce dur e , americanii astia cu ratingul lor intotdeauna exagereaza ...
Bayard pe 13 februarie 2015 12:16
Exagereaza dar in ambele directii.... sunt filme extrem de violente care iau PG 13, doar pentru ca nu arata si sange cand ii vezi pe aia impuscati in cap, spanzurati sau decapitati.
VIBERS pe 12 februarie 2015 13:09
Ce o fi si cu Hugh Jackman de alege sa joace in filme cu roboti?Pacat de talentul pe care il are.A jucat in cateva dezastre cum ar fi Van Helsing, Swordfish, Real Steal
alexandru.alex pe 11 martie 2015 19:24
Van Helsing a fost un dezastru? nu cred ca fanii genului au aceasi parere..mie mi-a placut.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells