Premierele săptămânii 9-15 august 2013

de Ştefan Dobroiu în 9 Aug 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Este săptămâna premierelor iubite şi de public, dar şi de critică: un horror, o comedie şi un film european premiat la festivalul de la Berlin se pregătesc să se lanseze pe marile ecrane din ţară. Iată în materialul de mai jos recomandările Cinemagia cu privire la noile titluri din cinematografe.

A venit sfârşitu'!/This Is the End
Câţiva dintre cei mai populari şi imprevizibili tineri actori de la Hollywood au decis să se autoparodieze în This Is the End, o comedie apocaliptică în care se face haz de statutul de star la Hollywood, dar şi de orice altceva le atrage atenţia scenariştilor. Multe personalităţi cunoscute îşi fac apariţia în debandada de pe ecran, comportându-se total diferit de imaginea lor în presă (nici nu e greu, din moment ce glumele fără perdea i-au adus filmului ratingul "Interzis minorilor"). Pe afiş apar Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco, Jonah Hill, Danny McBride şi Michael Cera, iar printre apariţiile speciale se numără Emma Watson, Rihanna, Jason Segel, Channing Tatum şi membrii trupei Backstreet Boys! Primit foarte bine de critică, filmul a reuşit să aibă încasări de trei ori mai mari decât bugetul în Statele Unite.

Trăind printre demoni/The Conjuring
O altă surpriză plăcută a fost horror-ul lui James Wan: lansat pe 19 iulie, filmul cu Vera Farmiga şi Patrick Wilson în rolurile principale a avut până acum încasări de 140 de milioane de dolari, la un buget de doar 20 de milioane. Este unul dintre cele mai lăudate horror-uri recente şi, deşi povestea este clasică (doi specialişti în paranormal sunt chemaţi la ferma unei familii convinse că locuinţa lor e bântuită de o prezenţă malefică), toată lumea a rămas impresionată de eficienţa efectelor speciale tradiţionale folosite de echipă. Pe noi ne-a impresionat şi o remarcă a Verei Farmiga, care a spus că ea consideră acest film dur (rating "Interzis minorilor") o adevărată poveste de dragoste între cei doi specialişti, soţ şi soţie, interpretaţi de ea şi Wilson.

Un episod din viaţa unui culegător de fier vechi
Acest film regizat de Danis Tanović (premiat cu Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2002 pentru No Man's Land/Pământul nimănui) a obţinut două premii de interpretare la Berlinala din februarie, care a trimis Ursul de Aur în România. Povestea se învârte în jurul unei familii de ţigani din Bosnia-Herzegovina, dată peste cap de sarcina cu probleme a mamei, Senada. Femeia nu are asigurare, iar sistemul îi respinge tratamentul condamnând-o practic la moarte. Toţi actorii principali sunt nepresionişti şi îşi joacă practic propriile roluri pentru că şi în realitate formează o familie. Este una din marile poveşti de succes ale cinema-ului recent: necunoscut de nimeni, Nazif Mujic a devenit erou naţional în ţara natală după ce a apărut în filmul lui Tanović şi a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor la Berlinală.

Exploreaza subiecte similare:

This Is The End, The Conjuring, Epizoda u zivotu beraca zeljeza

Alte știri din cinema

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 9 august 2013 13:42
Prima data o sa vad The Conjuring iar dupaia This Is The End .
vladimir84 pe 9 august 2013 22:14
Pentru cine nu e cardiac, "The conjuring" chiar merita vazut la cinema.
alex_il_fenomeno pe 10 august 2013 16:55
Toate par interesante, avand de unde alege in materie de genuri.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells