Premierele săptămânii 4-10 aprilie 2014

de Ştefan Dobroiu în 4 Apr 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Oferta cinematografelor apasă frâna în aprilie, probabil din cauza Sărbătorilor de Paşti, prin urmare de la cinci şi chiar şase premiere pe săptămână în martie trecem la două-trei şi, în weekendul de Paşti, la doar una. Click AICI pentru o listă cu recomandări a tuturor filmelor din aprilie, iar mai jos iată recomandările Cinemagia cu privire la noile premiere din acest weekend, devenit mai interesant şi datorită debutului de joi al festivalului NexT. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână.

Căpitanul America: Războinicul iernii
Filmul regizat de fraţii Anthony Russo şi Joe Russo (le prevestim o faimă mondială) este cam tot ce vrei să vezi la cinema dacă intri în sală cu gândul la distracţie, efecte speciale, o poveste imprevizibilă, cascadorii şi nemaipomenite lupte corp la corp. Sequelul este mult deasupra filmului original, care ni-l arăta pe Chris Evans devenind, din pirpiriul dar inimosul Steve Rogers, extraordinarul Căpitan America. Ne-a plăcut foarte mult că subiectul continuării nu este doar conectat la aventurile din prima parte, ci se află şi într-o sincronizare fericită cu surprinzătorul trend al siguranţei mondiale care vine, se pare, numai când cetăţenii statelor de pe glob renunţă la orice drept la intimitate. În universul Marvel, Căpitanul America 2 a fost etichetat drept "The Avengers 1,5" şi nu doar pentru că în prima dintre cele două secvenţe incluse în genericul de final se face o trimitere directă către filmul lui Joss Whedon aflat acum în producţie în Coreea de Sud. A doua secvenţă este la sfârşitul genericului.

Pentru o cronică a filmului, click AICI.
Pentru un interviu cu Sebastian Stan, actorul născut în România care îl interpretează pe Războinicul iernii, click AICI.

Adio, dar mai stau puţin/A Long Way Down
Probabil că posterul acestui film ar trebui pus în dicţionar la explicaţia pentru "dramedie". Comedie şi dramă în egală măsură, filmul lui Pascal Chaumeil este o ecranizare după celebrul roman al autorului britanic Nick Hornby şi porneşte de la o sincronizare neaşteptată: patru persoane cu probleme se întâlnesc pe acoperişul unui clădiri înalte, toţi veniţi aici cu gândul de a se sinucide. Întâi se ceartă care să se sinucidă primul, dar apoi fac un legământ: niciunul nu îşi pune capăt zilelor până de Ziua Îndrăgostiţilor, în încercarea de a descoperi dacă actuala lor existenţă le mai poate oferi ceva. Un film despre cât de greu şi uneori cât de uşor este să mergi înainte în ciuda loviturilor şi a dezamăgirilor. Personajele principale sunt interpretate de Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul şi Imogen Poots.

Al doilea joc
Selectat în secţiunea Forum a Berlinalei 2014, documentarul lui Corneliu Porumboiu are o formă neconvenţională: împreună cu tatăl său, regizorul urmăreşte un vechi meci de fotbal înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl a fost atunci arbitrul meciului. Între cei doi se naşte o discuţie, care trece peste tema fotbalului, ajungând la politică, represiuni şi amintiri.

Festivalul NexT
A debutat ieri seară, iar bogata selecţie va putea fi vizionată până luni inclusiv la cinema Studio, cinema Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti. Marele invitat al ediţiei este regizorul Peter Webber, cunoscut pentru The Girl with a Pearl Earring. Foarte cerute sunt şi biletele pentru evenimentul Oscar Night, găzduit vineri seara de CinemaPro, de la ora 21, cu cele cinci scurtmetraje nominalizate anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj.

Mai multe informaţii, dar şi programul complet pe zile, ore şi locaţii, AICI.

Exploreaza subiecte similare:

Captain America: The Winter Soldier, A Long Way Down, Chris Evans, Sebastian Stan, Pierce Brosnan, Imogen Poots, Toni Collette, Aaron Paul, Al doilea joc

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 4 aprilie 2014 11:32
Filmul "Adio, dar mai stau puţin" mi-a starnit interesul.
cristi23 pe 4 aprilie 2014 11:59
abia astept sa vad captain america-the winter soldier.si desigur scenele de final......
AndreBlack pe 4 aprilie 2014 14:23
Captain America 2 dar nu spun nu nici lui A Long Way Down .
Rippa pe 5 aprilie 2014 11:06
captain american 2 va fi tare raw.........
xerses pe 6 aprilie 2014 14:13
Dar si pe Captain America il astept cu interes.
alex_il_fenomeno pe 18 august 2014 16:21
Cateva am urmarit, restul urmeaza :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells