Premierele săptămânii 29 noiembrie - 5 decembrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 29 Nov 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din întreaga ţară!

Niciun blockbuster nu ne onorează cu prezenţa în acest weekend, dar rareori oferta cinematografelor a fost mai variată decât pe 29 noiembrie. Iată mai jos informaţii despre cele cinci premiere ale săptămânii.

Tată fără număr/Delivery Man
Dorinţa de escapism cinematografic a amatorilor de film din România ar putea face ca această comedie cu Vince Vaughn în rolul principal să urce pe prima treaptă în topul încasărilor, dar nimic nu este sigur. Vaughn este David, un cvadragenar pe care toţi cei din jur îl consideră un copil mare. El este readus la realitate în modul cel mai brutal cu putinţă când află că, în urma unei greşeli a unei clinici de fertilizare, este tatăl a nu mai puţin de 533 de copii. O parte din ei intentează proces pentru a afla identitatea misteriosului lor părinte, ceea ce-l aşază pe David, în modul cel mai interesant cu putinţă, în lumina reflectoarelor. Filmul este remake după hitul canadian Starbuck, prezentat în selecţia festivalului Transilvania şi lansat pe ecranele noastre în luna iunie.

Dom Hemingway
După o perioadă de relativă tăcere, Jude Law revine în atenţie cu Dom Hemingway, un film greu de inclus într-un gen. Personajul titular, un faimos spărgător de seifuri, este eliberat din închisoare după 12 ani de captivitate şi porneşte în căutarea foştilor săi complici ce s-au bucurat de libertate doar pentru că nu i-a turnat el. Violent şi dezlănţuit, eroul are marele talent de a da de pământ cu vieţile celor din jur, în cel mai imprevizibil mod cu putinţă. S-a făcut mare tam-tam în legătură cu prezenţa româncei Mădălina Ghenea în distribuţie, dar nu ar trebui să trecem cu vederea apariţia în film a Emiliei Clarke, devenită celebră după rolul ei consistent din mega-hitul HBO Urzeala tronurilor.

Majordomul/Lee Daniels' The Butler
După o bătălie (necâştigată) pentru păstrarea titlului, Majordomul îl aduce pe ecran pe apreciatul Forest Whitaker în rolul lui Cecil, majordomul Casei Albe care, pe parcursul a mai bine de trei decenii, a fost responsabil de organizarea celebrei reşedinţe sub nu mai puţin de opt preşedinţi americani. Rareori poţi vedea o distribuţie cu mai multe staruri: Robin Williams este Dwight Eisenhower, John Cusack Richard Nixon, Alan Rickman  Ronald Reagan, James Marsden John F. Kennedy şi Liev Schreiber Lyndon B. Johnson, pentru a-i pomeni doar pe actorii ce îi interpretează pe preşedinţi. Oprah Winfrey revine la actorie în rolul soţiei lui Cecil, iar distribuţia este completată de Cuba Gooding Jr., Terrence Howard, Jane Fonda, Vanessa Redgrave şi Mariah Carey. Cum filmul tratează un subiect tare drag americanilor, sunt toate şansele să primească nominalizări numeroase la Oscarurile de la anul.

Oldboy: Prizonier în libertate
Filmul original făcea senzaţie la Cannes acum exact un deceniu, cu regizorul Chan-wook Park câştigând un meritat Mare premiu al juriului. Remake-ul american este regizat de Spike Lee, îl are în rolul principal pe Josh Brolin, şi reia fidel filul narativ al originalului: după o noapte de beţie, Joe Doucett este răpit din senin şi aruncat într-o celulă izolată care arată ca o cameră de hotel, unde este ţinut timp de 20 de ani. Pe toată perioada Joe nu reuşeşte să descopere nici cel mai mic indiciu referitor la identitatea răpitorului său sau la motivul pentru care Joe a fost răpit. Într-o zi, Joe este eliberat fără nicio explicaţie şi porneşte într-o adevărată misiune pentru descoperirea răpitorului său.

Numai Dumnezeu iartă/Only God Forgives
Lansat în mai în cadrul festivalului de la Cannes, unde a iscat o controversă cu privire la utilitatea violenţei din aventurile eroului (ratingul din România este "Interzis sub 18 ani"), Only God Forgives îi reuneşte pe Ryan Gosling şi Nicolas Winding Refn după Drive. Gosling este Julian, un bărbat care, la zece ani după ce a ucis un poliţist, conduce un club de box thailandez în Bangkok. Violentele evenimente prezentate în film pornesc de la uciderea unei prostituate, dar lucrurile nu se vor opri aici: urmează o adevărată baie de sânge.

Care ţi se pare cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Delivery Man, Lee Daniels' The Butler, Dom Hemingway, Oldboy, Only God Forgives

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 29 noiembrie 2013 12:42
Nu are rost sa mergi la cinematograf pentru Only God Forgives, filmul este bun, dar deja este pe net si anticipat este scos de pe lista . Nu stiu cata lume sa va inghesui pentru Delivery Man o comedie cu Vince Vaughn . O comedie buna, cred eu, problema este la public care, din cate se vede, nu apreciaza talentul lui Vaughn . Observ ca Oldboy se afla la granita, multa lume nu stie despre ce este vorba si nici nu vrea sa afle, iar cei ce stiu filmul nu-l accepta, motivul nefiind unul bine intemeiat . Adevarat este un remake, asta nu inseamna cu nu poate fi unul bun . Din presupusele mele, Majordomul va fi productia de succes a saptamanii, dar si acesta are concurenta ! Sunt 100% sigur ca cinematografele se vor umple pentru Dom Hemingway, motivul ?! Prezenta Madalinei Ghenea :) . Nu stiu cat de bun este filmul, dupa parerea mea pare cam slabut . Concluzia... o saptamana cam slaba pentru cinematografele din Romania .
Liviu- pe 29 noiembrie 2013 13:53
Din contra, are foarte mult rost sa vezi OGF la cinema. N-o sa se compare niciodata ecranul tau de acasa cu cinemaul, nu la un film de asta. In lumea mea nu te opreste nimeni sa revezi un film. Stiu ca pt lumea noncinefila revizionarea e un nonsens, dar suntem pe-un site despre filme totusi.
MikkaelWolfganger pe 30 noiembrie 2013 00:54
Editaj: taie primul "nu".
DeadSea07 pe 29 noiembrie 2013 19:00
Eu osa risc sa vad cum e Remake-ul Delivery Man la Don Hemingway nu ma duc (tot daca joaca Madalina Ghenea nu o sa ma duc nu are rost sa ma duc la un film care subiectul nu imi place si sa ma duc doar pentru ca joaca o rominca in ea) mai ma duc la Majordomul (Din istintentele mamei) cum a zis si Tyson o saptamina cam slaba
Musa.del.Arte pe 29 noiembrie 2013 20:03
Dom Hemingway pt Jude Law.
Phantom_sub pe 30 noiembrie 2013 14:44
La Oldboy mă duc. Oricum, fiind un cinema într-un oraş mic, rulează doar Oldboy şi Delivery Man. Pe celelalte le văd acasă.
danny987 pe 30 noiembrie 2013 14:47
Majordomul e foarte reusit!.Il recomand cu caldura:)
Sorin87 pe 2 decembrie 2013 09:30
astept filmul Only God Forgives (2013) se anunta foarte bun
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 17:42
Avem ce urmari. Eu inca imi doresc sa urmaresc Delivery Man si Dom Hemingway.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells