Premierele săptămânii 29 iunie - 5 iulie 2018

de Ştefan Dobroiu în 29 Iun 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Din punctul de vedere al premierelor din cinematografe, avem parte de o săptămână a violenţei, dar şi a fanteziei şi a aventurii. Se lansează un rar film românesc cu, despre şi pentru copii, iar Benicio del Toro şi Josh Brolin fac o mulţime de victime în continuarea lui Sicario, unul dintre thrillerele de acţiune cel mai bine primite din 2015. Un documentar ataşant, despre care se spune că te face să-ţi recapeţi încrederea în aptitudinea oamenilor de a aprecia frumosul şi ludicul, şi un multipremiat film francez completează oferta. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Sicario: Day of the Soldado/Sicario 2: Soldado
Acum trei ani, violentul Sicario era primit cu entuziasm de public şi critici, prin urmare producătorii au considerat nimerit un sequel. Josh Brolin interpretează un agent federal implicat în ofensiva împotriva traficului de droguri. Pentru a submina eficienţa cartelurilor atotputernice, eroul apelează la Alejandro (Benicio del Toro), un bărbat a cărui întreagă familie a fost executată de şeful unui cartel. Răpirea fiicei traficantului pare să echilibreze balanţa răzbunării, dar curând Alejandro îşi dă seama că fata ar putea fi oricând sacrificată în răfuiala dintre răufăcători şi autorităţi. Este momentul pentru o decizie care ar putea influenţa soarta bătăliei. Sequelul a fost primit cu mai puţin entuziasm decât filmul original, dar amatorii de tensiune şi violenţă ar putea fi satisfăcuţi de conflictul de proporţii dintre cele două tabere.

Cronica filmului, aici.

Visages villages/Chipuri, locuri
Recomandat de multe premii ale publicului, acest documentar regizat de faimoasa regizoare Agnès Varda şi de artistul urban JR celebrează viaţa, creativitatea şi ingeniozitatea. Într-un camion dotat cu un performant sistem de printare, cei doi călătoresc prin satele franceze, fotografiază oameni obişnuiţi şi înfrumuţesează faţadele clădirilor cu printuri gigant. Varda are 90 de ani, JR are 35, şi amândoi văd viaţa cu alţi ochi, iar interacţiunile lor jucăuşe şi conversaţiile cu "modelele" vin la pachet cu un mesaj mai mult decât entuziasmant: oricât de multe lucruri ne separă, întotdeauna există ceva ce ne apropie.

Mai multe despre film, aici.

Străjerii
Un film românesc destinat celor mai mici spectatori, Străjerii nu prea are cu ce să atragă publicul matur şi nefamilist, dar poate fi o extrem de rară ocazie pentru ca generaţiile diferite ale unei familii să interacţioneze la cinema. Aventurile unor copii aflaţi în tabără permite filmului să celebreze natura sălbatică, să exploreze diferitele provocări din vieţie unor copii de vârste diferite. Vizionarea va fi urmată cu siguranţă de multe întrebări din partea copiilor.

Cronica noastră, aici.

Au revoir là-haut/La revedere acolo sus
Aproape două milioane de spectatori în Franţa, mai multe premii şi câţiva actori francezi (şi nu numai) pe afiş recomandă această ecranizare a lui Albert Dupontel după un roman premiat cu prestigiosul premiu Goncourt. Filmul a fost lăudat pentru modul fantezist în care combină temele dificile - moartea, războiul şi marea corupţie, printre altele - cu umorul suprarealist şi scenografia elaborată. Povestea începe la sfârşitul Primului Război Mondial, când un locotenent din armata franceză primeşte vestea că războiul a luat sfârşit, dar cu toate acestea îşi trimite subordonaţii la luptă, consecinţele fiind dezastruoase. Filmul retrasează aventurile a doi dintre supravieţuitori şi aventurile lor interbelice.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Sicario: Day of the Soldado, Visages villages, Străjerii, Au revoir là-haut

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells