Sicario 2: „soldatul” Benicio del Toro, genul de erou pe care îl așteptăm cu toții

de Gloria Sauciuc în 29 Iun 2018
Sicario: Day of the Soldado rulează în premieră pe marile noastre ecrane

Sicario, film nominalizat la Palme d'Or în 2015, în regia canadianului Denis Villeneuve, era un film fără eroi, violent, sângeros, anti-mexican, devenit apreciat de critică și public, „rotund”, complet. 

Cel de-al doilea film păstrează subiectul și tonul, însă nu și genul. Primul Sicario era un film de război în care linia între bine și rău, la început fragilă, se ștergea cu totul: cei care trebuiau să facă dreptate se dovedeau a fi mercenari fără scrupule sau asasini cu sânge rece. Negurosul Alejandro (Benicio Del Toro) era un amestec de mafiot, om al legii și asasin. Și această incertitudine îl făcea interesant pentru public.

Al doilea Sicario, în esență, este revenirea la canoanele clasice de Hollywood: antieroii iarăși devin băieții buni, cowboy-ii secolului XXI în veste antiglonț, care - puși în fața perspectivei de a face o crimă oribilă - preferă să riște totul ca să apere binele.

Sicario 2 e un film cu eroi pozitivi și negativi, iar finalul nu e greu de ghicit: cei răi o să plătească. Antieroul lui Benicio del Toro redevine erou, gata de propriul sacrificiu pentru a-și apăra valorile. E genul de erou pe care îl așteptăm cu toții. Sicario 2 nu e un film pentru copii, dar e într-o măsură un film cu copii: două dintre personajele cheie sunt adolescenți, și filmul evoluează în jurul lor, cu promisiunea unei continuări în care protagonistul va fi recrutat din rândul acestor doi adolescenți.

Producătorii au înțeles că problema tinerilor care intră în bande poate fi cheia combaterii delincvenței. Sicario era o poveste despre o răzbunare fără limite, în care îi cad pradă nu doar cei aflați în diverse grade de vinovăție, ci și aceia - precum protagonista (Emily Blunt) - care au o imagine idealizată asupra binelui... Și în Sicario 2 e vorba de pierderea în modul cel mai brutal a inocenței.

Nu în ultimul rând, contextul lui Sicario 2 este de actualitate politică: subiectul imigranților ilegali din sudul Statelor Unite este unul fierbinte și dureros. De aceea, în contextul unor decizii politice atât de controversate, venirea unor eroi adevărați, oricât de neverosimili, este binevenită.

Exploreaza subiecte similare:

Sicario, Sicario: Day of the Soldado, Benicio del Toro

Alte știri din cinema

Au început filmările la Godzilla vs. Kong. Iată sinopsis-ul şi distribuţia

În producţia ce se va lansa în 2020 îi vom vedea pe Millie Bobby Brown, Danai Gurira şi Alexander Skarsgard

Volumele Wild Cards, editate de George R.R. Martin, vor fi ecranizate de platforma Hulu

Serialele aflate în pregătire vor explora o lume alternativă contemporană, în care îşi caută locul mutanţii şi superoamenii

Fantastic Beasts 2: când lăcomia ia locul inspiraţiei

Noua aventură a lui Newt Scamander, cel mai puţin incitant film al universului Harry Potter

Scurtmetrajul „Cadou de Crăciun”, premiat la Cottbus

Din distribuție fac parte Andrei Văncică, Ioana Flora și copilul Luca Toma

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells